Oosterdijk 57 1746 CH Dirkshorn

€ 795.000 k.k.

Omschrijving

Ruime semibungalow (5 kamers) met aanliggend een zelfstandig 3-kamer gastenverblijf, een vrijstaande bedrijfshal (ca. 450m2) incl. kantoorruimte en magazijn, een naastgelegen vrijstaand hobby -praktijk- studiogebouw van ca. 75m2 en een carport van ca. 25m2 , een privé fruitboomgaard van ca. 450m en een buitenopslagterrein van ca. 400m2 op 3.010m2 eigen grond .

Ligging: Dit gecombineerde woon-bedrijfsruimte object is met een inrit van 9 meter breed gelegen aan de Oosterdijk te Dirkshorn. De Oosterdijk betreft een verbindingsweg met aanliggend merendeels vrijstaande bebouwing en weilanden gelegen tussen de afslag van de provinciale weg Alkmaar-Schagen (S3) naar het dorpscentrum van Dirkshorn, Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De woning, het gastenverblijf, de vrijstaande bedrijfshal, het vrijstaand studio-/praktijkgebouw, de carport en ‘n heuse boomgaard (ca. 450m2 pruimen, appels en peren) liggen aan de rand van bedrijventerrein “De Banne” doch maken ogenschijnlijk deel uit van de landelijke lintbebouwing.

De woning annex semi bungalow:
De woning (ca. 230m2), goed geïsoleerd en nagenoeg geheel omvattende begane grond, is smaakvol afgewerkt en voorzien van een ruime entreehal met fraai toilet (2015), een fijne woonkeuken (2015) met alle voorzieningen aanliggend aan een tuingerichte veranda. Vanuit de woonkeuken is er toegang via een verholen dubbele schuifdeur naar de straatgerichte woonkamer. Voornoemde binnenruimtes zijn voorzien van vloerverwarming en moderne nieuwe houtlook PVC vloerafwerking. Voor het overige zijn aanwezig een badkamer met o.a. 2e toilet, proviand annex cv-ketelruimte, een zeer ruime was-strijk-drooggelegenheid, 3 slaapkamers westelijk gericht en 1 slaapkamer (zuidelijk gericht) met 2 schuifpuien naar de tuin.
De woning is aan de achter-/zuidzijde gelegen aan ruime privacy biedende tuin met “achterom”, prieel, vijver, tuingereedschapschuur (12m2) en doorgang naar de voortuin.

Overige kenmerken hoofdwoning:
Oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1960. Hierna diverse malen verbouwd.
Verwarming middels gasgestookte Intergas cv-ketel 2015 en radiatoren. T.p.v. woonkamer, keuken, toilet en entreehal voorzien van vloerverwarming;
Ramen en deuren in de buitengevels zijn nagenoeg overal voorzien van isolatieglas m.u.v. de dakopbouwramen. Buitengevels zijn geïsoleerd. Dakbedekking (dakpanplaten) recent nieuw aangebracht met nieuwe panlatten en deels nieuwe boeidelen (Red Cedar).
Keuken (2015) is voorzien van 5 pits inbouw kookcomfort, inbouw koel -en vrieskast, inbouw oven en magnetron, inbouwvaatwasser en 11 softclosing lades;

Gastenverblijf:
Aan de westzijde van de woning is met een eigen entree, gang en tussenmeterkast aanliggend gelegen een 3-kamer appartement d.w.z. 2 slaapkamers, badkamer en een woonkamer met open keuken en deur naar eigen tuintje met berging en eigen achterom. Geheel omvattende begane grond, netjes afgewerkt, groot ca. 60 m2 en voorzien van eigen Intergas cv ketel-2010.

Bedrijfshal:
Aan de oostzijde (achterzijde) van het nagenoeg vierkant vormige perceel is aanwezig een vrijstaande bedrijfshal met een werkplaats van ca. 300m2 met een 3,2 tons bovenloopkraan, een goothoogte van ca. 6m en met ter linker-/noordzijde een uitgebouwd magazijn van 75m2 en kantoor-/kantinegedeelte van eveneens ca. 75m2. Ter rechter-/zuidzijde van de hoge bedrijfshal is een deels verhard buitenopslagterrein (uitbreidingsmogelijkheid!) aanwezig van ca. 400m2 met een houten carport van 25m2. Het westelijk voorgelegen parkeerterrein/ontsluitingsweg is verhard en voorzien van straatkolken en riolering.
De werkplaats is voorzien van een strak gevlinderde betonvloer, twee geïsoleerde overheaddeuren, een Intergas cv-ketel-2015, 1 gasgestookte heater, krachtstroom en eigen gas- en elektra-meter. Gevels zijn samengesteld middels beklede stalen kolommen voorzien van windverbanden en geïsoleerde gevelplaten met hieronder een metselwerk borstwering. Dak is uitgevoerd als zadeldak met sandwichpanelen afgedekt met stalen dakbedekking en hiertussen dubbelwandige lichtstraten van polycarbonaat e.e.a. ondersteunt door houten gordingen gedragen door stalen spanten.
Het magazijn- (ca. 75m2), kantoor-/ kantinegedeelte (idem ca.75m2) is inwendig hoog ca. 2,60m. Gevels zijn uitgevoerd in metselwerk, vloer van beton en een platte bitumineus bedekte kap (enig onderhoud aan de bitumineuze dakbedekking is noodzakelijk). Het magazijn, in open verbinding met de werkplaats, is voorzien van toilet (urinoir), meterkast en een kast met voornoemde cv-ketel. Het kantoor-/kantinegedeelte is voorzien sierplavuizen vloer, systeemplafond, douche, toilet en washok en middels loopdeur voorzien van eigen toegang vanaf voorterrein en binnendoor met loopdeur toegang gevend naar voornoemd magazijn. Ruimtes zijn in de buitengevel voorzien houten kozijnen en ramen met isolatieglas. E.e.a. in nette staat van onderhoud en gebruik.

Overige kenmerken bedrijfsgedeelte:
-Bouwjaar 2002;
-Milieuzone 3;
-verwarming middels 1 zelfstandig gasgestookte Flair Heater 2002 en middels 1 Intergas cv-ketel 2015 en radiatoren;
-2 Crawford overheaddeuren, h=4.25m, br.=3,90m, 1x handbediend, 1 x elektrisch bediend;
-Drie loopdeuren waarvan 1 toegangsdeur, 1 vluchtdeur in achtergevel, 1 loopdeur naar kantoorgedeelte;
-Bovenloopkraan 3,2 ton;
-Nokhoogte 7,20m, goothoogte ca. 6m;
-Krachtstroom afgezekerd op 3 x 25 ampère

Vrijstaand bijgebouw:
Vrijstaand hobby- praktijk-, studiogebouw van ca. 70m2, bouwjaar 2002, opgetrokken uit metselwerk en opgedeeld in twee vertrekken voorzien van 1 loopdeur en 1 stel dubbele deuren. Gevels van metselwerk met houten kozijnen voorzien van isolatieglas, zadeldak bedekt met golfplaten. Verwarming middels radiatoren gevoed vanuit de cv-ketel in het magazijn.

Resume hoofdkenmerken:
Kadastraal bekend als gemeente Harenkarspel, sectie I nummer, 2275;
Kadastraal groot: 3010m2;
(Voornoemde kadastrale perceeloppervlakte is excl. een niet kadastraal uitgewerkte zuidelijke grenscorrectie van ca. 60m2)

Totaal bebouwd oppervlak ca. 847m2 (excl. ca. 450m2 boomgaard en excl. ca. 400m2 buitenopslagterrein) waarvan:
-Wonen: 290m2 waarvan ca. 230m2 semi-bungalow en 60m2 gastenverblijf;
-Woon-bijgebouwen: 107m2 waarvan ca.12m2 tuinschuur, ca. 70m2 hobby-/ praktijkgebouw en ca. 25 m2 carport;

-Bedrijfsmatig bebouwd: ca. 450m2 waarvan 300m2 werkplaats met goothoogte van ca. 6m en ca. 75m2 magazijn en75m2 kantine-/kantoorruimte.

Koopsom: € 795.000,-- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
525 m² (in units vanaf 450 m²)
Bedrijfshal oppervlak
450 m²
Kantoor oppervlak
75 m²
Perceel
3.010 m² (in units vanaf 450 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Betonvloer

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oosterdijk 57

€ 795.000 k.k.