Mercuriusstraat 5 6468 ES Kerkrade

€ 8.750 /mnd

Omschrijving

GOED VERZORGD BEDRIJFSCOMPLEX, NABIJ DE RINGWEG PARKSTAD GELEGEN BINNEN BEDRIJVENTERREIN DENTGENBACH IN KERKRADE

Binnen bedrijventerrein Dentgenbach in de gemeente Kerkrade wordt een bedrijfscomplex te huur aangeboden. Het pand omvat circa 220 m² VVO kantoorruimte, verdeeld over begane grond en eerste verdieping, alsmede circa 2.885 m² VVO bedrijfsruimte, verdeeld over twee aaneengesloten en inpandig verbonden bouwdelen. Vanaf 01-04-2023 is hiervan circa 2.075 m² VVO hal en 20 m² VVO kantoor beschikbaar en per 01-02-2024 de overige meters, te weten circa 810 m² VVO hal en 200 m² VVO kantoor.

Het complex voorziet in een eigen parkeerfaciliteit, gesitueerd aan de voorzijde van het gebouw. Gelet op de situering, bereikbaarheid, vigerende bestemming, indeling en aanwezige voorzieningen, is het pand vooral geschikt voor productieactiviteiten en of de op- en overslag van goederen.

Situering, omgeving en bereikbaarheid

Bedrijventerrein Dentgenbach is gelegen aan de westzijde van de gemeente Kerkrade. Deze gemeente grenst letterlijk aan Duitsland (omgeving Aken) en maakt tevens deel uit de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waarvan buurgemeente Heerlen het centrum vormt. Door de centrale situering in Zuid - Limburg is het gebouw ook uiterst geschikt voor ondernemingen die actief zijn binnen geheel West - Europa. Antwerpen is immers nabij gelegen, evenals het Duitse Ruhrgebied, waarbij steden zoals Keulen en Düsseldorf op minder dan 100 KM afstand gesitueerd zijn.

De directe omgeving van het pand komt goed verzorgd over en voorziet in allerhande ondernemingen variërend van groothandel tot productie en logistiek, waaronder Mexma Food, Jindal Films, Highlite International, ADJ Supply Europe en Boston Scientific. Qua bebouwing is hierbij sprake van objecten die zijn gerealiseerd vanaf de jaren negentig in de vorige eeuw, tot panden die recentelijk zijn opgeleverd.

De locatie is per (vracht)wagen zeer goed bereikbaar middels doorgaande wegen, die rechtstreeks in contact staan met de Buitenring Parkstad (< 3 minuten rijden). Deze dubbelbaans snelweg staat in directe verbinding met snelwegen in de richting van Heerlen, Maastricht, Aken / Keulen (D), Antwerpen / Brussel (B) en Eindhoven.

Verder stoppen busverbindingen zeer nabij en is het NS-station van Kerkrade - Eygelshoven op circa 15 minuten loopafstand gelegen. De bereikbaarheid middels het openbaar vervoer is zodoende ruim voldoende te noemen.

Indeling en voorzieningen

Het pand omvat circa 220 m² VVO kantoorruimte, verdeeld over begane grond en eerste verdieping, alsmede circa 2.885 m² VVO bedrijfsruimte, verdeeld over twee aaneengesloten en inpandig verbonden bouwdelen. Het geheel omvat hierbij een goed verzorgd afwerk- en voorzieningenniveau.

Kantoorruimte

De kantoorruimte omvat circa 220 m² VVO, waarvan 20 m² het best omschreven kan worden als een werkvoorbereidingsruimte met toiletfaciliteit, gesitueerd in de bedrijfshal. De overige kantoren zijn ingericht middels een ‘cellenstructuur’ en zijn voorzien van systeemplafonds met verlichting, elektra & IT-aansluitingen, cv-installatie met radiatoren, alarm, kitchenette en toiletfaciliteiten.

Bedrijfsruimte

De bedrijfsruimte omvat in totaal circa 2.885 m² VVO, verdeeld over twee inpandig verbonden bedrijfshallen. Deze zijn deels voorzien van een royale vrije overspanning ter grootte van circa 37 meter (!), hetgeen de gebruiksmogelijkheden optimaliseert. Verder zijn de hallen voorzien van een bedrijfsvloer, meerdere overheadpoorten, krachtstroom aansluitingen, lichtstraten, verlichting, heaters en een inpandige hoogte van circa 6.80 tot 7.20 meter, waardoor het plaatsen van stellingen zeer goed mogelijk is.

Prijsstelling

De huurprijs per m² VVO / jaar bedraagt € 50,= voor de bedrijfsruimte en € 70,= voor het kantoor.

De huur voor het gedeelte dat per 01-04-2023 beschikbaar komt (circa 2.075 m² VVO hal plus 20 m² VVO kantoorfaciliteit) bedraagt € 105.000,= op jaarbasis c.q. € 8.750,= per maand exclusief BTW en services.

De huur voor het aanvullende deel (810 m² VVO hal en 200 m² VVO kantoor) dat per 01-02-2024 erbij gehuurd kan worden bedraagt afgerond € 54.500,= per jaar c.q. € 4.542,= / maand (NB : peildatum is 01-04-2023!).

Huuruitgangspunten

- huurbetaling : per maand vooraf te voldoen.
- indexering : jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze.
- BTW : is wel van toepassing over de verhuur.
- services : nader overeen te komen (mede gelet op het beoogde gebruik) of huurder regelt zelf de
levering van gas, water en elektra.
- opleverniveau : huidige niveau doch wel bezemschoon. Zaken zijn evenwel op verzoek bespreekbaar.
- huurtermijn : de basis is 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch de minimumtermijn is
3 jaar.
- opzegtermijn : tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment.
- zekerheidsstelling : 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW + services => bankgarantie of waarborgsom).
- contract : standaard ROZ-contract model kantoor- / bedrijfsruimte inclusief algemene bepalingen.

Overige elementen :

- bestemming : de vigerende bestemming luidt ’Bedrijventerrein -1’. Hierbij zijn bedrijven tot en met categorie 4.1 toegestaan, zoals opgenomen in de "Staat van bedrijfsactiviteiten - Bedrijventerrein", uitsluitend voor zover de bedrijven niet zijn aan te merken als risicovolle inrichting (meer info op aanvraag).
- tekeningen : schaaltekeningen kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld.
- beschikbaarheid : het geheel is gefaseerd te huur vanaf 01-04-2023 (deel I) en per
01-02-2024 (deel II).
- EPA : zal conform de wettelijke voorschriften beschikbaar worden gesteld.
- voorbehoud : er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door verhuurder / eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 8.750 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 159.500 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten

Oppervlakte
3.105 m² (in units vanaf 1.010 m²)
Bedrijfshal oppervlak
2.885 m²
Kantoor oppervlak
220 m²
Vrije hoogte
6,8 m
Vrije overspanning
37 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, heater en inbouwarmaturen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
25 niet-overdekte parkeerplaatsen

Omgeving

Verspreide huizen Dentgenbach, Kerkrade

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mercuriusstraat 5

€ 8.750 /mnd