Kerkbuurt 13 8758 LE Allingawier

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Een unieke kans, het kopen van 2,4 hectare grond in het idyllische terpdrop Allingawier. Dit voormalige museumdorp geeft jou eindeloze mogelijkheden om je dromen waar te maken.

Allingawier is een goed bereikbaar dorp, binnen tien minuten rijd je op de Afsluitdijk of lig je op het strand van Makkum. Het dorp heeft slechts 75 inwoners, dit is dus een zeldzame kans. Het dorp kent een rijke historie, die zich heeft afgespeeld op de grond die binnenkort van jou kan zijn.

Vanaf Aldfaers Erf, zoals het terrein genoemd wordt, heb je een grandioos uitzicht over de mooiste weilanden van Zuidwest Friesland. Er is gelegenheid om je boot aan te leggen bij de steiger. Je vaart zo het open vaarwater van het Van Panhuyskanaal op, om richting het IJsselmeer te gaan.

Het object valt binnen het bestemmingsplan "Allingawier", met de bestemming "Maatschappelijk". Momenteel bevinden zich op de percelen vier woonobjecten, waaronder een gebouw met horecabestemming. Daarnaast heb je ten noorden van de woonobjecten een groot stuk land, met een oppervlakte van maar liefst 2 hectare. Op eigen verantwoordelijkheid kan in overleg met de gemeente vergunningen en bestemmingen gewijzigd worden. Denk aan een B&B, zorgmogelijkheden of woonobjecten realiseren. Het energielabel zal na bepaling van de bestemming worden opgenomen.

Aan de voorzijde van het pand staat nu verdeeld over twee objecten ene smederij. Daarachter staat een monumentale boerderij met berging. In 2010 is er een horeca gelegenheid bijgebouwd. In principe zou men 6 woon objecten kunnen verdelen over deze gebouwen.

Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van de beschikbare gegevens. Aan deze informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Culturele instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten

Oppervlakte
500 m²
Perceel
24.003 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kerkbuurt 13

Prijs op aanvraag