Duifhuisstraat 2 5374 SB Schaijk

€ 2,950,000 k.k.

Description

Gelegen nabij diverse natuurgebieden tussen Nijmegen en Den Bosch, waar menig trainingsfaciliteiten voor de paardensport zijn gerealiseerd op een groots evenemententerrein, bieden wij dit multifunctionele professionele paardenpand met maar liefst 13 hectare eigen grond te koop aan. Met ca. 40 paardenstallen, een royaal uitgebreid eventing terrein, 600m. galoppeerbaan, waterpartijen, 5-tal dressuurrijbanen van 20 x 60m, springbaan van 80 x 80m. met losrijbaan van 20x60m., 20 x 40m. binnenrijbaan (allen v.v. een prof. Bodem), 8-paards stapmolen, longeercirkel, paddocks, weides en ruime parkeergelegenheid voor grote evenementen. Tevens bezit het gebouw diverse zalen/horecafaciliteiten/slaapvertrekken en buitenterrassen.

Het perceel van ca. 13 hectare is volledig omheind, vanaf de openbare weg zijn er een 2-tal opritten waarvan de hoofdoprit uitkomt op de ruime nieuw aangelegde parkeerplaats van ca. 700m2. Oprit 2 loopt achter het hoofdgebouw door en komt uit op de 2e parkeerplaats waar ruimte is voor o.a. trailers en vrachtwagens. Vanaf de weide is tevens toegang tot de openbare weg.

Aan de voorzijde van het hoofdgebouw is een ruim terras aanwezig met op de begane grond een buitenbar en op de 1e verdieping een schitterend uitgestrekt terras van ca. 140m2 met prachtig uitzicht over het terrein.

Hoofdgebouw (nieuw dak, v.v. dakisolatie)
Via de hoofdingang, gelegen aan de noordzijde, is de centrale hal te bereiken. Vanuit deze hal zijn de binnenrijbaan, stallen in de linkervleugel, multifunctionele ruimte(saloon), kantoor, toiletpartij, zadelkamers, kantine en opgang naar de 1e verdieping te vinden.

Centraal in het hoofdgebouw bevindt zich de binnenrijbaan van 20x40m voorzien van professionele bodem, besproeiing, verlichting en lichtstraat voor natuurlijk lichtinval. Om de binnenrijbaan heen is een vide aanwezig met aan de achterzijde een tribune. Het horeca gedeelte "Clubhuis" beslaat ca. 156m2 en is voorzien van een baropstelling en zitgedeelte. Vanuit het clubhuis is er zicht op de binnenrijbaan en het buiten terras.

Stallen
De 40 paardenstallen zijn gelegen rondom de binnenrijbaan in 2 vleugels en zijn met elkaar verbonden via een achter en voorgang. De gang aan de voorzijde is afsluitbaar en geeft toegang tot een aantal bergruimtes die tevens vanuit buiten te bereiken zijn. In de stallen zorgen de lichtstraten over de volledige breedte voor natuurlijke lichtinval. Per vleugel zijn was-/poetsplaatsen en een solarium aanwezig. De paardenboxen zijn voorzien van drink- en voerbakken en een aantal voorzien van buitenluiken. De stallen zijn gemetseld en uitgevoerd met rubberen stalwand bekleding. Centraal in de gangpaden is afzuiging aanwezig.
Verdeeld over het complex zijn nog een 7-tal zadelkamers aanwezig.

Horeca faciliteiten
Op de begane grond is aan de buitenzijde de buitenbar met buitenterras gelegen. Het buitenterras is voorzien van statische statafels met parasol. Via de stalen royale opgang is het buitenterras te vinden van waaruit de horecagelegenheid te bereiken is op de 1e etage. Naast het Clubhuis is er ook een kleine bar met een oppervlak van ca. 45m2 aanwezig. Tussen het Clubhuis en de kleine bar is tevens een multifunctionele ruimte aanwezig en een toiletpartij. Vanuit de kleine bar is er toegang tot de binnenrijbaan en de recreatieruimte.

Gastenverblijven
De recreatieruimte heeft een opgang naar de zolder, toegang tot de vernieuwde keuken met rvs-apparatuur, zit gedeelte en toegang tot de 6 gastenverblijven. De 6 gastenverblijven zijn uitgerust met een verblijfsruimte en eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

Opslagruimte
Aan de voorzijde van het gebouw is een binnenplaats gecreëerd voor opslag met werkplaats. Tevens aanwezig een ruime kapschuur voor o.a. de opslag van hooi en stro. De binnenplaats is te bereiken via de oprit aan de achterzijde van het hoofdgebouw of vanaf de openbare weg. Via de saloon en het achterste gangpad vanuit tevens vanuit binnen te bereiken.

Paardenfaciliteiten
Op het perceel zijn 5 dressuurpistes aanwezig met een afmeting van 20 x 60m., daarnaast een centraal gelegen springpiste van 80 x 80m. die in verbinding staat met een losrijpiste van 20 x 60m. Vanuit de uitkijktoren is er goed zicht op de springbaan en de 3 rijbanen gelegen te midden van het perceel. De 3 dressuurbanen aan de oostzijde van het perceel zijn ieder voorzien van een juryhuis.

De longeercirkel heeft een diameter van ca. 15 meter en is voorzien van een zandbodem. De stapmolen biedt plaats aan maximaal 8 paarden en heeft een ruime diameter van ca. 25m.

Op het perceel is een eventing terrein aanwezig met vaste en mobiele hindernissen, grasbodem en verschillende waterpartijen dat zich uitstrekt over de 13 hectare grond.

Verder zijn er op het perceel nog een aantal zandpaddocks, 6 buitenstallen en weidegrond aanwezig. De weidegrond is opgedeeld in kleinere. Aan de achterzijde van het perceel is tevens een bos aanwezig dat onderdeel is van het eventing parcours. De galoppeerbaan is gelegen rondom het bos en heeft een lengte van ca. 600m.

Bijzonderheden
- Gebied wordt ontwikkeld als 'paarden zone'
- Buitenrijbaan 80 x 80m. met prof. bodem
- Landgoed onder NSW, vrijgesteld van overdrachtsbelasting
- Hoofdgebouw voorzien van nieuw geïsoleerd dak
- Bronpomp (ca. 100m. diep)
- Binnenrijbaan 20 x 40m.
- Galoppeerbaan 600m.
- Mogelijkheid tot bijbouwen bedrijfswoning en een extra hal
- Weiland voorzien van drainage
- Bosrijk gebied
- Opvang ca. 6m3 regenwater
- Volledig omheind (ca. 2km)
- Sprinklers voor besproeiing
- Ruimte voor 250 paarden voor concours, infra. aanwezig
- Bestemming: Enkelbestemming: Sport, specifieke vorm van sport-6 (manege/stoeterij)
- Horeca toegestaan (ondergeschikt)
- Camera systeem

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 2,950,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Riding stables
Alternative use(s)
Horse farm
Building type
Resale property
Horse boxes
40
Riding halls
2.300 m² (with canteen)
Warehouses
1 warehouse (0 m²)

Surface areas

Total area
12 ha 70 a 10 ca
Building plots
1 building plot (0 ha 20 a 0 ca)
Field plots
12 ha 50 a 10 ca

Cadastral data

SCHAIJK K 180
Cadastral map
Ownership situation
11 ha 76 a 50 ca (whole parcel)
SCHAIJK K 493
Ownership situation
0 ha 93 a 60 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Duifhuisstraat 2

€ 2,950,000 k.k.