Herengracht 286 1016 BX Amsterdam

€ 425 /m²/year

Description

De geschiedenis van de Deli begint in 1921 toen architect Dolf van Gendt een kantoorgebouw ontwierp voor De Deli Batavia Maatschappij. De nieuwbouw, ter vervanging van de grachtenpanden aan Herengracht 286, 288 en 290, bestaat uit vijf verdiepingen en een souterrain met een typische verdeling in een voor- en achterhuis rondom een besloten patio.

De begane grond werd gebruikt als een statige entree voor zowel personeel, bezoekers als bezorgers. Bezoekers werden door de rijk gedetailleerde gang en de grote trap naar het centrale atrium geleid met het indrukwekkende dakraam op de eerste verdieping. De rest van de begane grond was bedoeld om de logistiek van import en export van tabaksbladeren en andere producten uit de verre streken van de wereld te vergemakkelijken.

Grenzend aan de hoofdreceptie op de eerste verdieping bevonden zich de directiekamer en commissarissenkamer met balkon en uitzicht op de tuin.

Aan de andere kant bevonden zich de belangrijkste kantoorruimten voor het personeel met uitzicht op de Herengracht. Op de tweede en derde verdieping kwamen nog meer kantoren en vergaderruimten. Op de vierde verdieping was er een opslagruimte voor archieven en een appartement voor de conciërge. Naast de fraai betegelde centrale hal en het trappenhuis bevinden de meeste monumentale details zich in de ruimtes aan de tuinzijde, waar meerdere kamers een klassiek beeld tonen van het oorspronkelijke grachtenpand, met stof, betimmering en plafonds.

Locatie
Gebouw “The Deli” is een historisch icoon (rijksmonument) gelegen aan de Herengracht 286, een van de mooiste delen van de grachtengordel, en maakt onderdeel uit van Unesco Werelderfgoed. In de directe omgeving bevinden zich cafés, restaurants, kantoren en leuke winkeltjes in de gezellige 9 straatjes. Het Centraal Station is vlakbij en daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit binnen- en buitenland.

Bereikbaarheid
Per OV
Makkelijk bereikbaar middels openbaar vervoer. Diverse tramlijnen verbinden de Herengracht met de rest van de stad. Amsterdam Centraal Station is slechts op een paar minuten afstand, waardoor de Internationale Luchthaven van Schiphol ook slechts in 15 minuten te bereiken is.

Per auto
Amsterdam is bereikbaar per auto vanaf de A10. Binnen 30 minuten is Schiphol bereikbaar.

Vloeroppervlak
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 520 m².

Verdieping Metrage (in m² v.v.o.)
Begane grond Ca. 123
4e verdieping Ca. 397

Huurprijs
EUR 425,00 per m2 per jaar, te vermeerderen met BTW.

Unitprijs (begane grond) EUR 58.500,00 per jaar, te vermeerderen met BTW.

Oplevering
The Deli, is volledig turn-key en biedt een unieke variatie aan werkruimtes, van klassiek, art deco tot modern. Grote open vloeren op elke verdieping aan de voorzijde en ruime kamers aan de achterzijde. Het hele gebouw is voorzien van airco, die per unit regelbaar zijn, en CAT 6 bekabeling. De kantoren zijn voorzien van houten vloeren, Versailles gelegd. In de fraai aangelegde tuin bevindt zich een tuinhuis dat als vergaderruimte te gebruiken is door alle huurders in het gebouw. Daarnaast is er een gym in het souterrain, die door alle huurders te gebruiken is.

Aanvaarding
Per direct

Features

Transfer of ownership

Rental price
€ 425 per square meter per year
Service charges
No service charges known
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available immediately

Construction

Main use
Office
Building type
Resale property
Year of construction
1921

Surface areas

Area
520 m² (units from 123 m²)

Layout

Number of floors
6 floors

Energy

Energy label
Not available

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Herengracht 286

€ 425 /m²/year