• Verkocht onder voorbehoud

Kerkendijk 97 5712 ET Someren

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

KIJKDAGEN:
Zaterdag 14 november 10.00 – 11.30 uur
Zaterdag 28 november 11.00 – 12.30 uur
Woensdag 16 december 15.00 – 16.30 uur
Zaterdag 9 januari 10.00 – 11.30 uur

Eindtermijn inschrijving maandag 1 februari 2021 om 17.00 uur.

Wijnen Vastgoed presenteert u dit bijzonder kerkgebouw gelegen in het centrum van Someren-Heide. Het markante gebouw is gelegen op een ruim perceel van 6.910 m2. Het kerkgebouw is niet meer in gebruik en wordt via inschrijving te koop aangeboden. Het object is een gemeentelijk monument.

ALGEMENE OMSCHRIJVING

De markante St Jozefkerk werd gebouwd in 1961 naar ontwerp van de architecten Oskam en Geenen. De kerk, op rechthoekige plattegrond, werd uitgevoerd in modernistische stijl, waarbij baksteen en betonspanten als belangrijkste materialen werden gebruikt. De kerk bevat grote glazen vensters en heeft een open klokkentoren. Links van de kerkzaal is nog een kapel.
Naast de bijzondere vorm is ook het gebrandschilderde raam van 24 bij 6 meter (door J. Martens) een bijzonder tafereel. Dit raam is een voorstelling van de zondvloed: in het midden de ark van Noë met aan beide zijde verscheidene dieren.
Het in bakstenen opgetrokken gebouw heeft een rechthoekige plattegrond met uitzondering van de via een tussenlid met de kerkzaal verbonden doopkapel tegen de achtergevel die een achtzijdige plattegrond heeft. Open klokkentoren met plat dak half ingebouwd tegen de voorgevel. Het hoofdvolume telt een hoge bouwlaag onder een licht hellend dak, de doopkapel heeft een plat dak dat over de gehele voorgevel doorloopt tot over het verbindingsstuk met de pastorie. Deels gesloten en deels open gevelvlakken met stalen ramen.
Het totale perceel is 6.910 m2 groot. Een gedeelte van het perceel heeft een maatschappelijk bestemming en het ander gedeelte een groen bestemming. De omgeving rondom de kerk is parkachtig aangelegd.

BESTEMMING

Huidige bestemming deels ‘maatschappelijk’ en deels ‘groen’. De planvoorschriften zijn op te vragen via de verkoopbrochure.

ALGEMENE ZAKEN

• Het kerkgebouw St. Jozefkerk is per besluit 21-6-‘99 aangewezen als gemeentelijk monument.
• Verkopende partij heeft door het kadaster een erfdienstbaarheden onderzoek laten uitvoeren tot en met 1838. De resultaten hiervan zijn verkrijgbaar bij Wijnen Vastgoed.
• De grenzen van het perceel zijn ter plaatse ter indicatie weergegeven. Dit zijn indicatieve grenzen waar geen rechten aan zijn te ontlenen. Kopende partij is vrij om een grensreconstructie te laten uitvoeren via het kadaster. De kosten hiervan zijn voor rekening van de kopende partij.
• Gelet op het bouwjaar van het object is het waarschijnlijk dat er asbest is gebruikt bij de bouw van het gebouw. De aanwezigheid van asbest zal door de kopende partij worden geaccepteerd en de kosten voor verwijdering/sanering van eventueel aanwezig asbest komt geheel voor rekening van de kopende partij.
• Er is geen informatie bekend bij verkoper over de aanwezigheid van enige vorm van bodemverontreiniging. Indien een kopende partij hier uitsluitsel over wil hebben kan deze op eigen kosten een bodemonderzoek laten uitvoeren.
• De gemeente Someren heeft aangegeven dat herontwikkeling van het perceel mogelijk is. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de volgende zaken:
o Behoud van het plein aan de voorzijde van de bestaande kerk.
o Behoud van het groene karakter naast en achter de huidige kerk.
o Herontwikkeling dient grotendeels plaats te vinden binnen het bestaande bouwvlak.
o Belangrijk is een goede stedenbouwkundige/architectonische afstemming op de bestaande bebouwing (voormalige pastorie) en/of eventueel te handhaven delen van de bestaande bebouwing (kloktoren/doopkapel)
o In de kerk is een glas-in-lood raam aanwezig gemaakt door glazenier Jan Martens uit Maastricht. Er moet een oplossing gevonden worden voor dat raam.
o Het pand is een gemeentelijk monument. Zonder vergunning van de gemeente Someren mag het object niet worden afgebroken. Een vergunning wordt alleen verleend nadat advies van de monumentencommissie is ingewonnen.
o Er moet draagvlak zijn vanuit de gemeenschap voor de ontwikkeling.
o De voorkeur gaat uit naar totale ontwikkeling van de gehele locatie.
o Het groene ruimtelijke karakter blijft behouden.
• De biedingsprocedure zal worden uitgevoegd onder toezicht van notaris Van Kaam te Someren. Biedingsformulieren zijn verkrijgbaar bij Wijnen Vastgoed. Verkoper heeft de mogelijkheid om uiteindelijk het object niet te gunnen.
• De verkoop geschiedt onder de ontbindende voorwaarde van goedkeuring van het bisdom.
• Bij behoud van de toren mogen klokken worden geluid enkel door of met goedkeuring van de parochie. De kopende partij mag niet luiden. De kosten voor onderhoud van klokken, toren en technische installatie(s) zijn voor de kopende partij.
• Bezichtigingen uitsluitend mogelijk op de geplande kijkdagen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Garagebox
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1958

Oppervlakten

Oppervlakte
10 m²
Perceel
6.910 m²

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kerkendijk 97

Prijs n.o.t.k.