Museumplein 7 6711 NA Ede

€ 45.000 /jr

Omschrijving

Ede - Museumplein 7

Station Ede Centrum is in 1902 gebouwd als onderdeel van de lijn Ede - Barneveld - Nijkerk. De lijn verbond de eiermarkt en de pluimveebedrijvigheid in het dorp Ede met Nijkerk haven en de lijn Utrecht Arnhem. In 1973 werd het stationsgebouw buiten gebruik gesteld. Het spoor en de halte bleven wel in gebruik met het perron als stationsfunctie, maar het stationsgebouw kreeg een museumfunctie. Het huidige gebouw functioneert als een focuspunt aan het museumplein en legt getuigenis af van
de bijdrage van de spoorgeschiedenis aan de pluimveehandel die belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van Ede, en nog steeds een kenmerk is van de bedrijvigheid in de streek.

Het betreft hier een rijksmonumentaal voormalig stationsgebouw op een zeer prominente locatie aan het Museumplein in Ede, hét horecaplein en de uitgaanslocatie in Ede. Het object beschikt over een totale oppervlakte van ca. 600 m² BVO waarvan ca. 283 m² op de begane grond, ca. 160 m² op de eerste verdieping en ca. 160 m² opslagruimte op de tweede verdieping. Diverse gebruiksmogelijkheden zoals o.a. horecafunctie en-/of kantoorruimte zijn denkbaar op deze locatie. Het object beschikt tevens over royale terrasmogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Aanvangshuurprijs:
EUR 45.000,-- per jaar, excl. BTW.

BTW
Uitgangspunt is BTW belaste verhuur, derhalve dienen vanuit de betrokken ruimtes voor meer dan 90% met BTW belaste prestaties blijvend te worden verricht.

Huurbetaling
De huurbetaling vindt plaats per kwartaal bij vooruitbetaling d.m.v. automatische incasso.

Huuringangsdatum
Nader overeen te komen.

Huurtermijn
5 jaar + 5 jaar.

Verlenging
Vervolgens wordt de huurovereenkomst voor telkenmale 5 jaar verlengd.

Opzegtermijn
De opzegtermijn bedraagt 12 volle kalendermaanden vóór ingangsdatum optieperiode.

Indexering
Jaarlijks te indexeren huurprijs (per 1 januari) op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS).

Huurcontract
Conform model verhuurder (Model NS Stations 2022), gebaseerd op het ROZ model aangevuld met verhuurdersspecifieke bepalingen.

Servicekosten
Nader overeen te komen.

Zekerheidsstelling
Ter grootte van een bedrag van drie maanden huur, inclusief BTW.

Opleveringsniveau
Conform ruimteboek.

Informatie huurkandidaat
Graag ontvangen wij een uittreksel uit het Handelsregister van de kamer van koophandel en aanvullende informatie van de huurkandidaat.

Voorbehoud
Voorbehoud goedkeuring directie NS Stations.

Het bovenstaande behelst geen aanbod doch slechts een vrijblijvende en globale informatie met betrekking tot het daarbij genoemde onroerende goed. Wij kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid van deze gegevens, derhalve kunnen aan deze informatie geen rechten worden ontleend. Ook aan de plattegronden en impressies kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 45.000 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Broodjeszaak
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten

Oppervlakte
443 m²
Verkoopvloeroppervlakte
283 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Museumplein 7

€ 45.000 /jr