Lage Mierdseweg 17 5085 NC Esbeek

€ 3.950.000 k.k.

Omschrijving

LANDGOED “DE UTRECHT”

Een uniek hotel-restaurant met allure gelegen op een bosrijk landgoed in een prachtige omgeving!

Dit zeer bijzondere en riante hotel, gelegen op een landgoed waar rust, ruimte en mogelijkheden key-woorden zijn, geeft u op elk vlak de mogelijkheid uw dromen waar te maken. Omzoomd door bossen, vennen en kerkdorpen kunt u hier een luxe hotel met restaurant of congres maar ook riante kantoorruimte maken. Heeft u de wens iets moois te gaan doen, dan is dit uw locatie.

De architectuur is authentiek net zoals de sfeer in en om het object. U zult zich hier direct thuis vinden.

Hoewel Esbeek niet direct als centraal gelegen genoemd zal worden is de realiteit dat Eindhoven, Rotterdam en Utrecht snel via de snelwegen snel te bereiken is. Ook de toegankelijkheid naar Belgie en Duitsland is goed te noemen. Verder is airport Eindhoven in de directe omgeving waardoor de wereld aan uw voeten ligt.

Dit prachtige object is daarom niet allen geschikt als als luxe hotel, maar ook als conferentieoord met internationale uitstraling.

Landgoed "De Utrecht" is gelegen in de Brabantse Kempen en strekt zich uit over de gemeente Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. Aan de westzijde wordt het landgoed begrensd door België. Het Landgoed "De Utrecht" is zeldzaam in z'n soort vanwege de schaal van de ontginningswerkzaamheden én de grote omvang van het landgoed. De totale omvang van het landgoed "De Utrecht" is 2.485 hectare en omvat ca. 1.600 ha bos, 600 ha landbouwgrond, 200 ha natuurterrein en 100 ha overig. Over het Landgoed "De Utrecht" verspreid staan ca. 40 woningen. De opstallen zijn eigendom van de bewoners; de ondergrond hiervan is in erfpacht uitgegeven.

Speciaal voor liefhebbers van rust, ruimte en stijl is dit een pracht van een hote-restaurant met bijzondere bijgebouwen, als de zogenoemde kokswoning, koesthuis en een theehuis.

"Huize Rustoord" restaurant, hotel en kunstgalerie
In de jaren twintig van de vorige eeuw is "Huize Rustoord" gebouwd als vakantieverblijf voor de medewerkers van de levensverzekering "De Utrecht". In het recente verleden heeft Huize Rustoord volledig gerestaureerd en heeft het een goede reputatie verworven als kunstgalerie, perfect gecombineerd met een hotel-restaurant. Je komt ogen tekort voor de rijkdom en schoonheid van dit interieur met tal van authentieke elementen. Hoogwaardige materialen zijn gebruikt bij de ingrijpende renovatie en is tot in de kleinste details uitgevoerd. Deze zeer stijlvolle, vrijstaande en karakteristiek gebouw is gelegen op één van de mooiste plekken op Landgoed de Utrecht.

Huize Rustoord is gesitueerd op een kavel van ruim 5700 m², is onder andere voorzien van een koetshuis en een kokswoning. Het betreft een zeer bijzonder landhuis op een hele bijzondere, niet alledaagse locatie. Een bezoek ter plaatse zal een goed beeld geven van de prachtige sfeer, de rust, de ruimte en het genot.

Het hotel bereikt u via een imposante oprijlaan, waar de bijzonderheid van deze locatie al direct waar te nemen en te “voelen” is.

INDELING VAN HET LANDHUIS

BEGANE GROND

Het landhuis kent de volgende globale indeling:
Via de entree komt u bij de receptie, de toiletten, de imposante trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot de zaal. Vanuit deze zaal is het prachtige overdekte terras aan de voorzijde bereikbaar. Hier heeft u een prachtig uitzicht. Ook vanuit de andere ruimten, zoals de middelste zaal met bar en het restaurant geven een prachtige kijk op de voortuin. Vanuit het restaurant is de keuken, salon en personeelskamer te bereiken.

EERSTE VERDIEPING

De voormalige 32 kamers zijn teruggebracht tot negen zeer stijlvolle, exclusieve suites allen voorzien van een eigen luxe badkamer. De twee suites aan de voorzijde zijn voorzien van een balkon.

In het landhuis Huize Rustoord is ook nog een prachtige, verrassende woning. Deze woning heeft twee verdiepingen. Met op de begane grond onder andere de keuken, ruime woonkamer met openslaande tuindeuren naar de tuin. Op de eerste verdieping drie slaapkamers en de badkamer en op de tweede verdieping een ruime kamer met badkamer en berging.

TWEEDE VERDIEPING

Ook op deze verdieping suites met allen een eigen badkamer.

DERDE VERDIEPING

Op de derde verdieping is de technische ruimte gesitueerd.

KOKSWONING

Deze woning is een plaatje! De kokswoning is op de begane grond voorzien van een woonkamer, eetkamer met keuken en een multifunctionele ruimte. Deze ruimte kan bijvoorbeeld in gebruik worden genomen als kantoor, speelhoek voor de kinderen of een leeshoek.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een inloopkast, een badkamer en bergruimte.

KOETSHUIS

Het prachtige bijgebouw, het Koetshuis is multifunctioneel en wordt thans gebruikt voor het organiseren van evenementen en feesten. Uiteraard kan deze ruimte ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

THEEHUIS

Het theehuis is op een zeer mooie plek bij de vijver gelegen.

BUITEN HET OBJECT

Het landhuis is rijk aan een prachtige natuur rondom het gebouw. U komt hier volledig tot rust. De prachtige Rhododendrons, de vijver, de bloemenperken, gazon en de boompartijen. Waar u ook kijkt, alles is tot in de puntjes verzorgd met respect voor de natuur.

ALGEMEEN:
- Een zeer bijzondere en unieke locatie!
- De sfeer van dit landhuis is niet te vangen in een foto of video. Een bezichtiging wel. U zult
verkocht zijn.
- Parkeren is geen probleem, er is genoeg parkeergelegenheid.

- De canon ( thans circa € 50.000,00 per jaar) is, evenals hypotheekrente, fiscaal aftrekbaar.

FRAAIE LIGGING

Het Noord-Brabantse Esbeek valt onder de gemeente Hilvarenbeek. Esbeek is een dorp met zo'n 1.200 inwoners. Het heeft een landelijke sfeer en ligt gunstig, in het hart van Brabant, waar vennen en bossen, heidevelden, moerassen en akkerland elkaar afwisselen. In de buurt ligt het karakteristieke Hilvarenbeek, het Belgische Poppel, maar ook de kernen Lage Mierde, Baarschot, Diessen, Eersel en Bladel.

De natuur is hier fraai, het leven goed. Spreekt privacy u aan, natuur, wandelen, fietsen, paardrijden: dit is allemaal mogelijk op het landgoed waar u deel van uit kunt maken. In de regio liggen vele, goed aangelegde en bewegwijzerde fietspaden. Landgoed De Utrecht, maar ook de Rovertsche Heide bieden u uitgestrekte bos- en natuurgebieden. De omliggende steden zijn prima bereikbaar. Eindhoven Airport, maar bijvoorbeeld ook Breda en Den Bosch bereikt u met zo'n half uur rijden. In een kwartier bent u in Tilburg. Antwerpen ligt op ongeveer een uur rijden afstand.

IN DE DIRECTE OMGEVING

Golfbaan
Golfbaan Midden­-Brabant heeft een geweldige uitstraling door zijn mooie ligging, ingepast in het typische Brabantse coulissen landschap. De locatie, op het Landgoed "De Utrecht", kan uniek worden genoemd en zal waarschijnlijk de laatste golf­baan zijn die op een dergelijk landgoed is aangelegd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.950.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Erfpacht (á € 50.000,00 per jaar)

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Hotel (café-restaurant), luxe hotel en congreshotel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
2.766 m²
Verkoopvloeroppervlakte
2.766 m²
Perceel
5.768 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
54 parkeerplaatsen (4 overdekt, 50 niet-overdekt)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Lage Mierdseweg 17

€ 3.950.000 k.k.