Schuitendiep 56 9711 RE Groningen

€ 2.306 /mnd

Omschrijving

Schuitendiep 56 te Groningen
Overname exploitatie: € 140.000,-

Eetcafé 2Jongens uit Groningen, is gelegen langs de Diepenring van die stad, de ring van grachten rondom het centrum. De Diepenring is op dit punt vrij smal en heeft een zeer idyllisch aanzicht. De prachtige en statige pakhuizen, waar men vanaf het terras van het eetcafé zicht op heeft, gecombineerd met de woonarken, maken het plaatje af. Doordat langs dit gedeelte van de Diepenring zich veel horeca heeft geconcentreerd, is het hier altijd druk. Het terras is gelegen op het zonnige zuidwesten, met in de zomer tot ver in de avond zon. Kortom, een perfecte plek voor een restaurant!

Groningen is de grootste stad van Noord-Nederland met ruim 200.000 inwoners en herbergt een schier onuitputtelijke hoeveelheid studenten, wat de stad haar veelzijdige aanzicht meegeeft. Dit eetcafé heeft een concept dat met een bredere doelgroep, eigenlijk is het restaurant geschikt voor vele verschillende soorten stellen en groepen. In een stad met de jongste bevolking van heel Nederland, vallen uiteraard de studenten op, maar er wordt ook gedacht aan de overige bevolkingsgroepen. Het restaurant is goed bereikbaar, zowel per auto als openbaar vervoer. Op steenworp afstand zijn meerdere parkeergarages gelegen en er is een grote bushalte op looppafstand.

Het bedrijf betreft een eetcafé, dat zoals benoemd een brede doelgroep kent. Met populaire gerechten voor een schappelijke prijs en een flinke glimlach probeert met zich te onderscheiden van de concurrentie in de stad. De kaart bevat een flink aantal klassiekers, gecombineerd met vega-opties en enkele originele twists. En inderdaad, na een jaar met forse inflatie, mag worden gezegd dat de gerechten scherp geprijsd zijn.

De reacties zijn behoorlijk positief te noemen. Geprezen wordt met name het goede personeel, lekkere eten en zachte prijzen. Ook verschillende recensie door lokale websites zijn inmiddels geplaatst, welke ook allemaal een positief beeld over dit restaurant geven. Het kan voor een nieuwe exploitant daarom wel eens een goed idee zijn om deze naam te behouden. De huidige exploitanten hebben een juiste start gemaakt in de afgelopen jaren, wellicht kunt u dat verder uitbouwen?

INDELING
Het bedrijf bestaat uit de begane grond en de 1e verdieping. De indeling is als volgt: Entree, restaurant met bar, trapopgang naar verdieping, toiletten, spoelkeuken en kelder. Op de verdieping is een tweede restaurantgedeelte gesitueerd, tezamen met een koude en warme keuken.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:

Restaurant/Bar begane grond ± 41 m²
Toiletten ± 6 m²
Spoelkeuken ± 7 m²
Kelder ± 24 m²
Restaurant verdieping ± 33 m²
Keuken ± 12 m²
================
Totaal ± 123 m²
Terras zonnig terras met uitzicht over water

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.306 per maand
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Bedrijfsovername
€ 140.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Eetcafé
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1931-1944

Oppervlakten

Oppervlakte
123 m²
Verkoopvloeroppervlakte
74 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Schuitendiep 56

€ 2.306 /mnd