Hereweg 42 9725 AE Groningen

€ 34.131 /jr

Omschrijving

Hereweg 42 te Groningen
Overname exploitatie: € 120.000,-

OMSCHRIJVING
Eetcafé de Stadstuin is door de huidige ondernemers aan het begin van haar bestaat volledig opnieuw verbouwd en naar eigen smaak ingericht. In de loop van de jaren zijn er hier en daar nog enkele verbeteringen doorgevoerd, waardoor het bedrijf up-to-date te exploiteren is.
Opvallend is de afwijkende stijl van het geheel in vergelijking met andere eetcafés. Sfeervol is het echter wel gebleven. Ook de stadstuin is bijzonder fraai ingericht en zodanig te overdekken dat er ook met minder weer voldoende tafels overblijven die het droog en warm houden.

STADSTUIN
Als de naam van het bedrijf ernaar verwijst, mag er ook iets verwacht worden van de Stadstuin. Een dat is ook zo, een absoluut pluspunt van deze zaak, die in de zomer simpelweg bijna tweemaal zo groot wordt. Er zijn in Groningen maar weinig vergelijkbare tuinen/terrassen zoals deze.

INDELING
Buitenportaal met entree naar ruim restaurantgedeelte met bar. Verder naar achteren bereikt men via een portaal de nette toiletgroepen en de toegang tot de Stadstuin. Hiertussen bevindt zich de keuken, met spoelkeuken en koelcel. Tevens is er een toegangsdeur naar de naastgelegen steeg. De tuin is sfeervol ingericht, gedeeltelijk overdekt indien noodzakelijk en voorzien van terrasverwarming. Naast de tuin bevindt zich een royale opslagruimte met zolder.

EXPLOITATIE
Veelzijdigheid, dat typeert deze zaak. Allereerst heeft het eetcafé uiteraard de volle aandacht. Deze typeert zich zoals eerder benoemd door een afwijkende maar sfeervolle inrichting, met veelzijdige kaart met relatief veel keuzemogelijkheden. Daarnaast zijn de mogelijkheden echter nog legio. Denk hierbij aan borrels, feesten & partijen, vergaderingen, BBQ’s, lunch en zelfs buffetten en catering zijn mogelijk. Hiermee onderscheidt men zich van de “gewone” eetcafés op verschillende wijzen.
De bedrijfsvoering wordt gewaardeerd, laten de honderden, vrijwel uitsluitend positieve reviews zien. Met name betaalbaarheid, attente bediening (iets dat elders nog wel eens wordt vergeten) en lekker eten worden veel genoemd. Mede daardoor laat het bedrijf ook al jaren stabiele en goede omzetcijfers zien. Deze zijn bij gebleken geschiktheid van de overnamekandidaat uiteraard ter inzage.
De mogelijkheden zijn legio op deze locatie. Denk bijvoorbeeld aan een toevoeging met bezorging met deze goede bereikbaarheid. Verder is een vorm van avondhoreca wel een voor de hand liggende, zoals dat momenteel het geval is. Een uitbreiding met lunch is altijd een overweging waard.

OPENINGSTIJDEN
Maandag : gesloten
Dinsdag : gesloten
Woensdag : 17.00 uur – 22.00 uur
Donderdag : 17.00 uur – 22.00 uur
Vrijdag : 17.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag : 17.00 uur – 22.00 uur
Zondag : 17.00 uur – 22.00 uur

OPPERVLAKTEN:
Restaurant (incl. entree) ± 105 M²
Keuken ± 26 M²
Koelcel ± 3 M²
Toiletten ± 9 M²
Verkeersruimte ± 9 M²
Opslag ± 19 M²
Opslagzolder ± 12 M²
===============
Totaal ± 183 M²

Stadstuin ± 72 M²
Terras voorzijde ± 4 M²

BESTEMMING
De bestemming van deze locatie is "Gemengde doeleinden" met functieaanduiding "horeca".
Zie voor meer informatie: of informeer bij de gemeente Groningen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 34.131 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Bedrijfsovername
€ 120.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Eetcafé
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten

Oppervlakte
183 m²
Verkoopvloeroppervlakte
183 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m
Welstandsklasse
A2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hereweg 42

€ 34.131 /jr