Rijksstraatweg 93 2024 DB Haarlem

€ 355.000 k.k.

Omschrijving

Ter overname aangeboden: (horeca)bedrijfsruimte met tevens een woonbestemming. Het object is vrij van huur dus ook geschikt voor een eigenaar/gebruiker. Gelegen in aan de doorgaande weg in Haarlem. Met veel ruimte achterin de zaak.

Ligging:
Het (horeca)bedrijfspand ligt aan de Rijksstraatweg, een van de belangrijkste doorgaande wegen van Haarlem-Noord, tussen de Indischewijk en de Planetenwijk. Beide wijken zijn voornamelijk woonwijken en kennen niet veel (horeca)bedrijven, wat de locatie een gewilde plek maakt als er even geen zin is om te koken.

Langs de Rijksstraatweg komt veel auto- en fietsverkeer en lopen drie doorgaande buslijnen. De
bedrijfsruimte ligt op een kleine honderd meter lopen vanaf de bushalte, waardoor het voor de reiziger met trek een ideale stop is voor een snack. Ook het fietspad voor de deur is één van de belangrijkste fietspaden in Haarlem Noord. Hierdoor is er veel traffic voor de deur en is het object goed bereikbaar, wat ideaal is voor klanten die willen afhalen.

Tevens maakt de ligging aan een doorgaande weg dit ook een ideale locatie voor een bezorgservice. Haarlem Noord, Haarlem Centrum, Santpoort, Velserbroek liggen allemaal op ca. 10 min rijden vanaf het object.

Bestemming/gebruik:
Het object wordt in onverhuurde staat aangeboden. De bestemming van de locatie is Gemengd-2 en is daarom bestemd voor o.a. wonen, kantoren, detailhandel en heeft de specifieke aanduiding van horeca tot en met categorie 2, oftewel:

- Horeca 1: een horecabedrijf met als hoofdactiviteit het (hoofdzakelijk) overdag verstrekken van zwak- en niet-alcoholische dranken en etenswaren aan bezoekers van andere functies, zoals o.a. een koffie-/theehuis, ijssalon, croissanterie, lunchroom, dagcafé, dagrestaurant

- Horeca 2: een horecabedrijf met als hoofdactiviteit het verstrekken van maaltijden en met als nevenactiviteit het verstrekken van (hoofdzakelijk) zwak- en niet-alcoholische dranken zoals een restaurant, cafetaria, snackbar, of gelijkwaardige horecabedrijven.

Voor precieze informatie contacteer de Gemeente Haarlem en kijk op ruimtelijkeplannen.nl
.
Het object betreft een bedrijfspand ingericht als snackbar/cafetaria/eethuis. Het object is zeer ruim, achter de verkoopruimte zit namelijk nog eens ruim 90 m2 aan productieruimte en opslag. Deze ruimte leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld catering of als voorbereidingskeuken.

De roerende zaken worden ook ter overname aangeboden voor een schappelijke prijs. Verkoper heeft de inventaris (recentelijk) niet zelf gebruikt en is dan ook niet op de hoogte is van eigenschappen en/of gebreken waarvan hij wel op de hoogte zou zijn geweest als hij de inventaris zelf feitelijk had gebruikt. Het is wel bekend dat de afzuig installatie enig onderhoud behoeft.

Oppervlakte / indeling:
De totale oppervlakte van het object is ca. 147 m2 (VVO). De verkoopruimte is circa 50 m2 groot. De genoemde maatvoering betreft de verhuurbare oppervlakte (VVO). Het object is ingemeten conform een NEN2580 meting, vraag de adviseur naar het meetrapport.

Voor een gedetailleerd overzicht van de indeling is de plattegrond tekening wordt verwezen naar de tekeningen bovenaan de pagina.

Pand:
Het bouwjaar van het pand is 1924. Er hebben verschillende uitbreidingen en verbouwingen plaatsgevonden door de jaren heen. De algehele staat van onderhoud van het pand is redelijk. In 2023 is het pand gesplitst in appartementsrechten, bij de verkoop van de bovenwoning. De VvE is dan ook net opgericht.

Energielabel:
Het object heeft een energielabel A.

De vraagprijs voor het registergoed bedraagt:
€ 355.000,-- k.k.

De vraagprijs voor de inventaris bedraagt:
€15.000,-- ex BTW.

Oplevering bij koop:
Het object wordt verkocht in de huidige staat. Aanvaarding kan in overleg plaatsvinden.

Waarborg:
Koper dient een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom overgemaakt te hebben naar het notariskantoor dat het transport verzorgt.

Koopakte:
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een koopakte zoals gebruikt wordt door leden van de bedrijfsonroerend goed sectie van de NVM aangevuld met specifieke horecavoorwaarden.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning.

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging, neem vrijblijvend contact op met de heer Jamie Kleijne op 06-45210158 of via van Klaassen Vastgoedmakelaardij B.V.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 355.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 395.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Overname

Bedrijfsovername
€ 15.000 (inventaris + goodwill 21% BTW van toepassing)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Snackbar, cafetaria, broodjeszaak en bistro
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten

Oppervlakte
147 m²
Verkoopvloeroppervlakte
97 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rijksstraatweg 93

€ 355.000 k.k.