Overstraat 14 6151 CN Munstergeleen

€ 250.000 k.k.

Omschrijving

Midden in de dorpskern van Munstergeleen gelegen woon-werkpand met uitgebreide gebruiksmogelijkheden. Dit karakteristieke voormalige cafépand is zeer ruim en is gelegen op een zichtlocatie in een geliefde woonomgeving met de mogelijkheid om het als geheel te gaan bewonen of op te splitsen in twee wooneenheden.

Souterrain:
Kelder bestaande uit twee gedeeltes.

Begane grond:
Overdekte entree. Cafégedeelte met tegelvloer, toiletgroep en kegelbaan. Hal met toegang tot de patiotuin.
Inpandige garage/opslagruimte met dubbele houten toegangspoort. Privégedeelte bestaande uit leefkeuken met en woonkamer. De begane grond is circa 370 m2 groot.
Vanuit de woonkamer heeft men via een binnenplaats toegang tot een extra opslagruimte (circa 35 m2).

Eerste verdieping:
Overloop. Slaapkamer 1 (7,37/4,69 x 4,56 m | = voormalige woonkamer) met berging/inloopkast. Slaapkamer 2 (4,59 x 2,85 m) . Via slaapkamer 2 bereikbare, geheel betegelde badkamer (2,93 x 2,00 m) met douchecabine, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting.

Tweede verdieping (1,98 m hoog):
Via vaste trap bereikbare ruime hobbyzolder.

Tuin:
Geheel beklinkerde patiotuin met vrije toegang achterom.
Binnenplaats.

Bijzonderheden:
Dit zeer ruime pand heeft legio gebruiksmogelijkheden. De totale gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 101 m2. De overige inpandige gebruiksoppervlakte bedraagt circa 350 m2.
Er geldt een 'Horeca' bestemming voor dit object.
De eigenaar heeft onlangs bij de gemeente Sittard-Geleen een principe verzoek ingediend voor het wijzigen van de horecabestemming naar wonen zijnde twee zelfstandige appartementen. De gemeente zal medewerking verlenen aan het afwijken van het gebruik van horeca naar wonen en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) heeft geoordeeld dat het ontwerp voldoet aan de redelijke eisen van welstand.
Indien men de bestemming daadwerkelijk wenst te wijzigen, dient er een officiële omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

Kenmerken:
In woonwijk
In centrum
Nabij winkels

Voorzieningen
Houten kozijnen
Enkele beglazing (grotendeels)
Patiotuin

Verkoopinformatie:
Deze verkoopinformatie is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Verkoper en verkopend makelaar kunnen niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele onjuistheden. De eventuele plattegronden en vermelde maten en oppervlaktes zijn indicatief. Wij adviseren om informatie die voor u van wezenlijk belang is te (laten) controleren.

Bouwkundige keuring:
Een koper heeft een onderzoeksplicht en is gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundige keuring te laten verrichten en/of adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te krijgen over de staat, het gebruik en eventuele andere aspecten van de onroerende zaak.

Schriftelijkheidsvereiste:
Een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak komt eerst tot stand zodra verkoper en koper de koopovereenkomst ondertekend hebben. Tot het tijdstip van ondertekening door beide partijen, zullen partijen jegens elkaar geen verplichtingen hebben.

Bankgarantie of waarborgsom:
Koper dient binnen één week na het onvoorwaardelijk worden van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te voldoen bij de desbetreffende notaris. De waarborgsom of bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom.

Overdrachtsbelasting:
Bij de eigendomsoverdracht van een registergoed is de koper overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze overdrachtsbelasting maakt onderdeel uit van de zogenaamde "kosten koper" (k.k.). Het overdrachtsbelastingtarief is 2%, 10,4% of - in sommige gevallen - een combinatie van beide tarieven.
Indien u een bestaande woning koopt die u voor langere tijd zelf gaat bewonen kunt u – onder bepaalde voorwaarden – de zogenaamde “startersvrijstelling” voor de overdrachtsbelasting krijgen.
Kijk voor meer informatie over overdrachtsbelasting en de verschillende tarieven op: belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/woning/overdrachtsbelasting/overdrachtsbelasting

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Zalencentrum
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1820

Oppervlakten

Oppervlakte
350 m²
Verkoopvloeroppervlakte
350 m²
Perceel
475 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Overstraat 14

€ 250.000 k.k.