Brinkkampen 1 9417 TC Spier (Gem. Midden-Drenthe)

€ 59.400 /jr € 795.000 k.k.

Omschrijving

Dit fantastische Horecabedrijf aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld in het toeristisch hart van Midden-Drenthe, gelegen op een fantastische kruising in Spier, wordt nu te huur aangeboden.

Een nostalgisch geïllustreerde horeca ruimte van ca. 1800 m2

Spier is gelegen in het hart van Drenthe, direct aan de A28 (afslag 29) tussen Hoogeveen en Beilen, bij de poort van Nationaal Park Dwingelderveld. Hier vindt u het veelzijdige horecabedrijf.

Het bedrijf is door de jaren heen verbouwd tot een sfeervol complex met als thema de middeleeuwen, waarbij de grote Kasteelzaal met balkon, prachtige kroonluchters en grote wenteltrap een absolute eyecatcher is.

Bij binnenkomst in het dorpje Spier valt dit prachtige horecabedrijf gelijk op door het karakteristieke pand uit ca.1900 met een fantastisch zon gelegen terras en serre aan de zuidkant.
Er is een eigen parkeerterrein met ca. 60 plekken en er is een openbaar parkeerterrein met ca. 30 gratis plekken.

Het bedrijf heeft een totale capaciteit van ca. 350 tot 800 personen en bestaat uit een restaurant met serre, ca. 80 zitplaatsen, 3 zalen en een zaal met 2 kegelbanen.
Twee zalen zijn d.m.v. een schuifwand te openen aan elkaar te koppelen, waardoor er een extra grote zaal ontstaat. Het terras biedt plaats aan ca. 80 gasten.
De routing vanuit de centrale keuken is zodanig ingericht dat elke zaal afzonderlijk bediend kan worden.
Alle zalen zijn multifunctioneel inzetbaar om naast de vele familie en bedrijfspartijen en feesten ook de zakelijke markt te bedienen
De doelgroep is daarom een mix tussen particulier en zakelijk, in het hoogseizoen door de ligging aan het Nationaal Park Dwingelderveld en de Col du Vam een trekpleister voor toeristen.

De bovenzaal was voorheen de bedrijfswoning en zou indien gewenst weer als zodanig in gebruik genomen kunnen worden.

Kadastrale grootte: 1957 m²
Het pand bestaat uit drie bouwlagen.

Spier (Drenthe)
Spier is een dorp in de gemeente Midden-Drenthe in de Nederlandse provincie Drenthe en is gelegen ten oosten van de autosnelweg A28, bij de kruising met de provinciale weg N855. Ten westen van de A28 ligt het Nationaal Park Dwingelderveld.
De oudste vermelding van de plaats dateert uit 1212 of 1213 als Spehoerne. In 1550 werd het zowel vermeld als Spyrhoren als Spyer. In de 17e eeuw was er sprake van vijftien boerderijen, die toen een leefgemeenschap vormden.
Het aantal inwoners in 1840 bedroeg 131; in 2021 is dit 380.

Nationaal Park Dwingelderveld
Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het gebied telt meer dan zestig vennen en veenmoerasjes en er zijn maar liefst twee schaapskuddes met herder die de heide in conditie houden. In dit Nationaal Park kun je nog genieten van de stilte en een eindeloze, ongestoorde horizon. Vele fiets- en wandelpaden doorkruisen het gebied en onderweg kom je stalletjes tegen waar plaatselijke producten aangeboden worden, zoals de Drentse Heidehoning.
Bron:

Col du Vam
Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier nl. een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.
Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150
meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!…
Bron: provincie Drenthe

Mogelijkheden:
1. All-You-can-eat: bedoeld voor een breed publiek en gezinnen. Denk hierbij aan tapasrestaurants of een Aziatisch restaurant.

2. Brasserie / feest locatie: Gelijkaardig aan alles inzetten op een locatie, een concept voor een totaal beleving. Een horeca bezoek wordt steeds meer actiever, uniek en compleet.
Neem de combinatie met de natuurlijke omgeving, het vertrekpunt voor de COL DU VAM en de NATIONAL PARK DWINGELERVELD, de locatie voor een complete dag-invulling.
Ontvangst-moment, activiteit in de natuur, denk aan een trail-run, fiets-trail, wandel-trail, mountainbike trail, huifkartochten etc. en sluit af met fantastisch eten of feestavond in een prachtige omgeving.

3. Pannenkoeken (buffet) restaurant. Direct aan de afslag van de A28 en aan de toegangsweg naar de het National Park Dwingelderveld. Betaalbaar voor een brede groep, Herkenbaar in meerdere culturen, gaat moeiteloos mee in de huidige eettrend, Past in de bosrijke omgeving en in de locatie.

Metrage: ca.
Algemene ruimten
Entree 12 m²
Verkeersruimten 65 m²
Toiletruimten 38 m²

Verkoopruimten
Restaurant/serre 167 m²
Ridderzaal 127 m²
Kasteelzaal 261 m²

Produktieruimten
Keuken/spoelkeuken 47 m²

Dienstruimten
Dienstruimten 70 m²

1e verdieping
Torenzaal 108 m²
Dienstruimten 130 m²

Kelder/kegelbaan
Verkeersruimten 4 m²
Kegelbaan 163 m²
Dienstruimte 23 m²

Geen brouwerij en leveranciers verplichtingen.
Geen personele verplichtingen.

Bestemming is Horeca 1,2,3 met bedrijfswoning

Koopsom inventaris € 79.500,-

Huursom € 4950,- 1e jaar p/mnd
Huursom € 5250,- 2e jaar p/mnd
Huursom € 5500,- ieder volgend jaar p/mnd

Huurperiode 5 jaar met een optie 5 jaar.
Langere huurperiodes is bespreekbaar tegen andere condities.
Waarborgsom of een bankgarantie van 3 maanden.

Het bedrijfs-onroerend goed met inventaris kan ook aangekocht worden. Vraagprijs € 795.000,- k.k.

Note: Alle foto's dienen gezien te worden als sfeerimpressie van het aangebodene huur object. Enkele inventaris stukken zijn niet aanwezig: zoals o.a.: koffiemachine+molen, kassa systeem, steamer en enkele decoratie materialen.

Meer informatie: Klaassen Horecamakelaardij, Jan Elslo of Anton Zwart, 06 - 129 39 189

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Huurprijs
€ 59.400 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Overname

Bedrijfsovername
€ 79.500 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Eetcafé, bistro, pannenkoekenhuis, restaurant-partycentrum en congres-zalencentrum
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
1.215 m²
Verkoopvloeroppervlakte
933 m²
Perceel
1.957 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Brinkkampen 1

€ 59.400 /jr € 795.000 k.k.