Balijelaan 3 3521 GJ Utrecht

€ 2.055 /mnd

Omschrijving

Te koop: de bedrijfsexploitatie van Kwalitaria Balijelaan te Utrecht.

De recent verbouwde en ingerichte Kwalitaria wordt instapklaar ter overname aangeboden. Het betreft een goed gelegen cafetaria met een ruim verzorgingsgebied in Utrecht. Daarbij komt dat je als franchisenemer profiteert van deze sterke franchiseformule.

Ligging:
Kwalitaria kent 6 vestigingen in Utrecht, deze vestiging ligt aan de Balijelaan nabij het Centrum, op loopafstand van station Utrecht Vaartsche Rijn. Het betreft een (horeca)-bedrijfspand gelegen op een brede hoek, waar de Balijelaan, Croeselaan en Vondellaan samenkomen. Door de hoek ligging betreft het een goede zicht locatie.

De kruising waaraan de exploitatie is gelegen is een belangrijke doorgaande weg van het centrum naar het zuidwesten van de stad en de route naar de A12, en het industrieterrein Papendorp. Verder liggen er meerdere bedrijven en scholen op loopafstand van het object, zoals de Jaarbeurs, ROC Midden-Nederland, Grafisch Lyceum en een aantal grote bedrijven zoals de Rabobank en de SVB. De straat is dan ook lekker bruisend met veel traffic voor de deur.

Concept:
Kwalitaria is een sterke franchise cafetariaformule. Al 30 jaar kenmerken zij zich door kwaliteit en duurzaamheid. Het verhaal van Kwalitaria begint in 1990 en inmiddels zijn er al in Nederland meer dan 130 Kwalitaria vestigingen. Een netwerk vol kennis en ervaring!

De formule staat voor (h)eerlijk eten met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Waar mogelijk gebruiken ze daarom duurzaam vlees van Hollandse bodem, plofkipvrije kipproducten, verse weidemelk en voegen ze steeds meer vegetarische gerechten toe aan het assortiment.

Qua uitstraling is de vestiging een plek waar iedereen zich thuis voelt. Met een moderne inrichting wordt een gezellige sfeer gecreëerd en in het assortiment wordt aan het hele gezin gedacht. Van burgers, friet en snacks tot warme maaltijden, belegde broodjes en salades!

De vestiging aan de Balijelaan is geopend in 2020. De inventaris is in uitstekende staat en daarom ook instapklaar voor de volgende franchisenemer. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11:30 uur tot 20:00 uur. In het weekend geopend van 16:00 tot 21:00.

Franchisegever Kwalitaria:
Door je bij Kwalitaria aan te sluiten profiteer je van de sterke marketing. De marketeers zijn continu bezig om gasten aan Kwalitaria te binden en fan te maken van de formule. Zij volgen alle trends en ontwikkelingen in de markt, zodat de franchisenemers voorop lopen en de omzet blijft stijgen. En ook zorgen ze voor een professionele uitstraling in en om de zaak.

Als franchisenemer profiteer je verder van collectieve inkoop: scherpe inkoopprijzen en gegarandeerde kwaliteit. Goed om te weten is dat die scherpe prijzen niet alleen van toepassing zijn op producten en dranken, maar ook op non-food en apparatuur.

Indeling:
Via het terras aan de voorzijde van het object kom je via de entree direct de cafetaria binnen. De gehele pui is voorzien van een groot raam, waardoor er veel daglicht binnenkomt en de zaak een frisse uitstraling heeft. Voorin de cafetaria staat een prachtige stamtafel met acht zitplaatsen.

Het is een lange rechthoekige ruimte, waar halverwege de ruimte keuken staat, voorzien van alle het benodigde voor een kwalitaria . Aan de achterzijde staat een koelkast opgesteld voorzien van frisdrank. Links van de counter bevinden zich twee bankjes om even te wachten op je bestelling.

Via een deuropening aan de linkerzijde kom je in een kleine personeelsruimte. Helemaal links achterin de verkoopruimte bevinden zich de gescheiden toiletgroepen. Rechts achterin de verkoopruimte (achter de keuken) zit nog een ruime opslagruimte, hier bevindt zich nog een spoelkeuken en achterin deze ruimte staat een ruime koel- en vriescel en aan de rechterzijde bevindt zich de vetvangput.

Energiebesparing:
Kwalitaria Balijelaan heeft een aantal energiebesparende oplossingen, waardoor de energie rekeningen relatief laag zijn. Zo zijn er automatische in- en uitschakelende timers in de achter- ruimte, toiletten, kantoorruimte en de keuken. Ook is er een automatische tijdschakelaar voor de onderkoeling waar de sauzen worden bewaard en de koelkast voor frisdrank wordt ook met een tijdschakelaar bediend. Ook zetten zij onder de 25 graden het raam en de voordeur open om te ventileren i.p.v. de airco. Deze maatregelen leveren een bewezen besparing van maar liefst tussen de € 300,- en € 400,- op p.m.

Energiecontract:
Het huidige energiecontract kan worden overgenomen:
0,17 cent per Kwh (3 jaar vast)

Metrages:
De totale bedrijfsruimte beschikt in totaal over 110 m2, waarvan 90 m2 verkoopruimte.

Verplichtingen:
Het bedrijf kent een franchise verplichting bij Kwalitaria, hierbij hoort ook een verplichte afname via Bidfood waardoor er inkoopvoordelen zijn. Voor een update rondom een evt. personeelsverplichting, kunt u contact opnemen met de Horecamakelaar.

De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten, die niet opgezegd kunnen worden. Onder lease contracten vallen o.a. de drie bezorgfietsen van GreenMo.

Bijzonderheden:
- Goed gelegen cafetaria met een goede zichtbaarheid vanaf de doorgaande weg;
- Recentelijk verbouwd en ingericht, dus instapklaar voor de volgende ondernemer
- Sterke franchiseformule
- Op zichtlocatie
- Verkoper zal een (potentieel) nieuwe koper bijstaan voor een periode van ong. 1-2 maanden en kan meewerken in het weekend, totdat de nieuwe franchisenemer zelfstandig de zaak kan runnen.
- Bij de juiste kandidaat is een eventuele pachtconstructie mogelijk (vraag naar de mogelijkheden).

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt:
€ 154.000,-

De huurprijs van het registergoed bedraagt:
€ 2.055,-- per maand exclusief BTW.

Meer info? Joey Hehamahua op 06 11744732 of

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.055 per maand
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Eetcafé, snackbar, cafetaria, broodjeszaak, ijssalon en café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten

Oppervlakte
110 m²
Verkoopvloeroppervlakte
90 m²
Perceel
110 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Balijelaan 3

€ 2.055 /mnd