Langstraat 20 6001 CV Weert

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

TE HUUR TE WEERT AAN DE LANGSTRAAT 20 EEN HORECARUIMTE GESITUEERD IN EEN MONUMENTAAL OBJECT IN HET KERNWINKELGEBIED OP A1-LOCATIE TER GROOTTE VAN IN TOTAAL 453 M2.

Algemeen:
Het aangebodene betreft een gemeentelijk en rijksmonument (ingeschreven onder nummer 384235) waarbij het historisch in gebruik is geweest als hoekwoning met schilddak (klooster). Het object kenmerkt zich door de breed gepleisterde lijstgevel met hoeklisenen, een met snijwerk versierde ingang met gesneden deur en snijraam in late Lodewijk XVI-stijl alsmede gave empire-ramen met gesneden ornamenten.

Het object is voorzien van twee terraszijdes waarbij het terras aan de achterzijde een unieke ligging kent en de naam "kloostertuin" met eer draagt. Het terras aan de voorzijde kan in L-vorm worden opgesteld op de hoek Langstraat / van Berlostraat.

Door de jaren heen is het object uitgegroeid tot een herkenbare plek en heeft het een zodanige bekendheid gegenereerd welke strekt tot Weert en omstreken, mede door het voormalig restaurant "De Poorter".
Naast de mogelijkheid om het object in totaliteit af te nemen, is het tevens mogelijk om onderhavig object gedeeltelijk af te nemen. Over de voorwaarden en condities treden wij graag met u in gesprek.

Ligging
Het object is gelegen binnen het kernwinkelgebied van Weert op een absolute A1 locatie. De gemeente Weert is zeer goed bereikbaar met eigen vervoer. De op- en afritten van de rijksweg A2 (Amsterdam – Eindhoven- Maastricht/Heerlen) zijn op ca. 8 autominuten gelegen. Tevens is de regio vanuit Venlo via rijksweg N266 – N275 goed te bereiken. Naast de goede openbare wegen beschikt Weert over een eigen NS-station met busverbindingen welke op loopafstand zijn gelegen (5 minuten).

Vloeroppervlakte:
Het totale complex heeft een ingeschat (verhuurbaar) vloeroppervlak van ca. 815 m2 exclusief kelder met de navolgende onderverdeling

- Kelder/magazijn ruimte en koelingen ca. 145 m2
- Horecagedeelte ca. 424 m2
- Keuken ca. 29 m2

Parkeren:
Tot het object behoren geen parkeerplaatsen, in de directe nabijheid zijn meer dan voldoende openbare parkeervoorzieningen aanwezig.

Gebruiksmogelijkheden:
Het perceel valt onder het vigerende bestemmingsplan ‘centrum 2009’ met de enkelbestemming “Centrum” Het bestemmingsplan ligt bij ons op kantoor ter inzage en eveneens op te vragen via

Huurprijs:
Op aanvraag, de huurprijs ten alle tijden te vermeerderen met BTW. Indien de BTW niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Huurprijs indexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Model huurovereenkomst:
Winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW. Waarbij specifiek object gebonden clausules toegevoegd zouden kunnen worden.

Huurtermijn:
5 jaar, doch andere aanvangshuurperiode bespreekbaar.

Betalingen:
Huurpenningen, servicekosten (indien van toepassing) en btw per maand vooruit te voldoen.

Zekerheidstelling:
Bankgarantie ter grootte van drie maandhuren te vermeerderen met de btw en de eventueel van toepassing zijnde servicekosten.

Status:
Casco / in nader overleg.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro, café-restaurant, luxe restaurant, wegrestaurant, Chinees-Indisch restaurant, pannenkoekenhuis, restaurant-partycentrum en congres-zalencentrum
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1706

Oppervlakten

Oppervlakte
598 m²
Verkoopvloeroppervlakte
453 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Langstraat 20

Huurprijs op aanvraag