's-Gravenhekje 1 A 1011 TG Amsterdam

€ 235 /m²/jaar

Omschrijving

Gelegen op de hoek van het ’s Gravenhekje en de Prins Hendrikkade ligt dit prachtige monumentale pakhuis. Het monument is gebouwd in 1642 en deed haar dienst als pakhuis van de West-Indische Compagnie (WIC). Inmiddels is het gebouw naar moderne maatstaven gerenoveerd. Desalniettemin heeft het gebouw haar unieke en architectonische karakter weten te behouden. Daarnaast is er sinds de Gouden Eeuw optisch weinig veranderd aan de uitstraling van het interieur en exterieur.
Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van in totaal ca. 4886 m² en dien momenteel als multi-tenant en multifunctioneel kantoorgebouw. Op de 2e etage is een sfeervolle ruimte van ca. 400 m² kantoorruimte beschikbaar met zeer veel daglichttoetreding.

GEBIED
Het gebied Nieuwmarkt en Lastage kenmerkt zich door een sterke mix aan functies waaronder wonen, kantoor, horeca en detailhandel. Zo zijn binnen circa 10 minuten loopafstand zowel het Waterlooplein en de Nieuwmarkt bereikbaar alsmede het Centraal Station van Amsterdam.
Het voormalige pakhuis is gelegen op een uitstekende locatie in Amsterdam en kent een zeer goede bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer. Binnen circa 10 minuten is de ringweg A10 bereikbaar met de auto. Op circa 10 minuten loopafstand is het Centraal Station van Amsterdam gelegen.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
Via afslag 16 aan de ringweg A10 Noord is het gebouw binnen ca. 5 minuten bereikbaar.

Per openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is hier zeer goed. Station Amsterdam Centraal ligt op 10 minuten loopafstand. De bushalte Prins Hendrikkade ligt op 170 meter. Vanaf hier vertrekken bussen richting de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel.

VLOEROPPERVLAKTE
Voor de verhuur is momenteel 400 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar.

PARKEREN
Betaald parkeren op de openbare weg. Aan de voorzijde van het gebouw is ruime parkeergelegenheid op de openbare weg aanwezig. Voor bedrijven is het mogelijk om bedrijfs-parkeervergunning te verkrijgen bij de gemeente. Aan de Oosterdokskade 3 is de parkeergarage ‘Parking Centrum Oosterdok’ gelegen. U kunt hier uw eigen parkeerplek reserveren voor EUR 225,- per maand.

HUURPRIJS
EUR 235,- per m² v.v.o. kantoorruimte, te vermeerderen met servicekosten en BTW.

SERVICEKOSTEN
EUR 40,- per m² v.v.o. kantoorruimte, te vermeerderen met BTW.

BESCHIKBAARHEID
Per direct.

OPLEVERNIVEAU
De ruimte wordt in huidige turn-key staat opgeleverd, welke onder andere voorzien is van:
- Eigen sanitaire groep;
- Houten vloerafwerking;
- Te openen ramen;
- Riante en zeer recent vervangen pantry;
- Karakteristiek plafond voorzien van verlichtingsarmaturen;
- Scheidingswand;
- Eigen huisnummer.

HUURTERMIJN
Dit betreft een onderhuur situatie tot minimaal 28 februari 2023. Een langere huurtermijn van 5 jaar is tevens bespreekbaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor het einde van een huurtermijn.

FACILITEITEN
Huurder kan gebruik maken van de volgende faciliteiten:
- Fietsenstalling op de binnenplaats;
- Gemeenschappelijke zeer riante entree (tevens te gebruiken voor evenementen);
- Lift.

BETALINGEN
Huur, servicekosten en BTW per maand vooruit.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur, te vermeerderen met de daarover verschuldigde servicekosten en BTW.

BTW
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

BIJZONDERHEDEN
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex art. 7:230a BW volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken versie februari 2015.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-totale bestedingen (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

VOORBEHOUD
De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 235 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 245 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 40 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1642

Oppervlakten

Oppervlakte
400 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m, metroknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, NS station op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m, Tramhalte op 500 m tot 1000 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

's-Gravenhekje 1 A

€ 235 /m²/jaar