Stadhouderskade 1 1054 ES Amsterdam

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

Gelegen op deze unieke zichtlocatie aan de Stadhouderskade op de kop van de Overtoom ligt dit iconische en karakteristieke kantoorgebouw. Dit voormalig hoofdkantoor van Tommy Hilfiger heeft een monumentale status en kenmerkt zich aan de Amsterdamse Schoolstijl. Op het kantoorgebouw ligt een prachtig zonnig dakterras met uitzicht over de stad. Uniek is verder haar directe ligging aan de grachten, als enige gebouw van de Stadhouderskade.

Het object heeft een totaal metrage van 2.427,68 m² v.v.o. conform NEN-2580 meetstaat, verdeeld over 5 bouwlagen. Voor de verhuur is 1.413,94 m² v.v.o. beschikbaar. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 31 m² kantoorruimte inclusief algemene opslag. Verder beschikt het gebouw over een ruim dakterras van circa 150 m². Bij het object worden circa 30 parkeerplaatsen aangeboden op het naastgelegen parkeerterrein.

Het kantoor is gelegen op een prominente locatie in het centrum van Amsterdam. De bereikbaarheid van het gebouw is uitstekend. Aan de overzijde van het gebouw ligt tram- en bushalte Leidseplein. De directe omgeving is een dynamische locatie waar werken, wonen en vrijetijdsvoorzieningen samen komen. Denk hierbij aan de nabije aanwezigheid van het Vondelpark, Holland Casino, diverse restaurants, winkels en andere hotspots.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
Het gebouw is per auto gemakkelijk te bereiken via de Overtoom alsmede de Stadhouderskade die leiden naar meerdere afslagen van de ringweg A10 .

Per openbaar vervoer:
Met het openbaar vervoer is het pand uitstekend te bereiken. De haltes van onder andere tramlijnen 4, 7, 10, 16 en 24 zijn gelegen op loopafstand in de nabije omgeving. Amsterdam Airport Schiphol ligt op slechts 13 km afstand van de Stadhouderskade.

Per fiets:
De fiets is voor de voor deze centrale locatie het ideale vervoermiddel voor mensen die in Amsterdam wonen. Daarnaast is de fiets ook zeer geschikt voor mensen die via Station Amsterdam Centraal reizen. Binnen 10 minuten fietst u vanaf het station naar de Stadhouderskade 1.

VLOEROPPERVLAKTE
Voor de verhuur is 1.413,94 m² v.v.o. kantoor- en showroomruimte beschikbaar. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 31 m² kantoorruimte inclusief algemene opslag. De plattegronden (in de bijlagen) tonen de precieze indeling van de ruimtes.

PARKEREN
Bij het kantoorgebouw worden 30 parkeerplaatsen aangeboden, op een afgesloten terrein. Tevens is het mogelijk om in de nabijgelegen Q-park of betaald in de omgeving te parkeren.
Parkeerplaats: EUR 325,- per maand, te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJS
Unitprijzen variëren van EUR 1.850,- tot EUR 6.550,- per maand inclusief servicekosten, afhankelijk van grootte en verdieping. De metrages hebben betrekking op de showroom- en kantoorruimtes inclusief algemene opslag. De unitprijzen dienen vermeerderd te worden met BTW.

Onder andere de volgende units zijn beschikbaar:

- ST101 (ca. 31 m²): EUR 1.850,-
- ST118b (ca. 44 m²): EUR 2.250,-
- ST113 (ca. 66 m²): EUR 3.150,-
- ST102 (ca. 122 m²): EUR 4.250,-
- ST136 (ca. 180 m²): EUR 5.950,-
- ST318 (ca. 210 m²): EUR 6.550,-

BESCHIKBAARHEID
Per direct.

OPLEVERNIVEAU
Het kantoorgebouw wordt in huidige turn-key staat opgeleverd, welke onder andere voorzien is van:
- Beplanting;
- Desgewenst volledige meubilering;
- Kabelgoten voorzien van databekabeling;
- Verwarming door middel van radiatoren;
- Pantry op iedere verdieping;
- Representatieve hoofdentree met receptie;
- Snel en veilig Internet (zowel WiFi als UTP);
- Toiletgroepen M/V op iedere verdieping;
- Verlichting door middel van LED-panelen en spots;
- Hoogwaardige vloerafwerking.

HUURTERMIJN
Dit betreft een onderhuur situatie waarbij er t/m eind 2021 gehuurd kan worden.

OPZEGTERMIJN
Eindigt van rechtswege aan het einde van de huurtermijn.

FACILITEITEN
Huurders kunnen gebruik maken van de volgende faciliteiten:
- Bemande receptie;
- Restaurant en loungebar;
- Vergaderruimtes;
- Schoonmaakdiensten;
- Dakterras.

DUURZAAMHEID
Niet aanwezig in verband met monumentale status van het gebouw.

BETALINGEN
Betaling van huur en de hiervoor verschuldigde BTW per maand vooruit te voldoen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 1 maand huur, te vermeerderen met de daarover verschuldigde servicekosten en BTW.

BTW
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

BIJZONDERHEDEN
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex art. 7:230a BW volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken versie februari 2015.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-totale bestedingen (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

VOORBEHOUD
De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1922

Oppervlakten

Oppervlakte
1.413 m² (in units vanaf 31 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 3000 m tot 4000 m, snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
30 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 325,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Stadhouderskade 1

Huurprijs op aanvraag