Keizersgracht 617 1017 DS Amsterdam

€ 460 /m²/jaar

Omschrijving

Dit unieke kantoorgebouw bevindt zich aan de prachtige Keizersgracht tegenover Museum Van Loon aan één van de mooiste delen van de Keizersgracht, tussen de Vijzelstraat en de Reguliersgracht. De Keizersgracht is onderdeel van de monumentale Amsterdamse grachtengordel die sinds 2010 is aangemerkt als werelderfgoed.

Het kantoorgebouw met de naam ‘De Olifant’ bestaat uit een vijftal bouwlagen. Het gebouw bestaat uit een souterrain, bel-etage en drie verdiepingen. De bel-etage is voorzien van een zeer representatieve entree, groot atrium waaraan meerdere ruime vergaderruimten zijn gelegen, een receptiebalie en een doorgang naar de achterliggende tuin. In het souterrain bevindt zich een volledig geoutilleerd personeelsrestaurant met een ruime en professionele keuken. Het gebouw kenmerkt zich door haar grote open vloeren. In combinatie met meer besloten werkplekken en ruime multifunctionele vergaderruimten. De vele ramen creëren een zeer prettig kantoor met veel daglicht.
Het gebouw heeft een ruime stadstuin met veel groen en diverse terrassen rondom de grote vijver, toegankelijk vanaf zowel de begane grond als de bel-étage, is een absolute zeldzaamheid in Amsterdam.

De directe omgeving van Keizergracht 617 voorziet in nagenoeg alle behoeften van de hedendaagse kantoorgebruiker. De Utrechtsestraat en het befaamde Rembrandtplein, beide op loopafstand, bieden een keur aan hotels, cafés, restaurants en koffietentjes, velen met een heerlijk terras.

Vloeroppervlakte
Totale oppervlakte van ca. 3.930 m² VVO, die als volgt verdeeld is:

- Begane grond ca. 892 m² VVO;
- Bel-étage ca. 962 m² VVO;
- 1ste verdieping ca. 911 m² VVO;
- 2e verdieping ca. 864 m² VVO;
- 3e verdieping ca. 301 m² VVO.

Daarnaast beschikt het gebouw over een parkeergarage, een interne fietsenstalling, een grote tuin aan de achterzijde en een dakterras met prachtig uitzicht over de stad.

Huurprijs
€460,- per m² per jaar.

Servicekosten
Het voorschot leveringen en diensten bedraagt € 35,00 per m² per jaar en is gebaseerd op normaal kantoorgebruik en reguliere werktijden. Glasbewassing buiten- en binnenzijde en onderhoud tuin is voor rekening en risico huurder.
Het voorschot leveringen en diensten betreft onder andere de levering van warmte, koude, elektriciteit en water alsmede de uitvoering van onderhoud aan de gebouw gebonden installaties. Bovengenoemde prijzen zijn bij vooruitbetaling per kwartaal verschuldigd. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Aanvaarding
In nader overleg.

Huurtermijn
10 jaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 460 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
3.930 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Keizersgracht 617

€ 460 /m²/jaar