Europaplein 1 5684 ZC Best

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

C’Park Bata – Europaplein 1 te Best
Diverse industriële kantoor- en bedrijfsruimtes / werkplaats / atelier

Het concept
C’park Bata zorgt voor nieuw leven in het dorp. Hier wordt een nieuwe community gecreëerd op basis van één rode draad: STAY WORK ENJOY. Een nieuwe wereld die bruist, nooit af is, nieuwsgierigheid uitlokt en bijdraagt aan de balans van iedere ondernemer. Vanaf het moment dat je deze wereld instapt ruik je het avontuur. De community is er op (in)gericht om snel verbindingen te leggen en mee te groeien in behoeften en potentie. Je wordt meegezogen in de Fast Forward mogelijkheid om je individuele doelen te behalen en de bigger picture niet uit het oog te verliezen. Zo wordt iedere dag gebouwd aan een beter versie van de wereld, lokale omgeving, business community en onszelf!
De mensen achter C’park Bata zijn geen vastgoedbeheerder of exploitant, maar stellen zich op als hotelier en als connector: banden creëren tussen mensen en bedrijven, de meerwaarde van de Bata community. Als hotelier bieden zij de ondernemers, haar medewerkers en gasten allerlei diensten aan. Van een centrale receptie, vergaderruimten, groenonderhoud, schoonmaak en afvalverwerking tot een lunchroom waar je naast heerlijke broodjes en een uitgebreide salade een goed gesprek kunt voeren met je gasten en natuurlijk ook je collega huurders.

Locatie
Bereikbaarheid
De Bata-fabriek, in het gelijknamige Batadorp, ligt enigszins verscholen in het “groen” aan de rand van bedrijventerrein ‘Breeven’ ten zuiden van de kern van Best. Al vanuit de historie een strategisch zeer gunstige locatie in de oksel van het Beatrixkanaal en Wilhelminakanaal, maar zeker zo belangrijk, bij het knooppunt van de Rijkswegen A2 en A58. De aanwezigheid van het NS-station Best (op ca. 2 km) draagt bij aan die optimale bereikbaarheid.

Parkeren
Er is een ruim aantal parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig, zowel aan de voor als achterzijde van de gebouwen. De parkeergelegenheid is uitstekend te noemen.

Omgevingsfactoren
Het Bata-complex ligt aan de noordwest rand van het bedrijventerrein “Breeven” en vormt als het ware een buffer met de aangrenzende woonwijk “Batadorp”.
Het uiterlijk van het Bata-complex wordt gevormd door de drie, vrijwel identieke fabrieksgebouwen die in een rij aan het Europaplein zijn gesitueerd (gebouwen 11, 21 en 31). Daarachter een eigen wegenstructuur met een drietal vergelijkbare loodsen, alsmede het logistieke magazijn. Het complex wordt aan drie zijden omzoomd door groen en bebossing waardoor het zonder meer een groene en rustige omgeving biedt. De drie typische, herkenbare witte fabrieksgebouwen (uit 1934), zijn aangewezen als Rijksmonument en als industrieel erfgoed tot een historische bezienswaardigheid verworden.

Op slechts 500 meter afstand ligt het winkelgebied “Wilhelminadorp” met o.a. AH, Lidl, Action, Kruidvat en diverse lunchrooms. Binnen luttele minuten rijafstand zijn ook Best Golf & Country Club, Hornbach, Decathlon, McDonald’s en Makro te bereiken. Op 5 km afstand ligt tenslotte Eindhoven Airport.

Oppervlakten
Het BATA-complex omvat in totaal een zevental karakteristieke gebouwen waarvan de drie witte gebouwen aan de voorzijde een Rijksmonumentale status hebben. C’Park Bata is van start gegaan in de volgende 4 gebouwen en zal in de toekomst verder doorgroeien op het complex.

Op aanvraag kunnen wij u informeren over de actuele of verwachte beschikbaarheid van de units.

Gebouw 21
Dit gebouw – het middelste van de drie voorste monumentale gebouwen - vormt het hoofdgebouw van het complex binnen het nieuwe concept C’park Bata. Op de begane grond is gevestigd de Bata Superstore die tezamen met de nieuw gerealiseerde Community-ruimte het hart vormt van het concept. Hier kunnen bezoekers en medewerkers elkaar ontmoeten, koffie drinken, vergaderen, flexwerken of een broodje eten. Op de verdiepingen worden kleinere en middelgrote units tegen flexibele termijnen en aantrekkelijke prijzen verhuurd. Gebouw 21 is ideaal geschikt voor zowel zelfstandige kantoorgebruikers (ZZP’ers), start-ups als scale-ups en middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin ontmoeten, ontspanning en kruisbestuiving centraal staan.

Gebouw 21 is thans 100% verhuurd.

Er zijn op de begane grond flexplekken te huur in de community-ruimte, vanaf € 150,00 per maand all-in exclusief btw.

Gebouw 22
Achter het ‘hoofdgebouw’ 21 ligt Gebouw 22 welke dankzij fraaie authentieke raampartijen in voor- en achtergevel uitermate geschikt is als atelierruimte of bedrijfsruimte voor lichte productie, assemblage of opslag. Het gebouw is in totaal circa 1.916 m² groot en heeft diverse laad-/losdeuren. Een groot deel van dit pand is in gebruik bij sportcentrum Spear en biedt de gebruikers en bezoekers van C’park Bata de mogelijkheid van fitness, groepslessen (o.a. spinning, kickboxen, aerobics), maar ook fysiotherapie en diëtiek.

Dit gebouw is thans 100% verhuurd.

Gebouw 31
Rechts naast het C’park Bata hoofdgebouw ligt een soortgelijk gebouw, Gebouw 31 (de voormalige Sokkenfabriek), bestaande uit 3 bouwlagen. Ten behoeve van de etages is een volledig nieuwe hoofdentree op de begane grond gerealiseerd met automatische schuifdeuren, sfeervolle ontvangsthal, authentiek trappenhuis en nieuwe personenlift. De etages zijn vernieuwd met o.a. nieuw sanitair, nieuw schilderwerk, gladde betonvloer en een comfortabel binnenklimaat dankzij individueel regelbare gevelunits (verwarmen en koelen) in combinatie met warmtepomp. De begane grond is ideaal als atelier, lichte productie, lab-/testruimte, showroom en/of industriële kantoorruimten.

Dit gebouw is thans 100% verhuurd.

Gebouw 32
Achter Gebouw 31 ligt een karakteristieke loods, Gebouw 32. Dit gebouw is uitermate geschikt voor ondernemers die actief zijn op het gebied van creatie, design, ambacht of kunst en op zoek zijn naar een sfeervolle en praktische werkruimte en/of magazijn. Het gebouw is volledig opgedeeld in kleinere werkunits die dienst kunnen doen als werkplaats, atelier, testruimte eventueel in combinatie met opslag.

Het gebouw kent een zeer fraaie lichtinval middels grote raampartijen in de voor- en achtergevel door recentelijk nieuw aangebrachte kozijnen met isolerende beglazing. Laden en lossen vindt plaats via de gemeenschappelijke hoofdentree met overheaddeur. Tevens kan men gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte met uitgebreide pantry en nieuwe sanitaire groep.

Dit gebouw is thans 100% verhuurd.

Service- en dienstenpakket
Kenmerkend voor C’park Bata is het uitgebreide service- en dienstenpakket. Zoals aangegeven wordt voor de service- en parkmanagement diensten een voorschot in rekening gebracht per gehuurde m² per jaar (reeds verwerkt in bovengenoemde prijs). Parkmanagement is een collectieve dienst die door alle bewoners op C’park Bata gebruikt wordt. Onderstaand nog een korte uiteenzetting van het parkmanagement en de services.

Parkmanagement
Parkmanagement is een collectieve dienst die door alle bewoners op C’park Bata gebruikt wordt. In het parkmanagement is in ieder geval het volgende inbegrepen:
• receptie in centrale ruimte gebouw 21
• algemene beveiliging / open- en sluitingsronden beveiligingsdienst / toegangscontrole
• infrastructurele faciliteiten
• groenonderhoud en gladheidsbestrijding
• lunchroom centrale hal Gebouw 21
• postverwerking (haal- en brengservice)
• beheer van het terrein inclusief huismeester
• community development

Services
In het servicepakket (dat per gebouw kan verschillen) zijn in ieder geval de volgende zaken opgenomen:
• voorschot warmte, elektra en water
• medegebruik van vergaderruimten en spreekkamers (o.b.v. fair use)
• koffie, thee en water bij de coffee corner (alleen v.w.b. gebouw 21 en 32)
• buitenglasbewassing (4 x per jaar)
• schoonmaak algemene ruimten (1 x per dag op werkdagen)
• schoonmaak sanitair
• jaarlijkse controle en onderhoud gebouw gebonden installaties
• afvalverwerking restafval, (vertrouwelijk) papier
• 5% administratiekosten over bovengenoemde posten

Huurgegevens
Huurprijzen
Op aanvraag.

Voorschot Parkmanagement kosten:
Op aanvraag.

Voorschot servicekosten
Op aanvraag.

Huurtermijn
In overleg.

Opzegtermijn
Twaalf (12) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum, wederzijds opzegbaar.

BTW
Er wordt geopteerd voor een met btw belaste verhuur.

Zekerheidsstelling
Waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, per 1 januari, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Betalingen
Per maand vooruit.

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.
Disclaimer
Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten

Oppervlakte
3.000 m² (in units vanaf 25 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.