Markt 36 4101 BX Culemborg

€ 350.000 k.k.

Omschrijving

Winkelruimte op de begane grond in monumentaal pand op absolute top locatie!

De winkel heeft een vloeroppervlakte van 175 m² en beschikt over een royale frontbreedte van 9,28 meter. Met diverse openbare parkeerterreinen op korte afstand en een actieve ondernemers vereniging in de stad welke jaarlijks een aanzienlijk aantal activiteiten organiseert om een bruisende binnenstad te behouden, is dit een ideale vestigingsplaats voor een winkel, maatschappelijk gebruik of dag horeca gelegenheid. De levendige Markt kenmerkt zich door een diversiteit aan winkels en horecagelegenheden.

VRAAGPRIJS:
€ 350.000,= k.k.

INDELING:
Open casco winkelruimte van ca. 9,5 meter breed welke nog geheel naar eigen wens kan worden ingericht.

OVERIGE:
- Het pand is aangewezen als een gemeentelijk monument.
- De panden in de binnenstad vallen allen onder Beschermd Stadsgezicht.
- De winkelruimte beschikt over een meterkast met eigen nutsaansluitingen voor de begane grond.
- Verkoper voorziet de begane grond van een riolering t.b.v. een toekomstig toilet en een voorziening middels een loze buis om een installatie op het dak te kunnen plaatsen.
- De winkelruimte wordt casco opgeleverd, tegen meerprijs is het indien gewenst mogelijk door verkoper nog enige afbouw te laten doen in de vorm van een gladde vloer, wand afwerking, keuken en toilet.
- Er zijn nog diverse installaties / voorzieningen aanwezig die zijn achtergelaten door een voormalig huurder. Het is verkoper niet bekend of e.e.a. functioneert.
- Het gehele pand wordt kadastraal gesplitst in appartementsrechten. Bij koop wordt men van rechtswege lid van de nog op te richten Vereniging van Eigenaars. Deze vereniging gaat zorgdragen voor o.a. de gezamenlijke opstalverzekering en reservering voor toekomstig groot onderhoud aan de buitenzijde van het gebouw.
- Op de verdiepingen worden door verkoper 6 appartementen gerealiseerd, waarvan 5 koopappartementen en 1 huur appartement. Start bouw na de bouwvak 2022 en geplande oplevering omstreeks februari 2023.
-Oplevering in overleg.

VERKOOPVOORWAARDEN:
* Aanvaarding in overleg;
* De winkelruimte wordt geleverd in de staat waarin het zich ten tijde van de koop bevindt. In vaktermen 'as is, where is'.
* Aan koper wordt bekend verondersteld, dat dit pand meer dan 30 jaar oud is, wat inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere panden. Tenzij verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen van elektriciteit, water en gas, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand op optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht nimmer belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopovereenkomst omschreven gebruik.
* Koopakte conform NVM-model (model vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed NVM, de consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis).
* Notaris ter keuze aan de kopende partij.
* Indien gewenst kan koper, na toestemming van verkoper, een ontbindende voorwaarde voor financiering krijgen. Deze ontbindende voorwaarde is geldig voor een periode van 6 weken na koop overeenstemming. Indien koper van een ontbindende voorwaarde gebruik wenst te maken dient dit voor het sluiten van de koop kenbaar gemaakt te worden.
* Kopende partij stort als waarborgsom in handen van de notaris een bedrag groot 10% van de koopsom, binnen 4 weken na koop overeenstemming. In plaats van deze waarborgsom te storten kan koper een schriftelijk bankgarantie doen stellen.

LOCATIE:
De winkel ligt in de directe nabijheid van o.a. Etos, Blokker, Zeeman, De Hypotheker, Holland & Barret, Kruidvat, HEMA, Pearle optiek, Anna Van Toor, alsmede diverse andere ketenbedrijven, plaatselijke ondernemers en horeca. Op loopafstand is voldoende parkeergelegenheid (betaald of met vergunning) mogelijk. Gratis parkeren is mogelijk op slechts 5 minuten loopafstand van de Markt op parkeerplaats Palumbus.
De binnenstad van Culemborg kan worden getypeerd als een "gemakscentrum", waar de consument niet alleen boodschappen kan doen, maar ook recreatief kan winkelen. De gezellige sfeer in het centrum, met haar grote cultuurhistorische waarde, zorgt voor een positieve uitstraling, waarin het goed winkelen is. Er is elke vrijdagavond koopavond in Culemborg tot 21.00 uur.

Culemborg is een bedrijvige, gastvrije gemeente. Deze mooie stad met ongeveer 28.500 inwoners, is fraai gelegen aan de Lek en heeft een prachtige historische kern. Culemborg heeft een centrum functie voor de regio en is daarom rijk aan voorzieningen op het gebied aan winkels, gezondheidszorg, onderwijs en sport. Culemborg ligt langs de rijksweg A2, nog net in de provincie Gelderland maar in de rook van de Randstad. Culemborg heeft een eigen NS-station met prima verbindingen richting Utrecht en 's-Hertogenbosch.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ enkelbestemming Centrum-1 en heeft o.a. als bestemmingsomschrijving detailhandel, kleinschalige maatschappelijke voorzieningen, publiek verzorgend ambacht en dienstverlening en kantoren met of zonder baliefunctie. De locatie valt in het horecaconcentratie gebied, onder voorwaarden staat de gemeente Culemborg nieuwvestiging van een horecabedrijf toe. Voor inzage van het bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 350.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
175 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Markt 36

€ 350.000 k.k.