• Onder bod

Alexanderstraat 18 2514 JM Den Haag

Prijs op aanvraag

Omschrijving

ALGEMEEN
Het betreft een monumentale karakteristieke vrijstaande villa (Rijksmonument), bestaande uit begane grond, 1e en 2e verdieping met ca. 18 parkeerplaatsen op eigen terrein, een garage/opslagruimte van ca. 22 m² en een grote tuin met een ontwikkelings-/uitbreidingsmogelijkheid voor nieuwbouw. Het pand ligt in de chique wijk Willemspark nabij Plein 1813. Willemspark is een historische groene villawijk uit 1850. De meeste villa’s zijn in gebruik als kantoor of ambassade maar de laatste jaren zijn ook villa’s omgebouwd tot appartementen.

LOCATIE
EIGEN VERVOER
Alexanderstraat 18 is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van het centrum, het Vredespaleis en winkelstraten Noordeinde en de Denneweg. De Alexanderstraat bevindt zich in het verlengde van de Parkstraat, via o.a. de Javastraat, Koningskade en Zuid-Hollandlaan wordt binnen enkele autominuten de Utrechtsebaan bereikt, die aansluiting geeft op het Prins Clausplein (A4, A12, A13).

OPENBAAR VERVOER
Diverse tram- en bushaltes bevinden zich voor het pand die aansluiting bieden richting het Centraal Station Den Haag, Station Den Haag Holland Spoor, Scheveningen en Delft.

METRAGE PAND
de villa is ca. 517 m² vvo (ca. 649 m² bvo) groot, conform meetstaat NEN 2580, als volgt verdeeld:
begane grond: ca. 219,6 m² vvo
1e verdieping: ca. 177,6 m² vvo
2e verdieping: ca. 120 m² vvo

PARKEREN
ca. 18 parkeerplaatsen op eigen terrein en een garage/opslagruimte van ca. 22 m².

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: ‘s-Gravenhage
Sectie: P
Nummers: 7529, 3733,3734
Grootte: 1.384 m², 5 m², 106 m²
Soort: eigen grond

AS IS WHERE IS
Het pand zal in huidige staat ‘as is where is’ worden geleverd aan koper door verkoper na het ondertekenen van de leveringsakte. Koper aanvaard het pand ‘as is where is’ in de bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het verkochte zich heden bevindt en zoals nader omschreven in de koopakte. Koper heeft ter zake van deze staat van het verkochte geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. Koper verklaart te erkennen dat verkoper niet in staat voor de aanwezigheid van (eventueel) in het verkochte aanwezige (verborgen) gebreken.

OUDERDOMSCLAUSULE
Verkoper verklaart dat het pand meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe objecten. Verkoper staat niet in voor de vloeren, het dak en gevels, de leidingen, voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van doorslaand en optrekkend vocht.

MILIEUSTATUS
Met betrekking tot de milieukundige toestand van de bodem en het pand zijn eigenaar geen bijzonderheden bekend die schadelijk zouden kunnen zijn voor mens en milieu volgens de thans geldende maatstaven. Milieukundig onderzoek is recentelijk niet verricht. Koper komt, ten aanzien van de milieukundige toestand, geen andere aanspraken toe jegens verkoper, dan die, waarvan verkoper
zich op grond van de wet niet kan exonereren.
Voor zover aan verkoper bekend, zijn in het pand geen ondergrondse tanks voor het opslaan van vloeistoffen aanwezig. Verkoper is niet bekend met feiten die erop wijzen dat het pand enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het door koper beoogde gebruik, of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van het pand, dan wel tot het nemen van andere
maatregelen.
Voor zover aan verkoper bekend zijn in het pand geen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig/verwerkt. Verkoper heeft gedurende de periode dat hij eigenaar/gebruiker was van het pand geen asbesthoudende stoffen/materialen aangebracht.

KOOPPRIJS
Nader overeen te komen

LEVERINGSDATUM
in overleg.

NOTARIS
nader door koper te bepalen.

KOOPOVEREENKOMST
deze wordt door voornoemde notaris opgemaakt nadat partijen overeenstemming hebben bereikt zonder voorbehouden.

OPLEVERING
Het pand zal in huidige staat, ‘as is where is’ worden verkocht. Het pand is deels verhuurd (1e en 2e verdieping + 8 parkeerplaatsen) aan het kantoor Kistos voor onbepaalde tijd met een wederzijdse opzegtermijn van 6 maanden.

Het pand heeft o.a. de volgende voorzieningen:
representatieve entree;
alarminstallatie;
verwarming d.m.v. cv-installatie en radiatoren;
deels vitrage/lamellen;
te openen ramen;
houten vloeren (parket);
hoge gestucte plafonds;
diverse toiletten verdeeld over de verdiepingen;
keuken op de begane grond, pantry op de 1e verdieping;
badkamer op de begane grond;
bestaande data bekabeling;
brandblussers + brandslanghaspels;
elektrisch bedienbaar en afsluitbaar toegangshek tot parkeerterrein;
geen energielabel, het pand is een Rijksmonument.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1860

Oppervlakten

Oppervlakte
517 m²
Perceel
1.495 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, NS station op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
18 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Alexanderstraat 18

Prijs op aanvraag