Van Diemenstraat 202 2518 VH Den Haag

€ 400 /mnd

Omschrijving

Diemensie is een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw van in totaal 1200m2, gelegen in het populaire Haagse Zeeheldenkwartier. Het monumentale voormalige schoolgebouw biedt kantoorruimte aan startende en kleinschalige ondernemers. In totaal zijn er 25 verschillende units variërend van ca. 10 m2 tot 94 m2. Alle huurders kunnen gebruikmaken va de algemene faciliteiten zoals de gratis spreekkamer en de keukens en de besloten tuin.

Let op: Huurders dienen voor minimaal 90% belaste prestatie te verrichten.

Stichting Diemensie die het gebouw exploiteert, heeft als doelstelling startende en kleinschalige ondernemers kantoorruimte te bieden tegen flexibele huurvoorwaarden en redelijke kosten. Deze stichting is opgericht in 1989, precies honderd jaar na start van de oorspronkelijke bouw. Het pand is opgericht in 1889 als Industrieschool voor meisjes, ontworpen door architect Van Nieuwkerk. Het pand heeft hoge plafonds en dito raampartijen. Veel oorspronkelijke kenmerken zijn nog terug te vinden in het gebouw. Het pand is een gemeentelijk monument.

Vooral kleinschalige ondernemers die een praktijk houden, zoals psychologen, osteopaten, therapeuten en andere persoonlijk dienstverleners voelen zich thuis in Diemensie. Dit betekent overigens niet dat andere ondernemers niet even welkom zijn.

Locatie:
Het object is gelegd in een straat waar voornamelijk wordt gewoond. Het is op loopafstand van de gevarieerde winkel- en horecavoorzieningen van de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat en Piet Heinstraat.

Voorzieningen en installaties
Alle units zijn voorzien van een individueel alarm en videofooninstallatie om op afstand de voordeur te openen. Radiatoren zijn bemeterd om het werkelijk warmtegebruik te kunnen bepalen en achteraf af te rekenen. Er is een lift in het pand aanwezig. Op elke etage zijn gescheiden toiletten.

Bereikbaarheid:
Goed bereikbaar o.a. met Randstadrail 3 (halte Van Speijkstraat) en tram 17. Er staat een Greenwheels auto vlakbij het pand. Doordat er in de buurt betaald parkeren geldt, is er in de buurt van het pand redelijk goed te parkeren.

Nu beschikbaar:

Unit 2.3.2. gelegen op de 2e etage aan de voorzijde van het pand en heeft een oppervlak van ca. 17,5 m2, en een maatvoering van ca. 5,5 bij 3,2 m. De ruimte is recent verbouwd en voorzien van een mooie vloer. De unit is voorzien van een groot boogvormig raam op het noorden en heeft een mooi plafond met de dakbalken in het zicht. Deze ruimte is zonder noemenswaardige kosten te betrekken.

NB Regelmatig komen er ook andere units beschikbaar. Geef ons een bericht als u op de wachtlijst geplaatst wil worden.

Huurders dienen voor minimaal 90% belaste prestatie te verrichten. Een huurovereenkomst zal worden aangegaan voor een periode van 5 jaar, waarbij de huurder vrij is tussentijds op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 6 maanden.

Servicekosten:
In de huurprijs van €545 in totaal zit het voorschot servicekosten van al verrekend, een maandbedrag van €145 excl. BTW. Na afloop van een stookseizoen zullen de werkelijke kosten verrekend worden met het voorschot.
Onder servicekosten vallen:
Onderhoud van de installaties
Schoonmaak openbare ruimtes dagelijks/glasbewassing buitenzijde elk kwartaal
Ophalen van het huisvuil en papier
Eventuele gemeentelijke heffingen ten behoeve van de gebruiker
Verbruik gas., water, elektra incl. vastrecht
Beheervergoeding

Zekerheidsstelling
Door huurder dient een borgsom te worden betaald ter grootte van 2 maanden kale huur.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, per 1 juli op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer van de Consumentenprijsindex (CPI), alle huishoudens (2006=100) gepubliceerd door het CBS.

De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) vastgestelde ROZ Huurovereenkomst.

Mocht door bemiddeling van Kesp vastgoedmanagement bij dit object een transactie tot stand worden gebracht, dan zult u ons hiervoor geen kosten of courtage worden berekend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 400 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 600 per maand
Servicekosten
€ 145 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1889

Oppervlakten

Oppervlakte
20 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Van Diemenstraat 202

€ 400 /mnd