Duinstraat 23 2584 AV Den Haag

€ 145 /m²/jaar

Omschrijving

Nog enkele aantrekkelijke kantoorunits te huur in rijksmonumentaal bedrijfsverzamelgebouw op Scheveningen, ook wel bekend als het oude politiebureau, centraal en zichtbaar gelegen nabij OV, winkels, horeca, strand en haven.

Enkele jaren geleden is Stadsherstel Den Haag en Omgeving N.V. eigenaar geworden van de oude brandweerkazerne (Schipperplein) en het oude politiebureau (Duinstraat 23). De oude brandweerkazerne is getransformeerd tot 7 huurwoningen en het oude politiebureau is zoveel mogelijk origineel behouden gebleven door het gebouw om te vormen tot een bedrijfsverzamelgebouw. Recent zijn er in de kap en de vleugels van het complex nog 3 luxe huurappartementen gerealiseerd.

Dit complex heeft rijksmonumentale bescherming verworven als representatief voorbeeld van een gemeentelijk overheidsgebouw in overgangsarchitectuur waarbij motieven uit de neostijlen, de Art Nouveau en van H.P. Berlage toegepast zijn. Het bouwblok van is betekenis als zeldzaam en goed bewaard voorbeeld van een brandweerkazerne annex politiebureau. Het vertegenwoordigt tevens een ensemblewaarde op een stedenbouwkundig belangrijk kruispunt van de Duinstraat en het Schippersplein.
Vooral aan de buitenzijde is het pand nog authentiek en in een goed onderhouden staat. Binnen is er door de jaren best wat veranderd en aangepast, ook om aan de wensen en eisen voor prettig werken en wonen te voldoen, maar gelukkig is er nog genoeg sfeer en zijn er genoeg details behouden gebleven en zo mogelijk weer teruggebracht. Het pand is omgedoopt naar Kasteel Duinstraat, waar het natuurlijk wel wat weg van heeft met haar torentjes, poorten en het robuuste karakter. En vergeet de fraaie Haagse ooievaar niet die trots op de gevel prijkt. Het stoere trappenhuis is origineel en zeker de inspanning waard om niet met de lift naar de etages te gaan.
Het pand is zo duurzaam en energiezuinig als mogelijk verbouwd. Er hebben zich inmiddels onder andere webstudio’s, organisatieadviseurs, evenementenbureaus gevestigd, en ook coaches, therapeuten en een thuiszorgbedrijf. En er is nog plek voor enkele andere leuke ondernemingen en/of organisaties.

Nog beschikbaar voor verhuur:
Unit 1-7 (1e etage) ca. 90 m2 ad €1380 een prachtige ruimte met een parket vloer, met veel daglicht door lichtstraten aan twee kanten.
Unit 1-8 (1e etage) ca. 45 m² ad €758, eventueel in een deel van ca. 30 m2 en ca. 64 m2te verhuren, kosten naar rato van het aantal m2’s. Door zijn lengte en breedte een ideale ruimte om in te delen
Unit 1-9 (1e etage) ca. 35m2 ad €650 door zijn L-vorm goed en efficiënt in te delen,

Alle genoemde bedragen zijn per maand en exclusief 21% BTW.
Bovenstaande m² zijn op basis van V.V.O. ( inclusief 10% opslag gebruik algemene ruimtes).
Deze prijzen zijn inclusief voorschot service- en energiekosten a € 35,- per m2 per jaar en exclusief BTW.

Ligging:
Iedereen kent het pand, je kan het niet missen. Vijf minuten lopen van het strand, nog korter naar de haven. Niet ver van het Statenkwartier en de Keizerstraat.
Bereikbaarheid:
Het pand is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het is gelegen vlakbij de Scheveningseweg, wat voor een prima ontsluiting zorgt richting de snelwegen of de binnenstad van Den Haag.
Openbaar vervoer:
Bereikbaar met tram 11 en stadsbus 22.
Parkeren:
Het is mogelijk tegen een meerprijs van €125,- per maand een parkeerplaats te huren in de onder het pand gelegen afsluitbare parkeergarage.

Wijze van oplevering:
In de huidige staat, o.a. voorzien van:
- centrale representatieve entree met afzonderlijke brievenbussen, voor iedere huurder een eigen bel en de mogelijkheid vanaf de unit de voordeur te openen en bezoekers te woord te staan;
- lift;
- diverse toiletgroepen;
- mechanische ventilatie;
- klimaat beheersing eigen unit;
- CV- installatie en warmtepomp;
- radiatoren;
- stroompunten;
- verlichtingsarmaturen;
- kabelgoten;
- (gedeelde) pantry.
Zekerheidstelling:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 2 maanden (incl. voorschot service- en energiekosten) inclusief btw.

Betalingswijze:
De huur alsmede het voorschot servicekosten te vermeerderen met btw dienen per maand vooruit te worden voldaan.

Huurtermijn:
Huurtermijnen worden afgesproken met een minimum looptijd van 2 jaar, niet tussentijds opzegbaar.

Bovenstaande objectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte. Als u een aanbieding wenst, zullen wij na kennismaking en bezichtiging een maatwerk huurvoorstel bieden.

De bijgevoegde plattegrond is voor indicatieve doeleinden.

Deze informatie is met zorg samengesteld en uit betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 145 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1909

Oppervlakten

Oppervlakte
159 m² (in units vanaf 35 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A 0,76

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 1000 m tot 1500 m, metrohalte op 5000 m of meer, metroknooppunt op 2000 m tot 3000 m, NS Intercitystation op 3000 m tot 4000 m, NS station op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op 1000 m tot 1500 m
Lokale voorzieningen
Bank op 1000 m tot 1500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
10 overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 1.500,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Duinstraat 23

€ 145 /m²/jaar