Johanna Westerdijkplein 1 2521 EN Den Haag

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

ALGEMEEN
HS Building betreft een uitstekend bereikbaar en prominent gelegen kantoorgebouw van circa 21.302 m² verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over 14 verdiepingen. De recent gerenoveerde entree is gesitueerd direct tegenover de entree van NS Station Hollands Spoor en beschikt over een moderne coffee-corner, geëxploiteerd door Stach, waar goede koffie en diverse snacks kunnen worden verkregen. Tevens kan in deze ruimte informeel vergaderd worden en fungeert de bemande coffee-corner eveneens als ontvangst/receptieruimte voor de kantoorruimtes.

De voor de verhuur beschikbare kantoorruimten bevinden zich in gerenoveerde casco staat met elk een uniek uitzicht. Deze beschikbare verdiepingen zullen worden opgeleverd inclusief een legklare vloer, gesausde constructieve wanden en een gerenoveerd systeemplafond voorzien van LED-verlichting.

Parkeren is mogelijk in de naast het gebouw gelegen ondergrondse parkeergarage Q-park Laakhaven. Het object beschikt over een energielabel A en voldoet daarmee aan de duurzaamheidseisen voor de komende jaren.

LOCATIE
HS Building is gelegen in het Central Innovation District (CID) van Den Haag. Het CID betreft het economisch hart van de stad dat is gelegen tussen en rondom de drie intercity stations van Den Haag. Door de gebiedsontwikkeling “HS Kwartier” zal de omgeving in de nabije toekomst nog meer kwaliteitsimpulsen krijgen wat de dynamiek en de mix van voorzieningen verder zal bevorderen. Naast het toevoegen van nieuwe kantoren, woningen, winkels en horeca zal tevens de openbare ruimte opnieuw worden ingericht wat de aantrekkelijkheid van het gebied zal vergroten.

Het gebied is uitstekend bereikbaar en omvat reeds een grote diversiteit aan gerenommeerde gebruikers zoals de Haagse Hoge School, De Consumentenbond, T-Mobile, PostNL, het UWV en Amazon. Daarnaast is op loopafstand het grootschalige winkelcentrum “Megastores” gelegen.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
HS Building is met het eigen vervoer uitstekend bereikbaar. Binnen enkele minuten bevindt u zich, via het Schenkviaduct, op de Utrechtsebaan naar de rijkswegen A12, A13 en A4 richting Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Daarnaast zijn de rijkswegen A4 en A13 ook via de Binckhorstlaan en de recent geopende Rotterdamse Baan uitstekend bereikbaar.

Per openbaar vervoer:
Door het direct tegenovergelegen intercity station Den Haag Holland Spoor is het gebouw uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Hollands Spoor is een intercity station en kent een groot aantal verbindingen van lokale openbaar vervoerslijnen.

BESCHIKBAARHEID
Het totale verhuurbare oppervlak van het gebouw bedraagt circa 21.302 m² v.v.o. kantoorruimte. Voor de verhuur is momenteel circa 1.757 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar welke als volgt is verdeeld:
7e verdieping circa 1.105 m² EUR 175,-
10e verdieping circa 652 m² EUR 175,-

PARKEREN
Het is mogelijk om parkeerplaatsen op basis van de standaard parkeerabonnementen (07.00 uur tot 19.00 uur) via Verhuurder te huren in de Q-park garage ‘’Laakhaven’’, met in- en uitritten aan het Leeghwaterplein en de Rijswijkseweg. Daarnaast is het mogelijk om de parkeerabonnementen uit te breiden naar 24/7 via Q-Park.

HUURPRIJS
Kantoorruimte:
Vanaf € 175,00 per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met BTW.

Parkeren:
€ 1.706,24 per plaats per jaar, te vermeerderen met BTW.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor een met BTW belaste levering. Indien huurder geen BTW kan verrekenen zal de huurprijs met een nader te bepalen bedrag worden verhoogd ter compensatie van het niet kunnen verrekenen van BTW.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten zijn als voorschot bij vooruit betaling verschuldigd, op basis van jaarlijkse nacalculatie en bedragen EUR 60,00 per m² v.v.o. per jaar en zijn te vermeerderen met BTW.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het kantoorgebouw wordt in de huidige (gerenoveerde) casco staat opgeleverd, onder andere voorzien van:
- Representatieve en gerenoveerde centrale entree met coffeebar voorzien van (informele) vergaderplekken;
- Vergadervoorzieningen en een binnentuin op de begane grond (gemeenschappelijk);
- 3 personenliften;
- Mechanische ventilatie voorzien van topkoeling (koelvermogen 45W/m²);
- Huidige systeemplafond voorzien van geïntrigeerde verlichting;
- Kabelgoten ten behoeve van databekabeling en elektra.
- Zonwerende beglazing;
- Toiletgroep per verdieping;
- Pantryaansluiting per verdieping;
- Fietsenstalling (gemeenschappelijk).

OVERIG

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maand-prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks ‘CPI-alle huishoudens’ (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURPRIJSBETALING
Per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
In overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie ter grootte van 3 kalendermaanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met BTW.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW conform het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zoals op 30 januari 2015 vastgesteld en op 17 februari 2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank in Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20, alsmede de daarbij behorende Algemene Bepalingen.

ENERGIELABEL
Energielabel A.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 60 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003

Oppervlakten

Oppervlakte
1.757 m² (in units vanaf 652 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Kantorenpark, stadscentrum/dorpskern, meubelboulevard, stationslocatie en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.