Hereplein 3 9711 GA Groningen

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

== HOOGWAARDIGE AFWERKING == FLEXIBELE VOORWAARDEN == UNIEKE LOCATIE NABIJ STATION == GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERRUIMTE ==

Hereplein 3, 9711 GA te Groningen

Thans in de verhuur, zeer fraaie kantoorvilla met monumentale allure uit 1881, gelegen op één van de mooiste zichtlocaties van de stad Groningen in het meest statusrijke deel van de stad. Zeer goed bereikbaar door de nabijheid van busverbindingen en het Centraal Station. Het voormalig herenhuis in eclectische stijl met neo-maniëristische elementen is een bijzonder gebouw op een bijzondere plek. Het gemeentelijke monument dat ontworpen is door W. van der Heide kenmerkt zich door haar nog enkele bewaard gebleven decoraties uit de tijd van de barok.

Voor de verhuur is momenteel beschikbaar unit 0.1 en 0.2 gelegen in het souterrain. De units hebben een oppervlakte van totaal circa 47 m² v.v.o. welke is onderverdeeld in twee afzonderlijke kantoorruimten. Daarnaast is op de bel etage unit 1.3 beschikbaar ter grootte van circa 28 m² v.v.o.

In het souterrain is een gemeenschappelijke kantine aanwezig alsmede een gemeenschappelijke vergaderruimte. Op de bel-etage bevindt zich tevens een toilet. Op de 1e verdieping zijn 2 toiletten en een pantry aanwezig. Toegang tot het gebouw geschiedt via de representatieve vooringang of achteringang vanaf het achtergelegen parkeerterrein.

Beschikbaarheid kantoorunits;

- Unit 0.1 en 0.2: circa 47 m² v.v.o. € 760,- per maand te vermeerderen met servicekosten en BTW.
- Unit 1.3: circa 28 m² v.v.o. € 520,- per maand te vermeerderen met servicekosten en BTW.

Het opgegeven metrage is indicatief. Er kunnen geen derhalve geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

SERVICEKOSTEN:
Het verrekenbaar voorschotbedrag servicekosten ten behoeve van de door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt:
- unit 0.1 en 0.2 € 195,83 per maand te vermeerderen met BTW.
- unit 1.3 € 116,67 per maand te vermeerderen met BTW.

De servicekosten worden op voorschotbasis voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van werkelijk gemaakte kosten.

LOCATIE:
Deze karakteristieke kantoorvilla is gelegen op één van de mooiste en statusrijke locaties van de stad Groningen. Op loopafstand van het NS-station en op steenworp afstand van de Herestraat (A1 winkelgebied).

BEREIKBAARHEID:
Per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het Centraal Station van Groningen ligt op circa 2 minuten loopafstand! Meerdere busverbindingen 'voor de deur' gelegen!

Per auto tevens goed bereikbaar door de ligging ten zuiden van de stad, nabij diverse uitvalswegen zoals de zuidelijke ringweg, de A7 en de A28. Het Julianaplein ligt op slechts enkele autominuten afstand.

PARKEREN:
Reeds zijn er géén parkeerplaats meer beschikbaar op het eigen parkeerterrein.

OPLEVERINGSNIVEAU:
Hoogwaardig opleveringsniveau, de units zijn turn-key.

AANVAARDING:
In nader overleg, doch op korte termijn beschikbaar.

BTW:
Huur vrij van BTW is mogelijk! De huurprijs wordt dan opgesplitst, waarbij de huur wordt vermeerderd met 5% BTW-compensatie. Over de servicekosten is altijd BTW verschuldigd.

LEVERINGEN EN DIENSTEN:
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten (inclusief BTW) worden o.a. geleverd (voor zover aanwezig en van toepassing in het object):

• *Gas, Water- en *Elektraverbruik, inclusief vastrecht, individueel en aandeel algemene ruimten;
• Onderhoud, inspecties en periodieke controle van technische installaties;
• Verlichting algemene ruimten en buitenverlichting;
• Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten en beglazing buitenzijde;
• Onderhoud en schoonmaak buitenterrein en groenvoorziening;
• Schoonmaak en onderhoud buitenzonwering;
• Assurantiepremie binnen- en buitenbeglazing;
• Administratiekosten van 5% over de totale kosten van leveringen en diensten en speciale voorzieningen.

HUURTERMIJN:
Minimale huurperioden van telkens 1 (één) jaar.

WEDERZIJDSE OPZEGTERMIJN:
6 (zes) maanden voor het einde van een huurperiode.

BETAALTERMIJN:
Huur en servicekosten dienen per maand bij vooruitbetaling te worden voldaan, inclusief de verschuldigde BTW over de huur en servicekosten.

ZEKERHEIDSSTELLING:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden betalingsverplichting inclusief BTW.

INDEXERING:
Jaarlijks voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum over de huur inclusief servicekosten op basis van het CPI- alle bestedingen afgegeven door het CBS (2015=100).

HUUROVEREENKOMST:
Standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), welke gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aangevuld met van toepassing zijnde bijzondere bepalingen.

GEBRUIK EN BESTEMMING:
Huurder is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij de dienst Ro/EZ van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1 (Europapark). Tel: 050 – 367 81 11

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u graag een rondleiding!

BOEKENRODE bedrijfsmakelaars & taxateurs
Vestigingen in: Groningen - Zwolle
Boekenrode is een full service makelaarskantoor op het gebied van Bedrijfshuisvesting, Woningen, Beleggingen, Ontwikkeling en Taxaties.

Bezoekadres: “Schnitgerhuys” Ubbo Emmiussingel 19 te Groningen.
Tel: 050 – 76 76 690

Uw dienstverlener in kantoorhuisvesting

DISCLAIMER:
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie is onder voorbehoud definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
€ 50 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881

Oppervlakten

Oppervlakte
75 m² (in units vanaf 28 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, NS station op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hereplein 3

Huurprijs op aanvraag