Geleenstraat 57 6411 HR Heerlen

€ 419.000 k.k.

Omschrijving

INMIDDELS VERKREGEN: POSITIEF BERICHT OVER MOGELIJKE BINNENPLANSE AFWIJKINGSMOGELIJKHEID OM ONDERHAVIGE ONROERENDE ZAAK TE TRANSFORMEREN NAAR 3 WOONEENHEDEN.
Dit initiatief wordt kansrijk geacht door gemeente Heerlen. Officieel schrijven hieromtrent in bezit bij Aelmans, op aanvraag beschikbaar.

Dit bijzonder karakteristieke, en aanstonds gemeentelijke monument, mogen wij u ten verkoop aanbieden. Het object is decennia lang verhuurd aan een stichting t.b.v. kantoortechnische activiteiten. Het object wordt leeg, vrij van huur en gebruik, geleverd.
Dit laat 19e eeuwse object vormde tijdens haar realisatie tezamen met andere gebouwen aan de Geleenstraat, in een lint, de entree naar het hart van Heerlen, wat toentertijd eigenlijk een dorp was. Het economisch tij zat Heerlen begin 20e eeuw mee vanwege de winning van steenkolen, waardoor het dorp transformeerde naar een stad. Gelukkig heeft dit object, en met name deze gevel, de toorn des tijds doorstaan en is overeind gebleven. Nu vormt het, tezamen met nog 45 andere objecten, een der ‘nieuwe’ gemeentelijke monumenten, waar heel Heerlen en omstreken trots op mag zijn. Hoe gaaf is het dan dat u dit object kan kopen en kan conserveren voor nieuwe generaties.

Het object beschikt over een voorraadkelder (droog), een begane grond v.v. een royale trappartij alsmede gang. Via deze gang zijn twee ruime werkkamers, een toilet, twee kleinere werkkamers alsmede de tuin bereikbaar. Via de trap is op een tussenverdieping nogmaals een toilet en een kleine werkkamer te bereiken, waarna via een klein split-level niveau nog driegrote werkkamers bereikbaar zijn. Via de vaste trap omhoog zijn nogmaals een toilet en kleine werkkamer te bereiken, alsmede een twee grote werkkamers waarvan een met vast trap naar de opslagzolder. Er is voor stadbegrippen een redelijke ruime, ingesloten tuin aanwezig.

Deze onroerende zaak zou ons inziens idealiter voortgezet kunnen worden als zijnde kantoorruimte/zakelijke dienstverlening. Echter is het evenwel ook goed mogelijk om de locatie te benutten t.b.v. bewoning. Vraag geheel vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden, 045-5753255.

Locatie:
Het object is gelegen op een goede zichtlocatie aan de Geleenstraat waar eveneens het Stadhuis van Heerlen is gelegen. De Geleenstraat is een van de bekende aanlooproutes richting het centrale Pancratiusplein en de Bongerd en ontwikkelt zich zowel op horeca als op retailgebied. Het centrum van Heerlen is zeer goed toegankelijk vanaf de N281. Verder is NS-station Heerlen CS, c.q. het “Maankwartier”, binnen loopafstand bereikbaar.

De binnenstad van Heerlen vormt het koopcentrum van de regio Parkstad met ca. 240.000 inwoners. Verder telt Heerlen zelf ca. 87.000 inwoners (bron: CBS).

De woonboulevard zorgt voor een grote passantenstroom, voor een groot deel zelfs afkomstig van over de Belgische en Duitse grens. Dit maakt Heerlen tot een kernwinkelgebied met volop kansen voor ondernemers.
Dit deel van de Geleenstraat huisvest ondermeer een bank, makelaarskantoor, winkels, ateliers, horeca en woningen. Via deze locatie is het nieuwe stadsdeel van Heerlen rondom het Schinkelkwadrant/Promenadepark snel bereikbaar. Er worden hier tegenover de stadsschouwburg veel woningen, een foodhal en veel groen gerealiseerd.

Monumenten informatie:
Het pand heeft een klassieke driedeling en een asymmetrische ingang. Het pand wordt gekenmerkt door ronde raambogen met licht getinte aanzet-stukken, boogstenen en sluitstenen. Op de begane grond zijn dat drie platte korfbogen met ieder vijf natuurstenen blokken en op de verdieping drie segmentbogen met ieder drie natuurstenen blokken Duidelijk zichtbaar zijn het bouwjaar anno 1898 en drie vrouwenkopjes. Deze kunstzinnige afbeeldingen lijken op maskers, typisch voor de (neo-) renaissance en mogelijk afkomstig uit een Luiks atelier. 

Langs de ramen zijn dubbele kolommen van gebakken profielstenen toegepast. De fries heeft ook een driedeling met vier paren consoles die de kroonlijst draagt. Het geheel is rijk gedetailleerd met trigliefen en methopen. Geïnspireerd op de oude Griekse houten tempelbouw. Hierin zijn geglazuurde afbeeldingen van Jacobsschelpen en acanthusbladeren verwerkt. 
De schelp is het symbool van het vrouwelijke geslacht en staat voor geboorte en wedergeboorte. Het acanthusblad verwijst naar de versiering op het klassieke Korinthische kapiteel.  

Het pand is opgetrokken op een rechthoekig grondvlak in twee bouwlagen met kap en is aan de achterzijde deels uitgebouwd in één en twee bouwlagen met plat dak. De gevels zijn opgetrokken in licht roodbruine baksteen in kruisverband. De plint is opgebouwd uit een onderste gedeelte bekleed met platen natuursteen, met daar boven vier metselgangen in baksteen en een afsluitende natuurstenen waterslag met vlakke band erboven.

Object:
Het gebouw bestaat uit:
Bouwlaag Omschrijving Oppervlakte
Kelder opslagruimte ca. 67 m²
Begane Grond multifunctionele ruimte ca. 100 m²
Eerste verdieping multifunctionele ruimte ca. 87 m²
Tweede verdieping multifunctionele ruimte ca. 87 m²
Derde verdieping zolder ca. 30 m²
Totaal ca. 371 m²

Parkeren:
Parkeren kan voor de deur (betaald). In de directe nabijheid zijn veel parkeermogelijkheden. Zo is de Geleenstraat een parkeergarage rijk (Raadhuisparking Qpark) en is de schouwburgparking op steenworpafstand gesitueerd. Verder zijn er aan het Schouwburgplein ook nog parkeermogelijkheden (vergunningen).

Bestemming:
Het object is binnen vigerend bestemmingsplan ´Cityplan Heerlen´ bestemd als ´gemengd´ met de gebiedsaanduiding: wetgevingszone – balansgebied detailhandel. Het bestemmingsplan is op eerste aanvraag beschikbaar via ons kantoor.

Opleveringsniveau:
Het object wordt in huidige staat (´as-is, where-is´) opgeleverd.

Koopgegevens:
Vraagprijs:
€ 419.000,- kosten koper.

Aanvaarding:
In overleg, op korte termijn mogelijk.

Kadastrale info: het object is kadastraal bekend:
Gemeente Heerlen, sectie D, nummers 8861
Totaal groot: 270 m²

Eigendom soort:
Volle eigendom

Oplevering:
In huidige staat, vrij van huur en bezemschoon.

Verkoop of verhuur van dit object is te allen tijde onder voorbehoud van schriftelijke goedkeuring door eigenaar.
Alle maten en afmetingen zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 419.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
371 m²
Perceel
270 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Geleenstraat 57

€ 419.000 k.k.