Slotweg 9 4664 RJ Lepelstraat

€ 2.450.000 k.k.

Omschrijving

Deze historische hoeve is gelegen op een unieke plek, op de Brabantse Wal en geheel verborgen in het groen. Zij heeft tot de jaren 90 haar agrarische functie behouden.

Het pand is gelegen op een royaal perceel van maar liefst 36.580 m², en wordt omringd door een parkachtige tuin met vijverpartijen; aangrenzend bevindt zich nog een eigen weiland. De plek is magistraal en de mogelijkheden zijn door de aanwezigheid van diverse gebouwen en voorzieningen eindeloos. Te denken valt bijvoorbeeld aan een bedrijf aan huis, maar recreatieve of zorgactiviteiten behoren ook tot de mogelijkheden.

De directe omgeving bestaat uit agrarisch gebied en uit natuur; op de naast gelegen boerderij kunt u in het seizoen asperges en aardbeien gaan halen; fiets- en wandel mogelijkheden zijn in de directe omgeving volop aanwezig. Toch is de ligging niet afgezonderd; zo zijn Rotterdam, Antwerpen en Breda in 30 minuten te bereiken. Bergen op Zoom, met haar vele historische bezienswaardigheden, ligt op 10 km afstand en Tholen met haar jachthaven is per fiets in circa 15 minuten te bereiken. In het nabij gelegen Halsteren kunt u uitstekend terecht voor de dagelijkse boodschappen. En toch is uw privacy op deze hoeve absoluut gegarandeerd.

Bouwconstructie en voorzieningen

De herenboerderij onder zadeldak, gedekt met gesmoorde kruispannen, is door de huidige eigenaar in de jaren 90 volledig gerenoveerd. Om de eerste verdiepingsvloer, die tot dat moment nog in gebruik was als hooizolder, te dragen is een stalen constructie met trekankers aangebracht. Deze oorspronkelijke houten vloer is vervolgens voorzien van een anhydriet afwerkingslaag. Hier zijn vervolgens een zestal (slaap-)kamers en drie badkamers gerealiseerd. Op de begane grond ligt een betonnen vloer, de zolderverdieping betreft een houten vloer. De kozijnen zijn waar nodig vervangen door hardhout en voorzien van isolerende beglazing. Tijdens deze verbouwing zijn tevens de technische installatie, elektra en leidingen vernieuwd. Het geheel beschikt over diverse voorzieningen zoals; een IBA-tank, gas-, water-, elektra- en glasvezelaansluiting. De beveiligingsinstallatie met camera’s maken de voorzieningen compleet.

Herenboerderij

Tijdens de renovatie in de jaren 90 zijn de bestaande klassieke elementen waar mogelijk in stand gehouden. Aan de buitenkant wordt de gevel door diverse sierlijsten en ornamenten verlevendigd terwijl binnenshuis de originele balkenplafonds, de hoge ramen en de oorspronkelijke deuren direct in het oog springen. De bedsteden hebben een nieuwe functie gekregen als kastruimten, respectievelijk boekenkasten. Meerdere open haarden zorgen op koude dagen voor een gezellig vuur.

Bijgebouwen

Naast de herenboerderij beschikt dit landgoed nog over een aantal bijgebouwen zoals een eigen kantoor-/bedrijfsruimte van maar liefst 217m² gebruiksoppervlakte, een paardenstal met 3 boxen, hooizolder en zadelkamer, een klusruimte in de verbouwde varkensstal, een loods voor machines e.d. en een kweekkas.

De paardrijbak van 20 x 40 m1 is momenteel niet meer als zodanig in gebruik maar kan eenvoudig in oorspronkelijke staat teruggebracht worden. Samen met de stallen en een weiland van ruim 14.000m² is het geheel zeer geschikt voor paardenliefhebbers.

Bedrijfsgebouw – Kantoor

Een van de meest waardevolle bijgebouwen op dit terrein is het kantoor.
Oorspronkelijk in gebruik als koeienstal werd ook dit pand in de jaren 90 grondig gerenoveerd en van alle
gemakken voorzien. Het gebouw is opgetrokken in metselwerk spouwmuren, het heeft een betonnen verdiepingsvloer en is voorzien van aluminium kozijnen met isolerende beglazing. Het geïsoleerde zadeldak rust op een houten kapconstructie en is gedekt met pannen. De elektrische poort met intercom maakt het mogelijk om cliënten c.q. opdrachtgevers direct op kantoor te ontvangen. Zo blijft uw woongenot in tact terwijl u rustig vanuit ‘huis’ kunt werken.

Tuin

De gehele tuin is voorzien van een eigen beregeningsinstallatie, die gevoed wordt middels de grote vijver. Het waterpeil van de vijver blijft constant door middel van een bronpomp. Krachtstroom is op vele plaatsen in de tuin aanwezig. Een groot aantal lichtpunten laat ’s avonds de tuin baden in het licht. De parkachtige tuin vormt een unieke groene oase van rust en ruimte met als centraal middelpunt de herenboerderij. Privacy is hier gegarandeerd, mede doordat het pand totaal niet zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Buitenom, langs de groensingel loopt een eigen wandelpad waarover u in alle seizoenen rustig een ommetje kunt maken. Op dit landgoed treft u diverse vijverpartijen, fruit boomgaarden, een moestuin, een kruidentuin en borders aan die in alle seizoenen iets bloeiends te bieden hebben. Gecombineerd met de vele terrassen is er op ieder moment van de dag wel een geschikte plek te vinden om even rustig van de zon te genieten terwijl er genoeg volwassen bomen op het terrein te vinden zijn om de zomerse hitte te ontlopen.

Bijzonderheden
Bestemming

Op dit object rust deels de enkelbestemming bedrijf, deels de enkelbestemming agrarisch met waarden en deels de dubbelbestemming archeologie.

Gebruiksmogelijkheden

Gezien de bedrijfsbestemming leent deze locatie zich, naast gebruik voor privédoeleinden, uitstekend voor het realiseren van een bedrijf aan huis.

Het bijgebouw, momenteel in gebruik als kantoor beschikt over alle faciliteiten om ingericht te worden als personeelsverblijf of mantelzorgwoning.

Aanvullende informatie

Deze hoeve is bij uitstek geschikt om wonen, werken en hobby te combineren. Uw bedrijf aan huis, alsmede het creëren van een zorg- of recreatiecomplex behoren tot de mogelijkheden. De locatie is eveneens geschikt voor dubbele bewoning en/of mantelzorg. Bekijk het met eigen ogen en begin met dromen!

Vraagprijs: € 2.450.000,- k.k.
Oplevering: in overleg

Nieuwsgierig geworden naar de gehele hoeve met al haar bijzondere kenmerken? Vraag dan de brochure aan voor meer informatie en laat u alvast digitaal rondleiden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.450.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1896

Oppervlakten

Oppervlakte
217 m²
Perceel
36.580 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling
Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 460 m²)

Energie

Energielabel
F

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 2000 m tot 3000 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Lokale voorzieningen
Restaurant op 2000 m tot 3000 m en winkel op 3000 m tot 4000 m

Omgeving

Verspreide huizen Oud Glymespolder, Lepelstraat

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Slotweg 9

€ 2.450.000 k.k.