Vrijthof 19 6211 LD Maastricht

€ 10.500 /mnd

Omschrijving

TE HUUR | VRIJTHOF 19 - PAPENSTRAAT 4A | MAASTRICHT
WERKEN IN EEN IMPOSANTE KANTOORVILLA MET EEN RIJKE HISTORIE MIDDEN IN MAASTRICHT!

Aan het Maastrichtse Vrijthof bieden wij u dit statige herenhuis (ca. 905 m2 v.v.o.), met binnenplaats en koetshuis (ca. 177 m2 v.v.o.), als kantoor te huur aan.

Het betreft een tot Rijksmonument bestemd object met een hoge mate van cultuurhistorische waarde, waarbij vele karakteristieke elementen van het gebouw zijn behouden. Van origine is dit object als woning met poortgebouw en koetshuis aan de Papenstraat gerealiseerd. Het object dateert uit 1905 onder architectuur van S. Rémond uit Luik. Van 1949 tot 1994 was het gebouw in gebruik als kantongerecht van Maastricht. Meest recent heeft het gebouw dienst gedaan als notariskantoor.
Het hoofdgebouw aan het Vrijthof bestaat uit vijf bouwlagen; een souterrain, drie verdiepingen met riante kantoorruimten en een zolderverdieping.

Aan de achterzijde bevindt zich een ruime binnenplaats. Het poortgebouw en koetshuis, inclusief de binnenplaats, is eveneens te huur. Het koetshuis is middels een ondergrondse gang onder het terrein verbonden met het hoofdgebouw.

BASISKENMERKEN

Adres: Vrijthof 19 - Papenstraat 4A, 6211LD Maastricht
Bouwjaar 1905
Gebruik: Kantoor
Oppervlakte: Ca. 1.081 m² v.v.o.
Huurprijs: € 10.500,- per maand exclusief BTW
Aanvaarding: In overleg, op korte termijn mogelijk.

LOCATIE

Het Vrijthof in Maastricht heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Dit plein, dat nu een van de meest iconische locaties van de stad is, heeft door de eeuwen heen een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van Maastricht en heeft talloze historische gebeurtenissen meegemaakt.

Het Vrijthof is altijd een centrum geweest voor sociale en culturele activiteiten. Tegenwoordig worden er regelmatig evenementen en festivals gehouden, zoals het André Rieu Concert, dat internationale faam heeft verworven.
Tegenwoordig is het Vrijthof een bruisend plein dat omgeven is door restaurants, cafés, winkels, musea en kantoren. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking, en het biedt een schilderachtige en gezellige sfeer.

Het Vrijthof in Maastricht is niet alleen een historisch en cultureel centrum, maar ook een symbool van de rijke geschiedenis van de stad. Het heeft zijn functie door de eeuwen heen zien veranderen, maar is altijd een belangrijke ontmoetingsplaats gebleven, waar het verleden en heden van Maastricht samenkomen.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid van Maastricht is onlangs sterk verbeterd met de realisatie van de Willem Alexander Tunnel (Rijksweg A2). De A2 (Luik-Maastricht-Eindhoven-Amsterdam) is binnen 7 autominuten bereikbaar.

Maastricht is ook uitstekend bereikbaar met de trein. Dagelijks rijden er Intercity treinen in de richting Eindhoven, Utrecht, Amsterdam (NS) en treinen richting Sittard, Heerlen, Aken (Arriva). Daarnaast rijden er ook treinen naar België o.a. Visé en Luik (NMBS). Het Centraal Station ligt op loopafstand van het object, maar vanaf het station brengen verschillende lijnbussen u eveneens snel en gemakkelijk naar het centrum.

Onder het Vrijthof, direct tegenover het object, is een openbare parkeergarage gelegen met circa 450 parkeerplaatsen. In en rondom Maastricht zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages.

OJBECTINFORMATIE

Het gebouw Vrijthof 19 bestaat uit:
Bouwlaag - Omschrijving - Oppervlakte (v.v.o.)
Souterrain - opslagruimte - ca. 241 m²
Begane grond - kantoorruimte - ca. 213 m²
Eerste verdieping - kantoorruimte - ca. 184 m²
Tweede verdieping - kantoorruimte - ca. 171 m²
Zolder - opslagruimte - ca. 96 m²
Totaal ca. 905 m²

Het gebouw Papenstraat 4A bestaatuit:
Bouwlaag - Omschrijving - Oppervlakte (v.v.o.)
Kelder - opslagruimte - ca. 32 m²
Begane grond - mulitfunctionele ruimte - ca. 57 m²
Eerste verdieping - opslagruimte - ca. 88 m²
Totaal ca. 177 m²

Bestemming
Het object is binnen vigerend bestemmingsplan ‘Centrum’ bestemd als ‘Enkelbestemming Centrum’ met de aanduidingen:
- Dubbelbestemming Waarde Maastrichts Erfgoed
- Archeologische zone a
- Beschermd stadsgezicht
- Cultuur historisch attentiegebied
- Rijksmonument.
Het bestemmingsplan is op eerste aanvraag beschikbaar via ons kantoor.

Opleveringsniveau
Het object wordt in huidige staat (´as-is, where-is´) opgeleverd. Eigenaar is onder voorwaarden bereik om middels een huurvrije periode een investeringsbijdrage te leveren ten dienste aan het opleveringsniveau.

Bijzonderheden
In het object is aanwezig een inpandige traforuimte die te bereiken is via de binnenplaats van het object. De traforuimte dient ten alle tijden bereikbaar te zijn voor de netbeheerder.

HUURGEGEVENS
Huurprijs: € 10.500,- per maand;
Huurtermijn: in overleg;
Huurbetaling: Per maand vooruit.
Btw: er wordt geopteerd voor een met btw belaste verhuur
Zekerheidsstelling: Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden betalingsverplichting.
Indexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.
Voorbehoud: Uiteindelijke verhuring is te allen tijde onderhevig aan definitieve goedkeuring door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht.

Servicekosten
Niet van toepassing. Het object beschikt over eigen energiemeters die door huurder ten tijde van ingebruikname van het gehuurde op naam gezet dienen worden. Huurder betaalt de kosten met betrekking tot het gebruik van energie direct aan de door huurder gekozen nutsleverancier.

Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij de samenstelling van deze informatie is betracht, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de vermelde gegevens.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 10.500 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten

Oppervlakte
1.081 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
6 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vrijthof 19

€ 10.500 /mnd