Venekoterweg 8431 HH Oosterwolde (FR)

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Je droom verwezenlijken en een eigen kantoorruimte, praktijkruimte, showroom of bedrijfspand laten bouwen? Nu eens helemaal naar je persoonlijk eisen en wensen, bijna zonder belemmeringen. Want waar in Noord-Nederland kan dat nog: een toplocatie als een 'blanco canvas' - niet gehinderd door bestaande gebouwen of andere beperkingen. Een zeldzame buitenkans dus. Je zegt het maar: hoe zie je het voor je? Ongeëvenaard duurzaam en praktisch, of juist traditioneel met alle voordelen van nieuwbouw? Nu nog een onduidelijk stukje bos, straks een unieke zichtlocatie op een perfecte plek, met wat groen rondom. Reken op jaloerse blikken, van het type "Had ik maar zo'n vooruitziende blik gehad!"

KENMERKEN

Functie: Bedrijven categorie 1 en 2
Locatie: Oosterwolde, centraal in de vierhoek Groningen-Heerenveen-Assen-Drachten
Ligging: Bedrijventerrein
Oppervlakte: 3.765 m2 en 800 m2 bos
Kadastraal: Sectienummer C 6572 en 6429
Bouwhoogte: maximaal 10 meter
Goothoogte: maximaal 8,5 meter

LIGGING

Bedrijventerrein Venekoten Oosterwolde, met een gemengde functie. Zichtlocatie, vlak bij de afrit van de N381 en kruising N351 één van de belangrijkste toegangswegen van Oosterwolde en achterliggende dorpen en gemeente. Dit perceel ligt prominent aan een doorgaande weg, in een bocht; je rijdt er recht op af. Een levendig deel van Oosterwolde: aan de overkant meubelboulevard met Gamma, Praxis, woonwinkels. Niet ver van Ecostyle en Ecomunity Park.

Het hele bedrijventerrein is nog niet zo lang geleden compleet gerevitaliseerd: nieuwe wegen, nieuwe rotondes, nieuwe groenvoorzieningen. Klaar voor de toekomst dus. Oosterwolde ligt prachtig centraal in de vierhoek Groningen-Heerenveen-Assen-Drachten, op de grens van Friesland en Drenthe.

BESTEMMINGSPLAN

Het Bestemmingsplan Bedrijventerreinen van de gemeente Oosterwolde, vastgesteld in september 2013, biedt diverse mogelijkheden voor bedrijven in de categorie 1 en 2.

Denk aan: Zakelijke dienstverlening, autohandel, kantoren, groothandel, praktijkruimte gezondheidszorg of fysiotherapie, sport en fitness, tot een aannemingsbedrijf met kleine werkplaats of opslag.

Eigen inrit vanaf de Venekoterweg, nieuw te realiseren. Ruimte voor parkeren op eigen terrein. Een deel van het groen blijft staan: de gezichtsbepalende, oudere bomen.Fraaie houtsingel /bos tussen de nieuwbouw bedrijfspand(en) en de bestaande woongebouwen aan de noord-westkant. Het in het bestemmingsplan aangegeven bouwvlak bedraagt ruim 1.600 m2.

MOGELIJKHEDEN

Het aantal mogelijkheden is - met als enige beperking de maximale bouwhoogte - haast oneindig.
We nodigen de nieuwe gebruiker uit om zelf met baanbrekende of juist verrassend simpele plannen te komen. Wordt het één langgerekt pand, of een aantal losse volumes? Een architectonisch hoogstandje, dat mooi aansluit bij de blijvende houtsingel, of een enorm praktische en laagdrempelige werkplek? Allebei? De voordelen van nieuwbouw neem je sowieso mee in de plannen: alles fris en schoon, onderhoudsvriendelijk, energiezuinig, voordelig energielabel, een gebouw dat voldoet aan de laatste regelgeving op het gebied van veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we een aantal mogelijkheden voor de kavel uitgewerkt in een schets. Het is maar om je een idee te geven van wat er allemaal kan. Bekijk de afbeeldingen:

OPTIE 1: KANTOOR / BEDRIJFSRUIMTE
Object bestaande uit twee verdiepingen en een lessenaarsdak. De totale oppervlakte bedraag 700 m2 en biedt ruimte aan minstens een 30-40 medewerkers. Glazen atrium dat de twee bouwdelen met elkaar verbindt. Een uitstraling die het midden houdt tussen traditionele Drentse schuur en stoere, industriële uitstraling door staal en hout als bouwmaterialen te gebruiken. Groen en ruimte rondom het gebouw, plus voldoende plek om te parkeren. Mogelijkheden te over om het dak vol te leggen met zonnepanelen.

OPTIE 2: SHOWROOM
Een showroom of bedrijfsruimte met een groot eigen terrein. Ruimte om te rangeren of om uw klanten een welkom gevoel te geven, met altijd een plek om te parkeren. De showroom heeft een royale oppervlakte van bijna 1.100 m2 over 2 bouwlagen. Goed zichtbaar langs de doorgaande weg om je producten zowel overdag als 's avond in het licht te zetten. Daarnaast nog ruimte genoeg voor werknemers die op kantoor werken, of in hun pauze willen genieten van de tuin buiten, die eindigt in een bosrand.

OPTIE 3: KANTOORRUIMTE
Volledig gelijkvloers, met de mogelijkheid om er in de toekomst nog een verdieping op te zetten. De totale gebruiksoppervlakte bedraagt 680 m2. Ruimte voor op zijn minst 30-40 medewerkers en diverse vergaderruimten. Gebruik van bakstenen voor een robuust uiterlijk. Een platdak dat met zonnepanelen kan zorgen voor wat extra rendement. Eigen terrein met meer dan voldoende parkeerruimte en een riante tuin om te genieten van een lunch buiten.

NÓG BETER: JE EIGEN OPTIE, IETS WAAR WIJ NOG NIET AAN HADDEN GEDACHT
Heb je een ander gedurfd idee met de grond?* Misschien zelfs al een redelijk ver uitgewerkt plan?
Is het een voorzichtig stappenplan, omdat je nog niet weet in welk tempo je bedrijf gaat groeien - en dus in fases gaat bouwen? Ben je net zo enthousiast als wij over de tamelijk unieke kans om te mogen beginnen met een blanco canvas?

*De grond is uitsluitend te koop met een bouwclaim.

NEEM SNEL CONTACT OP
Heb je vragen? Aarzel niet om te bellen. Nog beter: kom even langs in Drachten om inspiratie op te doen. Samen bedenken we vast en zeker iets heel erg goeds. Of we zetten met alle plezier de puntjes op de i bij jouw zelf bedachte, nu ineens makkelijk te realiseren toekomstdroom.

Maak gebruik van al onze vakkennis over de technische en procedurele aandachtspunten bij dit soort vastgoedplannen, over verduurzaming, over gebruiksgemak en over efficiënt omgaan met kosten. Jij blijft de baas; jij beslist.

Tip: reageer snel. De belangstelling lijkt ons groot.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte en winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakten

Oppervlakte
700 m² (in units vanaf 500 m²)
Perceel
4.565 m² (in units vanaf 500 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
20 niet-overdekte parkeerplaatsen

Omgeving

Oosterwolde-Haerenkwartier, Oosterwolde (FR)

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Venekoterweg

Prijs op aanvraag