Schoterlandseweg 47 8451 KB Oudeschoot

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Deze boerderij valt onder het bestemmingplan ‘Beschermd dorpsgezicht Oranjewoud”, dat in 2013 is vastgesteld door de gemeente Heerenveen. Dit voormalige boerderijpand is bestemd als woonhuis, al dan niet in combinatie met beroepsuitoefening aan huis of een kleinschalig bedrijfsmatige activiteit of kleinschalig bedrijf.

Binnen nadere regels biedt het bestemmingsplan op deze locatie de mogelijke ruimte ten aanzien van o.a. horeca, zoals bijvoorbeeld recreatieve bewoning in het kader logiesverstrekking en consumptie-verkooppunten. Mogelijkheden zijn er ook voor meerdere verblijfseenheden dan de huidige enige wooneenheid op het perceel en uitbreiding van bewoning middels eenheden in het kader van mantelzorg.

Een breder pallet aan herbestemmingsmogelijkheden lijkt haalbaar en vanuit de gemeente en provincie worden creatieve initiatieven voor dit soort monumentale boerderijen met een positieve grondhouding tegemoet getreden. In combinatie met de monumentale status van het object zijn er voor onderzoek en uitvoering van herbestemming dan ook aantrekkelijke subsidie mogelijkheden. Vanwege haar monumentale status kan bij ontwikkeling een beroep worden gedaan op het planologische uitgangspunt van de Rijksoverheid voor instandhouding van dit soort monumenten: “behoud door ontwikkeling”.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
50 m²
Perceel
7.521 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 535 m²) ; bekijk op funda

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Schoterlandseweg 47

Prijs op aanvraag