den Blieklaan 1 3766 AP Soest

Prijs op aanvraag

Omschrijving

DATAROOM GESLOTEN. AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK.

Aan de Den Blieklaan 1 en 3 te Soest is een voormalige productielocatie van Vitens gesitueerd. Deze locatie is al geruime tijd niet meer door Vitens in gebruik als productielocatie ten behoeve van het drinkwaterproces. Om onnodige leegstand en verval te voorkomen wenst Vitens het terrein en de verschillende gebouwen te verkopen. Daarnaast hecht Vitens waarde aan een visie op een (duurzame) herbestemming van het terrein en hoopt dat een toekomstige eigenaar gevonden wordt die een soortgelijke passie deelt. Voor de verkoop is beschikbaar een kavel van circa 6.660 m². Hierop bevinden zich een pompgebouw, een filtergebouw, een reinwaterkelder en een woning die in grootte variëren tussen de ca. 70 m² en 300 m² die zich lenen voor een gewijzigde functie.

Reeds zijn er verschillende gesprekken geweest met de gemeente over een eventuele herbestemming van het terrein en de verschillende gebouwen. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit geeft aan dat het de ensemblewerking van groot belang is. Derhalve ligt functiewijziging binnen de huidige bebouwing het meest voor de hand. De gemeente Soest heeft een positieve grondhouding aangenomen ten aanzien van de wijziging van de huidige bestemming ‘Bedrijf’ met functieaanduiding ‘Nutsbedrijf’ naar de bestemming ‘wonen’. Hierbij wordt ervan uitgaan dat de huidige bebouwing niet gesloopt wordt, maar getransformeerd naar wooneenheden.

Locatie
Het perceel maakt onderdeel uit van een voormalige waterwingebied en productielocatie aan de rand van Soest. Het perceel ligt aan de Den Blieklaan en wordt begrensd door de sportvelden van verscheidene sportverenigingen, de spoorlijn en het natuurreservaat de Lange Duinen waar mooie fiets- en wandelpaden zijn aangelegd. Verschillende voorzieningen die Soest te bieden heeft op het gebied van onderwijs, horeca en supermarkten bevinden zich op maximaal 1,5 kilometer.

Bereikbaarheid
Per auto
De locatie is goed bereikbaar vanuit het centrum van Soest en ligt op ca. 15 minuten rijden van de belangrijke rijkswegen A28, A1 en A27.

Per OV
Binnen 1 kilometer liggen verscheidene bushaltes en is het treinstation Soest-Zuid gelegen.

Vloeroppervlak
De totale oppervlakte van het perceel bedraagt circa 18.660 m². Voor de verkoop is momenteel circa 6.660 m² beschikbaar (zie bijlage: blauw gearceerde gebied).

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Soest
Sectie: G
Nummer: 13218
Groote 1 ha, 86 a, 60 ca

Opleveringsnineau
Het perceel en de opstallen worden opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat, vrij van huur en/of gebruik.

Verkoopproces
Dit perceel zal worden verkocht door middel van een inschrijving. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze dataroom. Voor de duur van het verkooptraject is geen termijn gesteld. Vitens behoud zich het recht van gunnen voor en wenst uiteindelijk aan de bieder, met het beste integrale plan voor het perceel en de opstallen, te gunnen. Desondanks behoudt Vitens zich ook het recht voor om niet tot gunning over te gaan.

Zekerheidsstelling
Uiterlijk vier weken na ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst, 10% van de koopsom voldoen bij de notaris.

Bestemming
De locatie valt binnen het vigerende bestemmingsplan “Landelijk gebied Soest” en de gronden zijn aangewezen met de bestemming: Bedrijf. Daarnaast geldt er een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie – Middelhoge verwachting’. Het maximale bebouwingspercentage van het terrein is 25%.
Geen van de gebouwen op het perceel heeft op dit moment de status van gemeentelijk monument of Rijksmonument .

Aanvaarding
Uiterlijk 29 januari 2021.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring eigenaresse.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten

Oppervlakte
6.660 m²
Perceel
18.660 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

den Blieklaan 1

Prijs op aanvraag