Spoorlaan 21 m 5038 CB Tilburg

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

ALGEMEEN
Commerciële ruimte met een fraaie industriële uitstraling, veel daglichtinval door de hoge ramen en plafondhoogte en een grote attentiewaarde door de hoekligging.

Het betreft de hoekunit op de begane grond van het voormalige postkantoor/postsorteercentrum. Nadat het gebruik als postkantoor werd beëindigd is dit complex gerenoveerd tot een modern kantoorverzamelgebouw. De beschikbare ruimte heeft een totale oppervlakte van circa 454 m² (incl. ca. 67 m² entresol) en geschikt voor diverse functies.

LIGGING
De Spoorlaan heeft de laatste jaren een complete metamorfose ondergaan, waardoor de toegang naar het stadscentrum bijzonder uitnodigend is geworden. En ook achter het NS Station zijn en worden diverse projecten gerealiseerd die bijdragen aan een gebied met een dynamiek waar oud en nieuw, reuring en rust, individualiteit en collectief, werken en wonen versmelten. De diverse voorzieningen zoals winkels, horeca, publieke sector, de groene oase van het nieuwe Spoorpark etc. bevinden zich alle op loopafstand.

Mede daardoor is de Spoorzone in trek bij zowel jongeren als senioren, starters als professionals, levensgenieters als pioniers. Het gebied kent inmiddels een mooie uitdagende mix van functies die in de toekomst alleen nog maar zullen toenemen in aantal en diversiteit. De Spoorzone biedt u als ondernemer de perfecte balans tussen een actief zakelijk en privé leven in een prettige en dynamisch omgeving.

BEREIKBAARHEID
Het gebouw is goed bereikbaar met eigen vervoer. Binnen tien minuten ben u op de A-58 (Breda-Antwerpen en ’s-Hertogenbosch-Eindhoven). Dit wordt bevorderd door het grote aantal parkeerplaatsen bij/onder het gebouw en de aanwezigheid in de directe omgeving van grote parkeergarages (betaald) zoals o.a. Pieter Vreedeplein, Tivoli en Zwijssen. Het kantoorverzamelgebouw is direct gelegen aan één van de belangrijkste verkeersaders in het centrum van Tilburg. De herkenbaarheid van uw bedrijf op deze locatie is hierdoor perfect gegarandeerd.

Door de ligging vlakbij het Centraal NS station van Tilburg, met daarbij het busstation is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend te noemen. Naast de reeds bestaande fietsenstalling bij het NS-station is er recentelijk in het spoortalud een nieuwe fietsenstalling geopend met plaats voor circa 3.800 fietsen.

DOELGROEP
(Zakelijke) dienstverlening zoals o.a. (balie)kantoor, praktijk, expositie, galerie, publieke ruimte, kleinschalige gym, expositieruimte, trainings-/cursusruimte etc.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte bedraagt ca. 454 m² vvo (verhuurbaar vloeroppervlak), als volgt verdeeld:
- ca. 387 m² vvo op de begane grond
- ca. 67 m² vvo op de entresol (tussenverdieping)

PARKEREN
In de parkeerkelder onder het gebouw en op de parkeerplaats naast het gebouw zijn ca. 85 parkeerplaatsen voor het totale complex. Het aantal beschikbare plaatsen is ruim, zeker voor de ligging midden in het centrum. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor de aangeboden ruimte.

VOORZIENINGEN
Het kantoorgebouw is voorzien van o.a. de navolgende zaken:
- Centrale verwarming
- Toilettengroepen (dames en heren gescheiden)
- Pantry
- Parkeergelegenheid
- Bovengemiddelde vrije hoogte van ca. 4,50 meter!
- Vanwege hoekligging grote frontbreedte
- Hoge ramen (ca. 4,50 meter) met fraaie daglichtinval

BESTEMMING
Volgens het bestemmingsplan is o.a. het volgende toegestaan:
- kantoren
- zorg- en dienstverlening (zakelijk en persoonlijk)
- binnen recreatie en sport
- detailhandel
- bedrijven
- maatschappelijke instellingen

HUURPRIJS
De huurprijs op maat is op aanvraag volgens offerte beschikbaar en is o.a. afhankelijk van de gewenste duur van de overeenkomst, het gewenste metrage, de gewenste flexibiliteit, het gewenste opleverniveau etc. Kortom maatwerk waarover we graag met u het in gesprek gaan. De richtprijs bedraagt € 175,= per m²/jr. excl. BTW en excl. energie en overige servicekosten.

INDEXERING
Jaarlijkse indexering voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de Consumenten Prijs index reeks “alle huishoudens” samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS (2015=100).

SERVICEKOSTEN
Als voorschot op de leveringen en diensten bedragen de servicekosten € 42,50 per m² per jaar (excl. BTW).

OPLEVERDATUM
Aanvaarding in overleg.

HUURPERIODE
De huurperiode bedraagt vijf of tien jaar met een verlengingsmogelijkheid van telkens vijf jaar. Overige huurperioden in overleg bespreekbaar.

OVEREENKOMST
Volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken ROZ model juli 2015, artikel 7:230a BW bedrijfsruimte (kantoor- en andere bedrijfsruimten) met de bijbehorende algemene bepalingen en nodige aanvullingen.

ZEKERHEIDSTELLING
Tot zekerheid van nakoming van de verplichtingen uit deze overeenkomst dient door huurder een bankgarantie gesteld te worden/waarborgsom gestort te worden ter grootte van een betalingsverplichting (inclusief servicekosten en BTW) van drie maanden.

HUURBETALING
Huurbetaling per maand of kwartaal bij vooruitbetaling door middel van een automatische incasso.

VOORBEHOUD
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

OMZETBELASTING
Indien huurder niet aan 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 42 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
454 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, systeemplafond, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
C 1,20

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Spoorlaan 21 m

€ 175 /m²/jaar