Moreelsehoek 2 3511 EZ Utrecht

€ 210 /m²/jaar

Omschrijving

ALGEMEEN
Het Platform, gelegen aan de Moreelsehoek 2 in Utrecht, biedt een unieke kans om uw bedrijf of horeca concept een centrale plek te geven om uw business te laten groeien of uw horeca concept te laten floreren. Het Platform, gelegen naast het Utrecht centraal station behelst in totaal ca. 18.500 m² en bestaat uit 201 appartementen en ca. 3.831 m² commerciële ruimte. Er is nog één commerciële ruimte per direct beschikbaar met een speelse indeling met deels een dubbele hoogte en een totale grootte van ca. 1.400 m². De ruimte is verdeeld over de 1e en 2e verdieping en zijn uitstekend met elkaar te verbinden door middel van een vide. De ruimte kan ook gesplitst worden voor verhuur met een unit grootte vanaf ca. 470 m².

Utrecht is een stad vol met bedrijvigheid en de meest centrale ligging in Nederland. Het is een ideale plek om uw bedrijf te vestigen en te profiteren van de vele mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Maak gebruik van deze unieke kans en vestig uw bedrijf in het Platform.

Waarom Utrecht?
• Toegang tot de grootste talentenpool: Utrecht is de vierde grootste stad van Nederland en met haar universiteit en hogescholen beschikt zij over een groot aantal hoogopgeleiden;
• Goede infrastructuur: Utrecht heeft de beste verbinding met andere steden in Nederland, dankzij de snelwegen en het openbaar vervoer;
• Een sterk economisch klimaat: Utrecht heeft een sterk groeiende economie en Utrecht is ook de snelst groeiende gemeente van Nederland. Utrecht heeft een focus op sectoren zoals technologie, gezondheid en creatieve industrieën;
• Veel culturele en recreatieve activiteiten: Utrecht biedt een rijk cultureel aanbod en veel recreatiemogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke stad is voor werknemers.

LOCATIE
Het Platform is onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling rondom het Centraal Station van Utrecht: ‘CU2030’, het masterplan voor de vernieuwing van het stationsgebied van Utrecht CS, Hoog Catharijne en het gebied rondom de Jaarbeurs.

Het gebied kenmerkt zich als een gemengde hoog stedelijke OV-locatie door onder andere de uitstekende bereikbaarheid, het hoge voorzieningenniveau, en kwalitatief hoogwaardige gebouwen met zowel kantoor- als woonfuncties.

BEREIKBAARHEID
Per auto
De snelwegen A2, A12 en A27 zijn vanaf Het Platform binnen 10-15 minuten bereikbaar. Via de Graadt van Roggenweg (fly-over) is er een directe verbinding met de A2.

Per OV
Optimaal bereikbaar met het OV:

• Direct gelegen naast het belangrijkste spoorwegknooppunt van Nederland;
• Amsterdam en Schiphol per trein 6x per uur binnen 30 minuten bereikbaar;
• Gelegen bovenop het bus- en tramstation van Utrecht.

VLOEROPPERVLAKTE
Voor de verhuur is momenteel nog 1.416,60 m² v.v.o. beschikbaar, welke in zijn geheel wordt aangeboden en als volgt is verdeeld over de verdiepingen:

1e verdieping (units 01.01 + 01.02) : circa 909,50 m²
2e verdieping (unit 02.01) : circa 507,10 m²

Voor de verhuur is er een verdeling te maken met unit grootte van circa 1.039 m² verdeeld over de 1ste en 2e verdieping en een unit van 473 m² gelegen op de 1ste verdieping.

PARKEREN
Op loopafstand zijn diverse parkeergarages gelegen met een totaalcapaciteit van ca. 3.500 parkeerplaatsen. De prijzen voor de parkeerabonnementen kunt u vinden op de website is er een ondergrondse parkeergarage voor fietsen op loopafstand, waar circa 12.500 fietsen gestald kunnen worden.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gehuurde wordt opgeleverd in casco nieuwstaat. Er is een technische omschrijving beschikbaar met een gedetailleerde uiteenzetting van het opleveringsniveau.

In overleg is er ook de mogelijkheid om het gehuurde op te leveren in casco nieuwstaat ten behoeve van kantoor (kantoren-variant).

HUURPRIJS
Commerciële ruimte in casco staat: € 210,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met btw.
Indien afgebouwd als kantoorruimte: indicatief € 275 - € 285,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met btw*

*In het geval het gehuurde wordt opgeleverd conform de kantoren-variant zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

SERVICEKOSTEN
Nader te bepalen per m² v.v.o. per jaar als verrekenbaar voorschot. Het pakket van leveringen en diensten is afhankelijk van de bedrijfsmatige invulling.
In de commerciële ruimte is een meterkast voorzien, waarin de aansluiting voor water, elektra, stadsverwarming, centrale koelvoorziening en een signaalovernamepunt (telefonie/cai/data) kan worden gemaakt. De aansluitingen dienen zelf door de huurder aangevraagd te worden.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ENERGIELABEL
Het gebouw beschikt over een energielabel A.

HUURTERMIJN
Uitgangspunt 10 jaar, 5 jaar is bespreekbaar.

VERLENGINGSTERMIJN
Met aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, servicekosten en BTW.

OVERIGE CONDITIES
Voor de verdere vastlegging zal gebruik gemaakt worden van één van de standaardmodellen van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ):

Model huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30 januari 2022 vastgesteld.

Of

Model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 290 BW door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2022 vastgesteld.

U kunt beide modellen terug vinden op de website van de ROZ:
Gemengd, horeca in de categorie D1 + D2, leisure en kantoren.

AANVAARDING
Per direct.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 210 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 23 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten

Oppervlakte
1.417 m² (in units vanaf 507 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Hoog-Catharijne NS en Jaarbeurs, Utrecht

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.