Molenstraat 13 4881 CP Zundert

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Een unieke kans voor ondernemers!
Op een zéér gunstige en mooie locatie staat deze tevens unieke bedrijfsruimte met schitterend voormalig kapel en gemoderniseerde kloosterwoning met een onweerstaanbare charme. Wie er binnen treedt, wordt geraakt door de sfeer van nostalgie, rust en schoonheid. Vooral als het zonlicht door de oude, ovale glas-in-lood ramen valt en gloedvolle kleuren tot leven komen in het stijlvolle interieur. De Annakapel, die vroeger deel uitmaakte van het St. Annaklooster, is een bijzonder en sfeervol monument in het hartje van Zundert. De kapel is met veel zorg onder architectuur gerestaureerd en in haar oude glorie hersteld, met behoud van veel esthetisch een religieuze details. Een zeer aantrekkelijk object met meerdere mogelijkheden voor exploitatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer bij de makelaar. Mag u zich binnenkort de nieuwe eigenaar noemen van dit stuk woon-/werkgeluk? Enkel een bezichtiging geeft een juiste indruk!

BEGANE GROND
Via de hoofdentree aan de Molenstraat, welke wordt afgesloten middels een hekwerk met poort, bereikt u de centrale entree voorzien van alarmsysteem die u weer toegang geeft tot het unieke en karaktervolle domein. In de lange gang zijn diverse ruimtes gerealiseerd waaronder een multifunctionele ruimte (die nu in gebruik is als taveerne met bar uitrusting) en sanitaire ruimten. Wanneer u de gang uitloopt krijgt u middels openslaande kerkdeuren toegang tot de schitterende en onder architectuur gerestaureerde kapel. Deze kapel met koor ademt sfeer van weleer, met een vleugje romantiek. Want in deze kapel hebben namelijk veel mensen elkaar het ‘’ja’’ woord gegeven. Deze ruimte wordt gekenmerkt door sierlijke bogen, authentieke vloeren, rijkelijke plafond fraaie glas-in-loodpartijen.
Middels een kerktrap en lift in de centrale entree bereikt u de eerste verdieping waar u uitkijkt over de
kapel. Daarnaast geeft deze eerste verdieping tevens toegang tot de gemoderniseerde en royale kloosterwoning.

MOGELIJKHEDEN
Binnen het huidige bestemmingsplan is deze locatie op verschillende manieren te gebruiken. In-formeer bij onze makelaar naar de mogelijkheden.
Mochten uw ideeën met betrekking tot deze monumentale kapel momenteel niet binnen de huidige mogelijkheden liggen dan vernemen wij deze plannen graag.
Samen met u en de Gemeente Zundert zullen we gaan bekijken of en zo ja hoe uw plannen in de Anna Kapel kunnen worden verwezenlijkt.

BUITENTERREIN MET GROOT POTENTIEEL
Direct grenzend aan de kapel is een ruim buitenterrein gelegen waar vele mogelijkheden. Dit terrein kan gebruikt worden om de Annakapel uit te breiden door middel van bebouwing aan of bij de kapel.
Het oppervlakte van het terrein is circa 1.000 m² groot.
Hoewel op dit moment het buitenterrein niet bestemd is met een bouwvlak heeft de gemeente Zundert aangegeven dat zij haar medewerking zal verlenen aan een duurzame invulling van de Annakapel, waarbij aanvullende bebouwing mogelijk is. Hiervoor dient een goed onderbouwd en passend plan als basis te dienen. Te denken hierbij valt aan een (Boutique-)hotel of een uitbreiding ten behoeven van kantoor–, vergader/conferentiecentrum of een combinatie van deze voorbeelden.
Schroom niet om een plan met de makelaar te bespreken. Hij kan dit opnemen met onze contactpersoon bij de Gemeente Zundert om te onderzoeken of het verder uitwerken kan lonen.

INVENTARIS
Het gebouw beschikt over een uitgebreid inventaris, denk daarbij naast meubilair aan een uitgebreide installatie voor geluid en verlichting. Informeer bij de makelaar naar beschikbaarheid en mogelijkheid tot overname.

BERGING/SCHUUR
Grenzend aan het buitenterrein is een ruime berging/schuur gelegen welke gebruikt kan worden voor opslag.

UNIEKE KLOOSTERWONING (BOVENWONING)
Middels een trapopgang en lift in de centrale entree is deze moderne kloosterwoning te bereiken. De combinatie van een monumentaal kapel met modern design en hoogwaardig materiaalgebruik maken wonen in deze kapel tot een ware belevenis. Deze ruime kloosterwoning, met ontzettend veel lichtinval, is gesitueerd op de eerste en tweede verdieping en beschikt over een werkruimte aan huis, een moderne keuken, badkamer én twee slaapkamers. U geniet hier van een héérlijk en bijzonder wooncomfort.
Eerste verdieping Via de lift of de trap kunt u naar de eerste verdieping. De dubbele openslaande deuren geven u toegang tot een zeer royale living en een moderne keuken, welke op een fraaie wijze in verbinding worden gebracht middels een tussenwand met doorkijk gashaard. De living geeft daarnaast toegang tot het dakterras aan de achterzijde waar u in de zomermaanden geniet van een heerlijk zonnetje! Middels een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar. Tweede verdieping
Op de tweede verdieping bevinden zich twee grote slaapkamers. Hierbij geeft de royale open ruimte de mogelijkheid om een derde slaapkamer te realiseren. In beide slaapkamers zorgen de dakramen en lichtstraat voor een prettige lichtinval. De moderne badkamer is voorzien van een ruime douche, ligbad, toilet en wastafel met meubel. De tweede verdieping is tevens middels de lift te bereiken.

KENMERKEN
Soort woning: Appartement
Type woning: Bovenwoning
Aantal kamers: 3
Aantal slaapkamers: 2
Woonoppervlakte: 170 m²
Inhoud: 500 m³
Bouwjaar: 1842, in 2012 volledig gerenoveerd.
Ligging: in centrum, vrij uitzicht.
Dakterras: Aan de achterzijde.
Verwarming: Middels c.v. ketel.
Isolatie: Volledig geïsoleerd.

BESTEMMINGSPLAN:
Het domein is gelegen in ‘’Bestemmingsplan Centrumgebied Zundert’’ van de gemeente Zundert en heeft hierin de bestemming:
• enkelbestemming centrum
• Dubbelbestemming Waarde-Archeologie 2
• Toekenning van een bouwvlak
• Functie aanduiding specifieke vorm van waarde—rijksmonument
Deze bestemming geeft aan dat het gebouw bestemd is voor onder andere
• Kantoren;
• Dienstverlening;
• Maatschappelijke voorzieningen
• Bedrijven (cat. 1 en 2)
Voor specifieke vragen/bestemmingsplanmogelijkheden kunt u informeren bij de makelaar van ons kantoor.
Mocht u andere ideeën hebben met dit monumentale pareltje dan vernemen wij het graag. Samen met u en de Gemeente Zundert zullen we gaan bekijken of en zo ja hoe deze plannen in de AnnaKapel kunne worden verwezenlijkt.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente : Zundert
Sectie : K
Nummer : 9595
Groot : 6 are en 20 centiaren

Gemeente : Zundert
Sectie : K
Nummer : 10012
Groot : 12 are en 17 centiaren

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1842

Oppervlakten

Oppervlakte
358 m²
Perceel
1.837 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Liften, toilet en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Molenstraat 13

Prijs op aanvraag