Schoutenstraat 32 1811 HD Alkmaar

€ 399.000 k.k.

Omschrijving

Midden in het gezellige centrum van Alkmaar bieden wij u dit karakteristieke winkelpand met bovenwoning te koop aan. Ideaal als u wonen en winkelen wilt combineren! Aan de straatzijde bevindt zich de toegang tot de winkelruimte welke een frontbreedte van ca. 3,6 meter heeft. De bovenverdiepingen zijn intern toegankelijk. Het object zal leeg en vrij van huur worden opgeleverd. Tevens is het object zeer aantrekkelijk voor beleggers.

Unique selling points:
- Wonen en winkelen combineren
- Uniek pand met mogelijkheden
- In een drukke winkelstraat gelegen tussen de A1 hoofdwinkelstraten De Laat en de Langestraat in Alkmaar
- Oppervlakte van 124 m2
- Bovenwoning met dakterras

De Schoutenstraat is een drukke winkelstraat gelegen tussen de A1 hoofdwinkelstraten De Laat en de Langestraat in Alkmaar. In De Laat en de Langestraat treft men alle gebruikelijke winkelketens die men op A1 stand in Nederland treft. In de Schoutenstraat zijn diverse speciaalzaken zoals De Kaasopslag en Coos de Wit wonen. Parkeren kan gemakkelijk in een van de nabij gelegen parkeergarages.

De vereniging voor winkeliers en vastgoedeigenaren van de binnenstad is samen met de gemeente bezig om de binnenstad een nog grotere, groene, boost te geven waardoor Alkmaar binnenkort een nog aantrekkelijkere winkelstad wordt.

Al jaren staat Alkmaar in de top 10 van Nederlandse favoriete winkelsteden. In 2017 is de stad door ZOOVER dan ook uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland. Wij snappen wel waarom: we hebben genoeg adresjes waar u gerust even voor omloopt. Aan de Schoutenstraat vind u deze adresjes. Hier zitten van die gespecialiseerde winkels waar u absoluut geweest moet zijn.

Indeling

Begane grond
Als u de Schoutenstraat in loopt valt het pand op nummer 32 gelijk op. Een mooie glazen pui met ruime etalage waar op dit moment de mooiste brillen worden geëtaleerd. Sinds jaar en dag is het pand in gebruik als optiek winkel en daardoor bij vele mensen bekend. Door de glazen deur loopt u de winkel binnen. Het betreft een langwerpige winkelruimte met aan de achterzijde een kantoor/werkruimte en een pantry met separaat toilet. Op ongeveer de helft van de winkel is een vaste houten trap gesitueerd die de toegang geeft tot de eerste verdieping.

1e verdieping
Op de eerste verdieping komt u binnen in de keuken van het appartement. De recht opgestelde grijskleurige keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan de voorzijde van het pand is de woonkamer met eethoek gelegen. Vanuit het voorraam is uitzicht over de Schoutenstraat.

Dakterras
Aan de achterzijde van het pand is een dakterras gelegen op het Westen.

2e verdieping
Vanuit de keuken is via een vaste trap de 2e verdieping bereikbaar. Hier komt u boven op de overloop waar de cv-ketel is gesitueerd. Vanaf de overloop is de slaapkamer bereikbaar. De slaapkamer beschikt over twee inbouwkasten en een dakkapel aan de voorzijde. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar. De badkamer is voorzien van ligbad, wastafel en toilet. Tevens bevindt zich hier de wasmachineaansluiting.

***********************************************************************
Uitgangspunten met betrekking tot de verkoop:
***********************************************************************

Het verkochte
Schoutenstraat 32, 1811 HD te Alkmaar

Kadastrale aanduiding
Gemeente: Alkmaar
Sectie: A
Nummer: 2857
Grootte: 76 m2

Oppervlakte
* VVO Begane grond: 72 m2
* GBO Eerste verdieping: 30,2 m2
* GBO Tweede verdieping: 21,8 m2

Van het object is een meetrapport conform NEN2580 ter inzage beschikbaar. Onder- dan wel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de koopsom.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Alkmaar valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: ‘Binnenstad Centrum‘, vastgesteld bij Raadsbesluit van 3 januari 2013.

Op grond van artikel 4 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: ‘Centrum‘ met als dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie - 1‘ en ‘Waarde – Cultuurhistorie‘

De voor 'Centrum' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. detailhandel, consumentverzorgende dienstverlening, galerie, culturele voorzieningen en kleinschalige sportvoorzieningen in de eerste bouwlaag, met inbegrip van bijbehorende ondergeschikte horeca van categorie 3 en 4, magazijnen, parkeervoorzieningen, bergingen en andere nevenruimten;
b. magazijnen, bergingen en andere nevenruimten in de tweede bouwlaag;
c. woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit en nevenruimten in de tweede en hoger gelegen bouwlagen;
alsmede voor:
d. horecabedrijf categorie 2 (café, grand-café, café-restaurant) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 2";
e. horecabedrijf categorie 3 (restaurant, lunchroom) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 3";
f. horecabedrijf categorie 4 (snackbar, cafetaria, ijssalon, shoarmazaak) in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "horeca van categorie 4";
g. kantoren in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "kantoor";
h. maatschappelijke doeleinden in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "maatschappelijk";
i. een sekswinkel in de eerste bouwlaag, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van detailhandel - sekswinkel";
j. detailhandel, kantoren, consumentverzorgende dienstverlening, galerie, maatschappelijke doeleinden, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen in de tweede en hoger gelegen bouwlagen, voor zover deze functies op de begane grond zijn toegestaan en voor zover gelijk aan het gebruik van de begane grond, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van gemengd - verdieping";
k. horecabedrijf in de tweede en hoger gelegen bouwlagen, ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca - verdieping", met dien verstande dat dit uitsluitend de horecacategorie mag betreffen die ook in de eerste bouwlaag is toegestaan;

Bovengenoemde gegevens zijn verkregen via de website Ruimtelijkeplannen.nl op 7 april 2022 Voor meer informatie aangaande de bestemming verwijzen wij u naar bovengenoemde website. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Alkmaar.

Bereikbaarheid
Het object is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto via de ringweg.

Voorbehoud
Goedkeuring en gunning eigenaar.

Vraagprijs
€ 399.000,- kosten koper

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom van 10% van de koopsom te voldoen binnen 14 dagen na koop overeenstemming.

Koopovereenkomst
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een model koopovereenkomst voor bedrijfs onroerend goed (model 2019) zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

Notaris
Nader door koper te bepalen.

Staat van de onroerende zaak
De onroerende zaak zal aan Koper in eigendom worden overgedragen in de feitelijke en juridische staat waarin het zich ten tijde van de bezichtiging bevond, “as is, where” met uitzondering van aangebrachte voorzieningen door huurder, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van Koper komen. Het object wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd.

Beeldbepalend pand
Schoutenstraat 32 betreft een Beeldbepalend pand. Meer informatie over subsidies voor monumenten en beeldbepalende panden is te vinden via de volgende link:

Energielabel
Een afschrift van het energielabel wordt bij oplevering als bijlage aan de koopovereenkomst opgenomen.

Datum van oplevering
In overleg.

Baten en lasten
Verrekening lasten (zakelijke lasten, te weten onroerende zaak belasting, waterschapslasten, rioolrecht) voor zover het betreft het eigendom van de onroerende zaak.

Eigenaarslasten 2022
WOZ € 896,49
Rioolheffing € 156,46

Rechten en verplichtingen
Koper aanvaardt het gekochte en de daarbij behorende grond inclusief alle bijzondere lasten en beperkingen, kwalitatieve rechten en verplichtingen, kettingbedingen en dergelijke blijkende en/of voortvloeiende uit de laatste akte(n), vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan.

Bezichtiging
U bent uiteraard van harte welkom! De beste indruk van dit karakteristieke pand krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper, huidige huurder en u als kijker te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak het pand kunt bekijken en ervaren.

Courtage
Leygraaf Makelaars behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

Disclaimer
Alle door Leygraaf en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is.
De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht waardoor wij niet instaan voor de volledigheid hiervan op deze website. Een kandidaat-koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Daarom adviseren wij om u door een eigen NVM-makelaar bij te laten staan.
Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) schriftelijk overeenstemming is bereikt.

Alle onderhandelingen die worden gevoerd, zijn onder voorbehoud goedkeuring en toestemming eigenaar. Door LEYGRAAF Makelaars, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

LEYGRAAF Makelaars, Kennemerstraatweg 67, 1814 GC Alkmaar,

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 399.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten

Oppervlakte
124 m²
Verkoopvloeroppervlakte
72 m²
Breedte gevel
3,7 m
Perceel
76 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Schoutenstraat 32

€ 399.000 k.k.