Dracht 17 8442 BJ Heerenveen

€ 350.000 k.k.

Omschrijving

In hartje centrum van Heerenveen is gelegen dit geheel te renoveren winkelpand met voorheen bewoning op de 1e en 2e verdieping. Uitermate geschikt voor herontwikkeling winkelpand naar winkelruimte met appartementen.

Het object vindt u in de winkelstraat van Heerenveen op steenworp afstand van de overige voorzieningen en het NS-station. Verschillende publiekstrekkers zijn rondom deze winkelruimte gevestigd en in de directe omgeving zijn voldoende (betaalde) parkeervoorzieningen aanwezig.
Tevens is het object zeer goed bereikbaar vanaf de rondweg van Heerenveen, met uitstekende ontsluiting naar A7 en de A32.

BOUWKENMERKEN
-Bouwjaar ca. 1925
-Perceel oppervlakte 297 m2

INDELING
Via de voorzijde (aan de Dracht kant) betreedt u de winkelruimte die voorzien is van een grote etalage. De ruimte op de begane grond is in twee gedeelten gesplitst en bestaat uit winkelruimte en magazijn/pantry. In het magazijn is naast opslagruimte, een keukenblok met geiser, de cv-ketel en het toilet aanwezig.

AANVULLENDE INFORMATIE
Naast het winkelpand is een steeg dat hoort bij dit object. Via deze steeg komt u achter het pand terecht, waar meerdere parkeerplekken op eigen terrein zijn. Hiervoor dient u een ontheffing gesloten verklaring bij de gemeente aan te vragen. Het terrein is bereikbaar via Bassin.
De verkoper heeft reeds een bouwplan opgesteld voor het realiseren van winkelruimte met 6 appartementen. Dit is reeds voorgelegd aan de gemeente. Voor dit bouwplan verwijzen wij naar de plattegronden.

Bestemmingsplan
Op de locatie Dracht 17 te Heerenveen rust de bestemming “Centrum-Kernwinkelgebied”, met dubbelbestemming “Waarde archeologie 1”. Het bestemmingsplan “beheersverordening Heerenveen Centrum” is van kracht. Indien u besluit het bouwplan voor het realiseren van een winkelruimte in combinatie met appartementen door te zetten, dan heeft u enkel een bouwvergunning nodig, aangezien de beoogde bestemming (detailhandel en wonen) binnen het bestemmingsplan valt. Het advies van de gemeente is om een vooroverleg, is tussenstap voor het direct aanvragen van een vergunning, in te dienen. Tijdens het vooroverleg zal de kans van slagen worden beoordeeld.

Meer informatie over dit object?
Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 350.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Verkoopvloeroppervlakte
112 m²
Breedte gevel
4,4 m
Perceel
297 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dracht 17

€ 350.000 k.k.