Tolbergcentrum 174 B 4708 HK Roosendaal

€ 250 /m²/jaar

Omschrijving

Inleiding
Winkelcentrum Tolberg dateert uit eind jaren ‘80 en is gelegen in Tolberg, een grote woonwijk aan de zuidwestkant van het West-Brabantse Roosendaal. Het winkelcentrum wordt omringd door een wijkgebouw, een basisschool en een\ gemeentelijke gymzaal. Er tegenover staan drie compacte appartementengebouwen met wijk-voorzieningen in de plint, waaronder een huisartspraktijk, een paramedisch dienstencentrum, een apotheek, een dierenkliniek en een bibliotheek. Pal daarnaast is bovendien een tandartsencentrum gevestigd. Samen vormen deze voorzieningen het wijkcentrum van Tolberg. Het winkelcentrum zal na herontwikkeling onderdak bieden aan twee full service supermarkten (Albert Heijn en Plus), enkele versspecialisten en diverse aanvullende branches voor de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum vervult daarmee primair een functie voor de wijk Tolberg. Maar ook de bewoners van de aanpalende woonwijk Groot-Kroeven zijn deels op het wijkwinkelcentrum aangewezen, aangezien hier geen compleet aanbod voor de dagelijkse boodschappen aanwezig is.

Ontwikkelingsplan
Voor de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum heeft WP Retail Invest in samenwerking met de gemeente Roosendaal een plan opgesteld dat optimaal invulling geeft aan de volgende aspecten:
Ambities en wensen WPRI en gemeente
• Verbeteren van de uitstraling, herkenbaarheid, sfeer en beleving van het winkelcentrum
• Opwaarderen van het winkelcentrum tot een ontmoetingsplek en hart van de wijk
• Verhogen van de verblijfskwaliteit van de passages en het binnenplein
• Optimaliseren en uitbreiden van de parkeervoorzieningen
• Herinrichten van de openbare ruimte
Versterking van het aanbod
• Uitbreiden van het aantal winkelunits en parkeerplaatsen
• Vergroten van de variatie in het aanbod voor dagelijkse boodschappen, versspecialiteiten en horeca
• Optimaliseren van de balans tussen landelijke ketenbedrijven en lokale ondernemers

Dit geheel van maatregelen resulteert in een eigentijds overdekt wijkwinkelcentrum met een veelzijdig aanbod voor het winkelend publiek en een goed ondernemersklimaat voor de winkeliers. Dankzij de versterkte eigen identiteit – in de vorm van een levendig erf met een dorps karakter – zal winkelcentrum Tolberg bovendien fungeren als uitnodigend verblijfs- en ontmoetingsplein voor de gehele wijk.

Ligging en bereikbaarheid
Het winkelcentrum ligt op een zichtlocatie aan de Willem Dreesweg en is vanuit alle richtingen goed bereikbaar. De Willem Dreesweg is de belangrijkste ontsluitingsroute voor autoverkeer en sluit de wijk aan op de ring rond het centrum en – via de provinciale weg N262 – op de rijksweg A58. Aanvullend hierop ontsluit de Thorbeckelaan de westelijke buitenrand van Tolberg, terwijl de Bergrand als ontsluiting voor de oostelijke buurten van Tolberg én de naastgelegen woonwijk Groot-Kroeven fungeert. Bovendien is het winkelcentrum centraal gelegen binnen een fijnmazig net van vrijliggende fietspaden door de wijk. Ook het openbaar vervoer is prima verzorgd: viermaal per uur rijdt de stadsbus (lijn 1) via het winkelcentrum
(halte Tolberg Centrum) van Tolberg-West door het stadscentrum naar de woonwijk Kortendijk en terug. Het winkelcentrum wordt aan drie kanten omgeven door parkeerplaatsen, die via de Heulberg (noord) en de Gagelberg (zuid) worden ontsloten. Hier mag gratis en onbeperkt worden geparkeerd. Parallel aan de uitbreiding van het winkelcentrum zal de parkeercapaciteit
met een kwart worden uitgebreid tot 279 parkeerplaatsen. Nabij de drie entrees van het winkelcentrum én de entree van wijkgebouw De Bergspil wordt tot slot voorzien in royale fietsparkeergelegenheid.

Verzorgingsgebied
De woonwijk Tolberg vormt het primaire verzorgingsgebied van winkelcentrum Tolberg. Deze ruim opgezette, groene en waterrijke wijk is grotendeels eind jaren ’80 gebouwd en omvat de volgende buurten: Hulsdonk, Weihoek-Oost, Weihoek-West, Tolberg-Oost, Tolberg-Centrum, Tolberg-West en Haiink. Het secundaire verzorgingsgebied beslaat met name
de twee ten oosten van de spoorlijn gelegen buurten van de wijk Groot-Kroeven: Minnebeek-De Krogten en Kroeven. Maar ook van de overige buurten van Groot-Kroeven zijn de bewoners deels aangewezenop winkelcentrum Tolberg. De wijk Tolberg omvat circa 4.800 woningen, waarvan 79,3% in het koopsegment, 17,5% in het sociale huursegment en 3,2% in het vrije sector huursegment. Tolberg telt circa 12.200 inwoners en is daarmee de grootste woonwijk van Roosendaal. Ruim 71%
van de populatie in Tolberg is jonger dan 55 jaar, ruim 30% zelfs jonger dan 25 jaar. Met bijna 2.200 meerpersoonshuishoudens met kinderen (44%) is Tolberg bovendien met afstand de meest kinderrijke wijk van Roosendaal. En ook met het besteedbaar inkomen per huishouden (€ 43.500,-) scoort de wijk bovengemiddeld in vergelijking met de gehele gemeente Roosendaal (€ 35.300,-).

Oppervlaktes BVO
unit A 114 m²
unit B 281 m²
unit G 279 m²
unit I 121 m²
174 B 73 m²

Opleveringsniveau:
Casco oplevering. Het object heeft eigen nutsvoorzieningen ten behoeve van het registreren van het verbruik van gas, water en elektra.

Huurprijs:
€ 250,-- per jaar per m² exclusief BTW.

Huurtermijn:
5 jaren met telkenmale 5 verlengingsjaren (opzegtermijn van 12 maanden).

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Zekerheidstelling:
Ter grootte van een kwartaalsverplichting inclusief BTW.

Bestemming:
Gemengd - 4
De voor 'Gemengd - 4' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. detailhandel op de begane grond, met uitzondering van ondersteunende functies zoals kantoor en personeelsruimtes die tevens op de verdieping zijn toegestaan, met dien verstande dat niet meer dan twee supermarkten zijn toegestaan;
b. dienstverlening op de begane grond;
c. horecabedrijven op de begane grond voor zover deze voorkomen in categorie 1a, 1c en 1c in de Staat van Horeca-activiteiten;
d. kantoren;
e. maatschappelijke voorzieningen: bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- /kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven, (woon)zorg en welzijn, met uitzondering van geluidgevoelige functies ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van maatschappelijk - geluidgevoelige functies uitgesloten'.

Aanvaarding:
In overleg.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Alle in deze brochure vermelde bedragen zijn, tenzij uitdrukkelijk vermeld, exclusief omzetbelasting (BTW). Voorts is er in deze brochure uitgegaan dat de prestaties van de huurder voor meer dan 90% in de met BTW-belaste sfeer plaatsvinden.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 250 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989

Oppervlakten

Oppervlakte
281 m² (in units vanaf 73 m²)
Verkoopvloeroppervlakte
281 m²
Breedte gevel
3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Tolbergcentrum 174 B

€ 250 /m²/jaar