Plaats 20 2711 AW Zoetermeer

€ 2.500 /mnd

Omschrijving

Algemeen: De winkelunit is gelegen in winkelcentrum 'Stadshart' te Zoetermeer, in de directe nabijheid van de Albert Heijn XL, met alle faciliteiten op loopafstand zoals restaurants, theater, bioscoop en andere uitgaansgelegenheden. Winkelcentrum 'Stadshart' kenmerkt zich naast een zeer gevarieerd winkelaanbod eveneens door de aanwezigheid van kantoren en woningen. Ook zijn het nieuwe stadhuis en de bibliotheek in het Stadscentrum gesitueerd. Het object is de afgelopen jaren in gebruik geweest als Indonesische Toko. Naast lichte horeca heeft het object ook uitgebreide andere functiemogelijkheden zoals detailhandel of zelfs als dienstverlening.

Het 'Stadshart' van Zoetermeer is vanaf de bouw in 1985 altijd in ontwikkeling geweest. Zo is recent Spazio gerealiseerd, een uitbreiding aan de Westkant van het Stadshart met winkels, appartementen en kantoren. Ook voor de nabije toekomst zijn er verschillende plannen in de maak.

Bereikbaarheid:

Per auto
De bereikbaarheid van winkelcentrum 'Stadshart' is optimaal door de ligging direct nabij de A-12 (Den Haag - Utrecht v.v.), welke aansluit op het verkeersknooppunt het 'Prins Clausplein' (A-4, A-12, A-13).

Per openbaar vervoer
Tevens bevindt winkelcentrum 'Stadshart' zich nabij het vervoersknooppunt van Zoetermeer (Centrum-West) met de volgende openbaar vervoer mogelijkheden: RandstadRail lijnen 3 en 4 en diverse buslijnen met een directe aansluiting op o.a. Den Haag, Rotterdam, Leiden, Rijswijk, diverse wijken Zoetermeer, Gouda en Bleiswijk.

Adres: Plaats 20, 2711 AW te Zoetermeer (unit 9).

Bouwjaar: Omstreeks 1985.

Parkeren: Er zijn ruime parkeervoorzieningen aanwezig in het Stadshart van Zoetermeer.

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste twee uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag. Parkeren in de Driekant parkeergarage is niet gratis.

Metrage: Circa 87 m² b.v.o. winkelruimte.

Bestemming: De voor 'Centrum - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere detailhandel, lichte horeca (t/m cat. 2) en dienstverlening. Voor het gehele bestemmingsplan zie:ruimtelijkeplannen.nl.

Opleveringsniveau: De winkelunit wordt opgeleverd in casco staat echter is onder andere voorzien van:
* toegang pui met eigen entree;
* systeemplafond v.v. inbouw LED-verlichting;
* CV middels radiatoren;
* airconditioning;
* diverse keukenapparatuur;
* opbouw verlichting;
* expeditiedeur achterzijde;
* toilet met fontein.

Onderhoud, reparatie en vervanging van deze zaken en voorzieningen zijn voor rekening en risico van huurder.

HUURVOORWAARDEN

Huurprijs: € 2.500,-- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn: 5 (vijf) jaar met de mogelijkheid de huurovereenkomst telkens met 5 (vijf) jaar te verlengen.

Opzegtermijn: 12 (twaalf) maanden voor expiratie huurovereenkomst per aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot.

Oplevering: In overleg, op korte termijn mogelijk.

Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, zal per huuringangsdatum, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, de huurprijs worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurbetaling: Per maand vooruit.

Service- en energiekosten: De servicekosten bedragen € 170,63 per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting als voorschot te voldoen met naverrekening ten behoeve van de navolgende leveringen en diensten:

- containerlediging;
- klein onderhoud;
- contract/ onderhoud brandblusmiddelen;
- contract/ onderhoud brandmeldinstallatie;
- contract/ onderhoud technische installaties;
- administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

Het gehuurde is verder geheel zelfstandig en geen bijkomende leveringen en diensten door of vanwege verhuurder zijn van toepassing. Huurder dient zelf zorg te dragen voor de aanvraag van levering van energie.

Overige (promotiekosten: De bijdrage promotiekosten en bijdrage parkeergarage bedragen € 171,52 per maand te vermeerderen met BTW.

Huurovereenkomst: Standaard huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) in december 2022. Van deze huurovereenkomst maken deel uit de algemene bepalingen winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, welke op 19 december 2022 gedeponeerd zijn bij de griffie van de rechtbank Den Haag en aldaar zijn ingeschreven onder nummer 2022/36.

Zekerheidsstelling: Bij ondertekening van de huurovereenkomst, zal huurder een bankgarantie of waarborgsom stellen ter grootte van drie maanden huurverplichting te vermeerderen met service- en energiekosten, promotiekosten en bijdrage parkeergarage en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Voorbehoud:
- positief kredietinformatierapport ter beoordeling van verhuurder;
- goedkeuring directie verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.500 per maand
Servicekosten
€ 1.710 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1985

Oppervlakten

Oppervlakte
87 m²
Verkoopvloeroppervlakte
87 m²
Breedte gevel
5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Busknooppunt op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Plaats 20

€ 2.500 /mnd