Bobeldijk 49 1647 CG Berkhout

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Stolpboerderij met voorhuis op ruim 7 ha grond
• Woning is voor de gerenoveerde stolpboerderij gesitueerd
• Vrij gelegen aan vaarwater
• Vrij gelegen op korte afstand van het centrum van Hoorn en de A7

SITUERING LOCATIE
Deze prachtige woonboerderij is gelegen aan het karakteristieke en gevarieerde lint van de Bobeldijk. De locatie sluit aan op open vaarwater vanwaar u vele tochten met de boot kunt maken tot in Medemblik aan toe. In de winter worden op de nabij gelegen Slimtocht, als er ijs is gelegen, door de Bobeldijker ijsvereniging schaatsevenementen gehouden. In elk jaargetijde kunt u de wonderschone natuur ervaren. Fietsen en wandelen is een ervaring op zich. De wegenstructuur is eveneens zeer geschikt voor paardenliefhebbers.

Als u de straat richting Hoorn uitrijdt komt u de nieuwe ijsbaan “De Westfries” tegen met daar omheen een prachtig park met recent geopend hotel, casino en bioscoop. Rijdt u de andere kant op, dan komt u bij de golfbaan van Spierdijk. U bent op enkele minuten van Hoorn verwijderd met al haar voorzieningen zoals gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc.
Middels de autosnelweg A7 kunt u in 30 minuten in Amsterdam zijn.

GROND
Kadastraal bekend: Gemeente Wester-Koggenland, AA, nr. 526, groot 0.47.00 ha
Gemeente Wester-Koggenland, AA, nr. 527, groot 6.55.10 ha
Oppervlakte : Totaal circa 7.02.10 ha.
Belendingen: Agrarische percelen, particuliere woningen.
Grondsoort: Kleigrond.
Ontsluitingen: Middels een ontsluiting naar de op de openbare weg.
Ontwatering: Weiland middels drainage op afschot.
Kavelvorm: Wisselend van vorm.
Herinrichtingsrente: € 1.261,36 per jaar, eindjaar 2018.
Bestemming: Agrarisch bebouwd en onbebouwd (zie bijlage).

WOONHUIS
De woning is gebouwd in 1904 en voor het laatst in 1990 aangepast. De gevels zijn gemetseld en aan de binnenzijde met een voorzetwand beschoten. Het zadeldak is gedekt met pannen, de topgevels zijn met hout beschoten. Vloeren zijn van hout evenals de kozijnen welke zijn voorzien overwegend enkele beglazing. De voorgevel is circa 11 meter lang en de zijgevel circa 8,5 meter breed. De goothoogte bedraagt circa 2,70 meter en de nok circa 6 meter. Tussen de woning en de stolpschuur bevindt zich een bijkeuken die beide gebouwen inpandig met elkaar verbindt. De inhoud van de woning bedraagt circa 450 m3.
De woning heeft een woonkamer met open haard, woonkeuken, bijkeuken, kantoor, hal en toilet op de begane grond. De woning heeft tevens een kelderruimte. Op de verdieping bevindt zich de badkamer met 3 slaapkamers. De woning heeft een inpandig balkon aan de oostzijde. De zolderverdieping is volledig bevloerd en beloopbaar.
De nutsvoorzieningen bestaan uit gas, water, elektra, riolering en kabel-TV. De woning wordt verwarmd door een HR verwarmingsketel met heet watervoorziening (Nefit 2014).

GEBOUWEN
BOERDERIJSTOLP
Deze in 1904 gebouwde boerderijstolp heeft een dubbel vierkant en is zeer goed onderhouden. In 2005 heeft de stolp een goede renovatie ondergaan waardoor het onderhoud voor de komende jaren zeer beperkt is. De afmeting bedraagt circa 14 bij 19 meter. De stolp beschikt over een schilddak dat voor 3 zijden gedekt is met pannen en één zijde gedekt is met asbestvrije golfplaten. Het dak is met riet geïsoleerd. Er is naast voornoemde afmeting ook nog een tussenverbinding met het woonhuis wat is voorzien van plat dak.
De stolp is ingericht met een dars, hooiberg, koestanden met daarboven een houten zolder. De vloer is bestraat met dubbelgebakken klinkers. Er zijn water- en (kracht)stroomvoorzieningen aanwezig.

SCHUUR GELEGEN ACHTER DE BOERDERIJSTOLP
Goed onderhouden schuur opgetrokken uit gemetselde gevels, zadeldak gedekt met asbestvrije golfplaten met riet onderschoten, gemetselde topgevels, houten zolder.
Begane grondvloer is van beton. Bouwjaar 1904, in 2000 is de zolder gerenoveerd en in 2010 is er een nieuwe aanbouw gebouwd.
De oppervlakte bedraagt circa 130 m2.
De indeling is thans voor vee en opslag ingericht, de aanbouw als garage/atelierruimte.
Tevens zijn er water- en (kracht)stroomvoorzieningen aanwezig in de schuur.
De schuur leent zich prima voor ombouw tot lesinrichting of logiesruimte.

TWEEDE SCHUUR
Deze in 2005 gebouwde schuur heeft een vrije overspanning, betonklinkers, brede toegangsdeuren en een tweetal loopdeuren. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk overgaand in hout. Het asymmetrisch zadeldak is gedekt met asbestvrije golfplaten.
De schuur heeft een oppervlakte van circa 190 m2, goothoogte van 2,5 meter / 3,5 meter en een nokhoogte van circa 5 meter.
De schuur is geschikt voor vele doeleinden. De nutsvoorzieningen bestaan uit water en stroom.

DUBBELE GARAGE
De garage is gebouwd in 1991 en heeft een oppervlakte van 42 m2. De wanden zijn opgetrokken uit hout en het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is voorzien van betontegels. Aan de voorzijde zijn 2 maal openslaande deuren gesitueerd. Tevens zijn er nutsvoorzieningen aanwezig, zoals water en stroom.

KAPSCHUUR
De kapschuur is gebouwd in 1990 en heeft een oppervlakte van circa 415 m2. Wanden zijn opgetrokken van houten rabatdelen, vloer bestraat en het asymmetrisch zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Aan de voorzijde is een overkapping met open front voorzien van draaihekken. Het gebouw leent zich uitstekend voor allerlei opslagdoeleinden maar ook voor paardenboxen of ander vee. De goothoogte bedraagt 2,5 meter / 3,5 meter en een nokhoogte van circa 5 meter.
Het ruime erf is voorzien van betonverharding, grind en beschikt over een onderheide mestplaat met ommuurde wanden van beton. De nutsvoorzieningen bestaan uit water en stroom.

Bel of mail voor een afspraak.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Schapenbedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Grondsoort
Klei

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
450 m³
Bouwjaar
1904

Kadastrale gegevens

WESTER-KOGGENLAND AA 526
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
0 ha 47 a 0 ca (geheel perceel)
WESTER-KOGGENLAND AA 547
Eigendomssituatie
6 ha 55 a 10 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Bobeldijk 49

Prijs op aanvraag