Burgemeester Buiskoolweg 30 9551 TZ Sellingen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Te Koop

Sellingen, Burgemeester Buiskoolweg 30

Vrij gelegen, goed verkaveld akkerbouwbedrijf bestaande uit een compleet complex aan gebouwen met bijna 17 ha aansluitend gelegen, goede akkerbouwgrond. Het geheel is gelegen tussen de Burg. Buiskoolweg en de Boekweitveenweg en heeft een totale oppervlakte van 18.20.65 ha.

De mogelijkheid bestaat om de gebouwen op het erf te kopen, zonder of met minder landbouwgrond.

GEBOUWEN
Het hoofdgebouw bestaat uit een statige, goed onderhouden boerderij die naast een royaal woongedeelte en twee inpandige garages, twee moderne, goed uitgeruste appartementen bevat die zeer geschikt zijn voor permanente dan wel recreatieve verhuur of Bed and Breakfast.

De boerderij is volledig gasloos en heeft energielabel A+.

Indeling woongedeelte:
Hal en entree, toilet, kantoor, woonkeuken, gang met voorraadkast, woonkamer met houtkachel, bijkeuken, (strijk)kamer, badkamer met dubbele wastafel en inloopdouche, drie slaapkamers. Vanuit het woongedeelte kom je in het achterhuis met daarin twee ruime garages en een bedrijfstoilet.

De keuken is voorzien van vloerverwarming en de rest van het woongedeelte wordt verwarmd middels radiatoren. De boerderij is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen.

Indeling appartement 1: entree en hal, woonkamer met open keuken, badkamer en toilet, slaapkamer.

Indeling appartement 2: entree en hal, woonkamer met open keuken, badkamer, toilet, twee slaapkamers.

De verdieping van de boerderij bestaat uit een open bergzolder die ook ingericht zou kunnen worden als woongedeelte.

LOODS 1:
Gebouwd in 2010, groot ca. 36x33m met een goothoogte van ca. 5.4m en een nokhoogte van ca. 11m.
Opgetrokken uit een stalen spantconstructie op betonpoeren met betonnen borstwering. De gevels en het dak bestaan uit geïsoleerde damwandpanelen. De vloer bestaat deels uit gestort beton en deels uit betonklinkers.
De loods bevat aan de linkerzijde een machineberging. De andere zijde bevat een poterbewaring voorzien van kistenventilatie wand. Hierin kunnen ca. 288 kisten bewaard worden. Deze ruimte heeft geforceerde koeling. Verder is er aan deze zijde een royale werkplaats aanwezig.

LOODS 2:
Dit betreft een aardappel bewaarschuur gebouwd in 1998, groot ca. 50x25m met een goothoogte van ca. 3.8m en een nokhoogte van ca. 7.3m. Deze loods is op dezelfde manier opgebouwd als loods 1 maar bevat een betonrooster vloer met daaronder ventilatiekanalen. In deze schuur kunnen ca. 2.000 ton aardappelen of uien opgeslagen worden. Voorin deze loods kan nog ca. 300 ton los gestort product bewaard worden.

LOODS 3:
Dit betreft een machineberging gebouwd in 2016, groot ca. 40x20m met een goothoogte van ca. 4m en een nokhoogte van ca. 7.6m. Ook deze loods is op dezelfde manier opgebouwd als loods 1 en 2 maar is niet geïsoleerd en bevat een betonklinker vloer. Het dak bestaat uit golfplaten.
De voorste 10m van deze loods is feitelijk een overkapping zonder gevels, de achterste 30m is een dichte loods, toegankelijk middels een overheaddeur en een loopdeur. Deze loods wordt nu gebruikt als caravanstalling. Het klantenbestand kan overgenomen worden.

LANDERIJEN:
Van de totale oppervlakte bestaat ca. 1.4 ha uit erf en tuin. De rest is landbouwgrond inclusief laan. Ten zuiden van de laan ligt een perceel van ca. 5.5 ha en aan de noordkant van de laan ligt ruim 11 ha. Het zijn rechthoekige percelen grond die mooi vlak liggen en bestaan uit Veldpodzolgrond; leemarm en zwak lemig fijn zand. De percelen zijn niet gedraineerd en hebben een humusrijke bouwvoor van voldoende dikte.

Overig:
- Voor de loodsen en achter de boerderij ligt een royale erfverharding waarvan het eerste deel bestaat uit asfalt en de rest uit betonplaten betonklinkers. Tevens ligt er een eigen weg/kavelpad vanaf het erf naar de achtergelegen Boekweitveenweg.
- Direct aan de overzijde van de Boekweitveenweg ligt een mestbassin gebouwd in 1990 met een inhoud van ca. 1.600 m³ op een perceel van ca. 2.000 m². Dit bassin met ondergrond is ter overname maar hoeft er niet bij gekocht te worden.
- Eventueel zijn er een beperkt aantal LLB's ter overnam.
- Op het geheel rust € 177,96 herinrichtingsrente, eindjaar 2032.

De mogelijkheid bestaat om de gebouwen op het erfperceel te kopen zonder daarbij de landbouwgrond over te nemen (andersom niet).

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Akkerbouwbedrijf
Mogelijke functie(s)
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw
Opslagschuren
2 opslagschuren (1.250 m² en 220 m²)
Machineloodsen
2 machineloodsen (900 m² en 600 m²)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
18 ha 20 a 65 ca
Bouwkavels
1 bouwkavel (1 ha 50 a 0 ca)
Huiskavels
16 ha 70 a 65 ca
Grondsoort
Zand

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
3.197 m³
Bouwjaar
1920

Kadastrale gegevens

VLAGTWEDDE V 916
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
3 ha 98 a 25 ca (geheel perceel)
VLAGTWEDDE V 918
Eigendomssituatie
11 ha 18 a 55 ca (geheel perceel)
VLAGTWEDDE V 941
Eigendomssituatie
3 ha 3 a 85 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Burgemeester Buiskoolweg 30

Prijs op aanvraag