Kolveniershof 50 4461 DB Goes

€ 2.200.000 k.k.

Omschrijving

Investment memorandum bestaande uit drie verhuurde commerciële ruimtes in een modern woonwinkelcomplex in Goes.

Een interessante beleggingspropositie; moderne en onderhoudsarme gebouwen en langjarige contracten met solide huurders. De huurders zijn Randstad, Takko Fashion en de Bibliotheek. Vanwege de langjarige contracten en de verschillende type huurders (kantoor/ winkel/bibliotheek) is het risicoprofiel van deze beleggingspropositie laag. De totale huurinkomsten bedragen € 190.377,- exclusief BTW per jaar.

In het kort:
- Westwal, Kolveniershof, Bleekveld in Goes
- 3 verhuurde commerciële ruimtes
- huurders Randstad, Takko Fashion en de Bibliotheek
- gemiddeld gewogen looptijd ca. 9 jaren
- koopsom € 2.200.000 k.k.
- huur op jaarbasis € 190.377 excl. BTW
- 1.420 m² VVO
- bouwjaar 2010

Locatie:
Het winkelcentrum Kolveniershof maakt een belangrijk onderdeel uit van het Masterplan binnenstad van de Gemeente Goes. Aan de Westwal/Kolverniershof/Bleekveld is een complex met 511 parkeerplaatsen, 80 fietsparkeerplaatsen, 30 appartementen en bijna 1500 m² aan commerciële ruimten verrezen.
Het Bleekveld en Kolveniershof zijn heringericht als een autoluw voetgangersgebied. Voor de herinrichting werd voor het Bleekveld uitgegaan van een groen cultuurplein waar het prettig toeven is. In de omgeving van het pand bevinden zich veel woningen alsmede de tegenovergelegen parkeergarage en het winkelcentrum de Kolveniershof met de daar gevestigde Albert Heijn, Blokker, Gall & Gall, enzovoorts.
Goes is een gezellige en compacte stad met 38.000 inwoners, centraal gelegen en heeft een enorm voorzieningenniveau. Nergens in Zeeland is beter te zien dat de economie op volle toeren draait, dan in Goes. In Goes wemelt het momenteel van nieuwe ontwikkelingen. Met volop bouwactiviteiten en bedrijvigheid langs de A58 op bedrijventerrein De Poel tot megaprojecten zoals Westerschans bij de Ringbrug en de bouw van de verkeerstunnel onder de spoorlijn. Ook de woningbouw gaat crescendo. De afgelopen jaren leverde Goes de meeste woningen op van alle Zeeuwse gemeenten.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid is uitstekend te noemen doordat de op geringe afstand gelegen Deltaweg, Goes verbindt via de Zeelandbrug in de richting van Zierikzee-Rotterdam. De tevens in de nabijheid gelegen autosnelweg A58 verbindt Goes met de steden Bergen op Zoom-Rotterdam-Antwerpen. Ter hoogte van Heinkenszand heeft de A58 een aansluiting op de Westerscheldetunnel in de richting Terneuzen-Gent-Sluis. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer, middels bus- en treinverbinding, is als uitstekend aan te merken.

Vereniging van Eigenaren:
De ruimtes maken onderdeel uit van ‘Vereniging van Eigenaars Parkeer- en woongebouw Kolveniershof’. Aangezien de vereniging
van eigenaars (nog) niet actief is, er (nog) geen periodieke bijdragen aan de vereniging van eigenaars verschuldigd is en er (nog) geen reservefonds. Tot de vereniging behoren het woongebouw Kolveniershof, de parkeergarage en de winkelruimtes gelegen aan Kolveniershof 50, 76, 92,106, 108 en 122. Het wooncomplex is onder gesplitst en heeft een eigen (actieve) vereniging van eigenaars. De winkelruimtes zijn voor het merendeel van de kosten voor het onderhoud en vernieuwingen aan het complex uitgesloten. Kosten voor het onderhoud en vernieuwingen van onder andere het dak en liften worden in de splitsingsakte toegerekend aan de wooneenheden.

Bestemming:
De objecten vallen binnen het bestemmingsplan ‘Binnenstad-Centrum, gedeelte Bleekveld 2006’, vastgesteld op 22 maart 2007 en goedgekeurd door de gedeputeerde staten op 2 oktober 2007. De bestemming van het object is centrumgebied. Dit is een brede bestemming waarbinnen vestiging van kantoren, detailhandel en maatschappelijke doeleinden mogelijk is.

Energielabel:
Energielabel A

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Goes
Sectie : D
Nummer : 5636
Appartementsindex : A3 en A5

Huurgegevens:
Kolveniershof 92 4461DC Goes
- 372 m2 VVO
- huurder Takko Fashion
- ingangsdatum 15 maart 2011
- expiratiedatum 30 april 2026
- huurovereenkomst o.b.v. 290 BW model
- betaling per maand

Kolveniershof 50 4461 DB Goes
- 161 m2 VVO
- huurder Randstad Groep
- ingangsdatum 1 april 2018
- expiratiedatum 31 maart 2026
- huurovereenkomst o.b.v. 230a BW model
- betaling per kwartaal

- Kolveniershof 106-108-122 4461 DC Goes
- 887 m2 VVO
- huurder Bibliotheek Oosterschelde
- ingangsdatum 1 januari 2021
- expiratiedatum 31 december 2035
- huurovereenkomst o.b.v. 230a BW model
- betaling per maand

Share deal:
Een share deal is bespreekbaar. In een share deal (“aandelentransactie”) verkopen de aandeelhouders de aandelen van de vennootschap (met alle activa en schulden). De overnemer verkrijgt de volledige vennootschap. Bij een share-deal zou deze transactie niet belast zijn met overdrachtsbelasting als de aandelen in de BV worden gekocht door vier investeerders die ieder minder dan 1/3 belang verkrijgen in de BV.

Overdrachtsbelasting:
De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

De verkrijging van een unit leidt (direct of middels aandelen) tot heffing van overdrachtsbelasting. In aanvulling daarop merken wij op dat wanneer een unit nog niet in gebruik is genomen ten tijde van de verkrijging, door koper een beroep gedaan kan worden op een vrijstelling overdrachtsbelasting, ervan uitgaande dat deze units zelfstandig te exploiteren/verhuren zijn. De transactie is belast met overdrachtsbelasting, zowel bij een stenen als een share deal.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst. U kunt hiervoor contact met ons kantoor opnemen op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van model verkoper.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Zekerheidstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.200.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten

Oppervlakte
1.420 m²

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 190.377 per jaar
Huurders
3 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kolveniershof 50

€ 2.200.000 k.k.