Putsebocht 85 3073 HE Rotterdam

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Te koop! Een voormalig school- en wijkgebouw met een metrage van circa 1.371 m² bvo, gelegen op een perceel van circa 1.325 m²(eigen grond). Het object, plaatselijk bekend als Putsebocht 85-89 te Rotterdam. Verkoop vindt plaats bij inschrijving.

De gemeente Rotterdam wenst het object te verkopen ‘as is – where is’, waarbij Koper zich jegens Verkoper verplicht om het object, met inachtneming van de Nota van Uitgangspunten, voor ten minste 80% van het BVO metrage te transformeren tot levensloopbestendige woningen.

Bij verdere belangstelling kunt u contact opnemen met BRiQ real estate. Na ondertekening van het ‘Procesdocument’, toegang worden verleend tot de dataroom voorzien van aanvullende (verkoop)informatie.

ALGEMEEN

Het schoolgebouw heeft tot 2016 het veelzijdige wijkcentrum ‘Kamelia’ gehuisvest. Het L-vormige gebouw met voorplein dateert uit 1926 en is ontworpen door stadsbouwmeester en architect Ad van de Steur. Er zijn ingangen aan alle zijden van het gebouw behalve aan de koppen. Het gebouw heeft drie traphuizen en één lift. Op dit moment is het object in gebruik bij een leegstandsbeheerder. Het object zal vrij van huur en gebruik worden geleverd.

LIGGING

Het object is gelegen in de woonwijk Bloemhof, een vooroorlogse woonwijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Het object bevindt zich op de hoek van de Putsebocht met de Sint-Andriesstraat en Kameliastraat. Aan de overkant van het pand ligt het Asterplein.

BEREIKBAARHEID

Goede bereikbaarheid met de auto: rijkswegen A15 (Maasvlakte – Enschede) en A16 (Rotterdam – België) gelegen op 10 minuten. Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, metrostation ‘Maashaven’ is gelegen op 5 minuten loopafstand.

BOUWJAAR

Het object is gebouwd omstreeks 1926.

METRAGE

Conform het NEN2580 meetrapport bedraagt het totale metrage van het object:
• 1.371 m² BVO
• 1.072 m² VVO

KADASTRALE GEGEVENS

Het object is kadastraal bekend als:
• Gemeente : Charlois
• Sectie : G
• Nummer : 6139
• Groot : 1.325 m²
• Eigendomssituatie : Eigendom

TRANSFORMATIE OPGAVE

De gemeente Rotterdam heeft een Nota van Uitgangspunten (NvU) geformuleerd waarin aandachtspunten worden meegegeven om tot een bouwplan te komen ten behoeve van de transformatie opgave naar zelfstandige levensloopbestendige woningen. Aan deze suggesties kunnen geen rechten worden ontleend. Het bouwplan van Koper wordt door het bevoegd gezag getoetst aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit en de welstandsnota. De Nota van Uitgangspunten is opgenomen in de dataroom.

COOPERATIEVE WOONVORM

Het pand wordt geschikt geacht voor coöperatieve woonvormen. Coöperatieve woonvormen krijgen in het gunningsproces een voorrangspositie. De voorwaarden worden beschreven in de juridische documenten welke te vinden zijn in de dataroom.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

De verkoop vindt plaats doormiddel van ‘verkoop bij inschrijving’. Het verkoopproces en de verkoopvoorwaarden staan verder beschreven in de dataroom.

Bij verdere interesse kunt u geheel vrijblijvend het Investment Memorandum (IM) aanvragen, voorzien van aanvullende verkoopinformatie.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten

Oppervlakte
1.371 m²
Perceel
1.325 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Putsebocht 85

Prijs op aanvraag