• Verkocht onder voorbehoud

Steenwijkerstraatweg 81 7942 HN Meppel

Prijs op aanvraag

Omschrijving

DE MEPPELER WATERTOREN

WIE HEEFT EEN GOED PLAN VOOR UNIEKE PLEK?
Een uniek object voor een ondernemer die één van de bekendste bouwwerken van Meppel een nieuwe bestemming wil geven. De bestemming is "gemengd" (maximaal categorie 2), maar ook een leuk bouwplan in combinatie met de toren, dat niet binnen de regels past kan worden besproken. In goed overleg is veel mogelijk. Laat het ons vóór 15 mei a.s. weten.

OMSCHRIJVING
De toren heeft een totale lengte van circa 35 meter en een doorsnede van 7.00 meter. Via een houten trap bereikt u de op 21.00 meter gelegen tussenverdieping, waar u met een metalen trap verder omhoog kunt via een buis door het midden van de watertank naar de bovenkant van de watertank, op 31.00 meter gaat. Op de watertank is een ruimte met toegang tot een omloop met een metalen hekwerk waar u een fantastisch uitzicht heeft over Meppel.
Onderin de watertoren bevind zich een bescheiden kelder. Deze is te bereiken via een luik en een ladder. Naast de watertoren ligt de oude waterkelder, maar dit deel van het perceel behoort niet tot het gedeelte dat te koop wordt aangeboden.

BIJBEHORENDE BOUWGROND
Het perceel waarop de Watertoren staat is 361 m². Maar aan de oostkant van de toren ligt een bijbehorend perceel van 1515 m² waarop een bedrijfsruimte kan worden gebouwd. Wel moet met het bouwplan rekening worden gehouden met de zich in het terrein bevindende duiker. Deze strook kan niet worden bebouwd en er zal ten behoeve van het waterschap een erfdienstbaarheid worden gevestigd.

PROVINCIAAL MONUMENT
De Meppeler Watertoren heeft de status van provinciaal monument en is een voorbeeld van een watertoren in Waterstaatsstijl met Neoclassicistische kenmerken. Kopers dienen er rekening mee te houden dat de rotonde en de toegangsweg worden veranderd.

BEZICHTIGING
Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met ons, Oostergetel Makelaardij, voor verdere informatie.

PROCEDURE
Gegadigden kunnen zich per email melden bij ons met een KORTE uiteenzetting van de plannen, vergezeld van een bod. De plannen worden overhandigd aan de gemeente Meppel die ze planologisch zal beoordelen. Een financieringsvoorbehoud is niet mogelijk. Het plan waarop de keuze valt moet worden uitgewerkt in goed overleg tussen u (en uw architect) en de architect van Welstand om zo tot een passend ontwerp te komen. U KUNT UW PLAN MET BOD INDIENEN TOT 15 MEI 2020. UIT DE DAN INGEDIENDE GESCHIKTE PLANNEN ZAL EIND MEI EEN KEUZE WORDEN GEMAAKT.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte, bouwgrond, horeca, culturele instelling en praktijkruimte

Oppervlakten

Oppervlakte
1.876 m²
Perceel
1.876 m²

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Steenwijkerstraatweg 81

Prijs op aanvraag