Ennekerdijk 8 10 7622 EE Borne

€ 1.500.000 k.k.

Omschrijving

Vanuit het centrum lopen we richting de Ennekerdijk, een mooie karakteristieke straat in Oude Borne. Op de hoek van de Ennekerdijk - Zuid Esch staat dit bijzondere herenhuis; een pand met een mooie geschiedenis in combinatie met de invulling van de huidige bewoners een werkelijk fantastische plek om te wonen.

Een stukje geschiedenis:
Het voormalig St. Joseph-gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1895 en staat op een zeer fraaie locatie aan de rand van het beschermd dorpsgezicht “Oud Borne”. De grote afmetingen van zowel het pand (totaal ruim 2400 m3) als het perceel (1.820 m2) maken het tot een ideaal object voor een unieke combinatie van wonen en werken!

Indeling woongedeelte:
Begane grond:
De bijzondere sfeer die de buitenkant van het pand oproept, wordt door de indeling en afmetingen van het interieur voortgezet. Vanuit de hal met trapopgang komt u in een zeer royale woonkamer. Door de woonkamer te vergroten naar achteren en uit te voeren met veel glas en openslaande tuindeuren, is er een fraai zicht op de tuin gecreëerd. In combinatie met de houten vloer en hoge plafonds, wordt het gevoel van licht en ruimte versterkt.

Verder bevinden zich op de begane grond een woonkeuken en een werkkamer. De keuken is voorzien van alle denkbare apparatuur en modern uitgevoerd. Aangrenzend bevindt zich een bijkeuken/achter-entree, die tevens toegang biedt aan het atelier. In dit atelier met een oppervlakte van ca. 108 m2 werden ooit voorstellingen gegeven door de "R.K. Werkliedenvereeniging".

Indeling galerie:
De galerie bestaat uit een tentoonstellingsruimte van ca. 60 m2 en beschikt tevens over een eigen entree, tochtportaal met originele vloer, een hal en een toilet. Van hieruit is ook de woonkamer te bereiken.

Verdieping:
Boven de woning en de galerie bevinden zich 4 (slaap-)kamers, waarvan één maar liefst 60 m2 beslaat. Verder vindt u hier een badkamer met ligbad, toilet, dubbele wastafel in meubel en een inloopdouche. Tot slot is er op de 1e verdieping en de zolder zeer veel bergruimte.

Rondom de woning en galerie ligt een onder architectuur aangelegde, grote tuin omringd door fraaie bomen die optimale privacy bieden. De tuin beschikt onder andere over een oranjerie (ontworpen door de Deense designer Tage Anderson), een grote veranda, een houten tuinhuis en een vijverpartij.

Bijzonderheden:
* Het object maakt onderdeel uit van het beschermde dorpsgezicht ('Oud Borne'). Dit betekent in kwalitatieve zin een bescherming van het pand zelf maar ook van de omgeving waarin het is gelegen.
* Bouwjaar 1895;
* Woonoppervlakte ca. 428m2;
* Inhoud ca. 2468 m3;
* Woonhuis met atelier en galerie;
* De werkplaats is voorzien van een zware ABUS portaalkraan, 2,5 ton, L-R-V-A afstandsbediening;
* 4 slaapkamers op de verdieping en een werkkamer/kantoor op de begane grond.

Aanvaarding in overleg. Bij koop is een waarborgsom/bankgarantie vereist ter hoogte van 10% van de koopsom.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Bij deze woning is een meetcertificaat volgens de branche brede meetinstructie aanwezig voor de berekening van de vierkante meters en kubieke meters. Met dit certificaat heeft u de garantie dat de meters berekend zijn volgens de opgestelde richtlijnen van de brancheverenigingen. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Bij aankoop van deze woning zal de ouderdomsclausule van toepassing zijn. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden lager liggen dan bij nieuwe woningen.
Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.

Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM aankoopmakelaars in Twente vindt u op Funda.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.500.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895

Oppervlakten

Oppervlakte
60 m²
Perceel
1.820 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 428 m²)

Energie

Energielabel
E

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Ennekerdijk 8 10

€ 1.500.000 k.k.