Overschieseweg 12 3044 EE Rotterdam

€ 995 /mnd

Omschrijving

Introductie

De Vlasfabriek is een uniek gebouw dat dateert uit 1908 en in 2000 geheel gerenoveerd is. Inmiddels doet de voormalige Vlasfabriek dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Het is gelegen aan de voet van de Hoge Brug aan de rand van de historische dorpskern van de Rotterdamse Deelgemeente Overschie en grenst aan de Spaanse Polder. De achterzijde van dit karakteristieke pand grenst direct aan de Schie. Het gebouw biedt momenteel plaats aan diverse bedrijven en is uitermate gunstig gelegen qua bereikbaarheid en (gratis) parkeergelegenheid. Op het (af te sluiten) binnenterrein is een overdekte fietsenstalling aanwezig. Een aantal keren per jaar wordt er een netwerkborrel georganiseerd in ‘De Vlasfabriek’. Op dit moment zijn er nog enkele ruimtes beschikbaar:

10 E | Kantoorruimte;

- het betreft ca. 230 m² gelegen op de begane grond van de Vlasfabriek;
huurprijs: € 2.450,- per maand excl. BTW;

12 E1 +12 E2 | Kantoorruimte;

- het betreft ca. 105 m² gelegen op de 1e verdieping van de Vlasfabriek;
huurprijs: € 1.195,- per maand excl. BTW;

10 C | Kantoorruimte;

- het betreft ca. 100 m² gelegen op de 1e verdieping van de Vlasfabriek;
huurprijs: € 995,- per maand excl. BTW;

10 O | Kantoorruimte;

- het betreft ca. 120 m² gelegen op de 4e en 5e verdieping van de Vlasfabriek;
huurprijs: € 1.295,- per maand excl. BTW;

Locatie

De Vlasfabriek is een unieke herontwikkeling gelegen op een schitterende locatie aan de Schie en aan de rand van de oude dorpskern van de Rotterdamse Deelgemeente Overschie welke grenst aan de Spaanse Polder. De Vlasfabriek kent een totale oppervlakte van ca. 2.300 m² verdeeld over verschillende kantoorunits. Elke verdieping beschikt over eigen toiletvoorzieningen en een pantry. Tevens beschikken alle kantoorunits over een intercom, is er een lift aanwezig en heeft het afsluitbare binnenterrein een picknicktafel voor een zonnige lunch.

Bereikbaarheid
Auto

De bereikbaarheid van de Vlasfabriek is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer zeer goed te noemen. Het kantoor verzamelgebouw de Vlasfabriek is gelegen nabij de afslag Spaanse Polder van de Ringweg Rotterdam. Op slechts enkele minuten afstand bevindt zich het belangrijke verkeersknooppunt "Kleinpolderplein". Hierdoor zijn de rijkswegen A4, A13, A16 en A20 zeer nabij gelegen.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer is middels enkele bushaltes op loopafstand gelegen.

Parkeren

In de aangrenzende straat en directe omgeving is het mogelijk om gratis te parkeren.

BTW

Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW,  zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

Betaling

De huurbetaling geschiedt per maand bij vooruitbetaling.

Voorschot servicekosten

De huurprijs van de units is exclusief het vaste bedrag servicekosten welke op jaarbasis € 33,50 per m² bedraagt, te vermeerderen met BTW.

Huurtermijnen

5 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar. Afwijkende huurtermijnen in overleg.

Staat van oplevering

De staat van oplevering zal ten tijde van de daadwerkelijke oplevering nader worden omschreven in een door huurder en verhuurder te ondertekenen proces verbaal van oplevering, waarin wordt aangegeven welke installaties en andere voorzieningen wel, en welke installaties en andere voorzieningen niet, tot het gehuurde behoren en waarin tevens een beschrijving van de staat van het gehuurde wordt gegeven, eventueel aangevuld met door partijen geparafeerde foto’s.

Zekerheidstelling

Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden huur inclusief BTW.

Huurprijsherziening

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Omzetbelasting

Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stelen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

Huurovereenkomst

Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, welke is aangevuld met standaard bepalingen van verhuurder.

Vrijwaring

BRiQ real estate BV heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid ervan.

Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie het copyright bij BRiQ real estate B.V.

Deze vrijblijvende projectinformatie dient als indicatieve informatieverstrekking en kan niet worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 995 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 425 per maand
Servicekosten
€ 34 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1908

Oppervlakten

Oppervlakte
555 m² (in units vanaf 100 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
G 3,70

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, stadscentrum/dorpskern en in woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Overschieseweg 12

€ 995 /mnd