Overschieseweg 12 3044 EE Rotterdam

€ 675 /mnd

Omschrijving

ALGEMEEN:
De Vlasfabriek is een uniek gebouw dat dateert uit 1908 en in 2000 geheel gerenoveerd is. Inmiddels doet de voormalige Vlasfabriek dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Het is gelegen aan de voet van de Hoge Brug aan de rand van de historische dorpskern van de Rotterdamse Deelgemeente Overschie en grenst aan de Spaanse Polder. De achterzijde van dit karakteristieke pand grenst direct aan de Schie. Het gebouw biedt momenteel plaats aan diverse bedrijven en is uitermate gunstig gelegen qua bereikbaarheid en (gratis) parkeergelegenheid. Op het (af te sluiten) binnenterrein is een overdekte fietsenstalling aanwezig. Een aantal keren per jaar wordt er een netwerkborrel georganiseerd in ‘De Vlasfabriek’.

12 F | Kantoorruimte;
- het betreft ca. 60 m² gelegen op de begane grond van de Vlasfabriek;

ingangsdatum: vanaf 1 mei 2021
huurprijs: € 700,- per maand excl. BTW;

10 A | Kantoorruimte;
- het betreft ca. 55 m² gelegen op de begane grond van de Vlasfabriek;

ingangsdatum: per direct
huurprijs: € 675,- per maand excl. BTW;

HUURTERMIJN
3 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkens 3 jaar.

De staat van oplevering zal ten tijde van de daadwerkelijke oplevering nader worden omschreven in een door huurder en verhuurder te ondertekenen proces verbaal van oplevering, waarin wordt aangegeven welke installaties en andere voorzieningen wel, en welke installaties en andere voorzieningen niet, tot het gehuurde behoren en waarin tevens een beschrijving van de staat van het gehuurde wordt gegeven, eventueel aangevuld met door partijen geparafeerde foto’s.

LIGGING:
De Vlasfabriek is een unieke herontwikkeling gelegen op een schitterende locatie aan de Schie en aan de rand van de oude dorpskern van de Rotterdamse Deelgemeente Overschie welke grenst aan de Spaanse Polder. De Vlasfabriek kent een totale oppervlakte van ca. 2.300 m² verdeeld over verschillende kantoorunits. Elke verdieping beschikt over eigen toiletvoorzieningen en een pantry. Tevens beschikken alle kantoorunits over een intercom, is er een lift aanwezig en heeft het afsluitbare binnenterrein een picknicktafel voor een zonnige lunch. Voor meer informatie kunt u ook terecht op

BEREIKBAARHEID:
De bereikbaarheid van de Vlasfabriek is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer zeer goed te noemen. Het kantoor verzamelgebouw de Vlasfabriek is gelegen nabij de afslag Spaanse Polder van de Ringweg Rotterdam. Op slechts enkele minuten afstand bevindt zich het belangrijke verkeersknooppunt "Kleinpolderplein". Hierdoor zijn de rijkswegen A4, A13, A16 en A20 zeer nabij gelegen.

Het openbaar vervoer is middels enkele bushaltes op loopafstand gelegen.

PARKEREN:
De parkeergelegenheid bij De Vlasfabriek is zeer goed te noemen. Er zijn 2 parkeerplaatsen te huur op het afgesloten binnen terrein voor € 50,- per maand excl. BTW. In de aangrenzende straat en directe omgeving is het mogelijk om gratis te parkeren. T

BTW:
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

SERVICEKOSTEN:
De huurprijs van de units is exclusief het vaste bedrag servicekosten welke op jaarbasis € 14,- per m² bedraagt.
Voornoemde prijs is exclusief BTW, gas en energiekosten.

ENERGIE-EN GASKOSTEN
Bij huurder wordt een vaste bedrag ad € 13,50 per m² per jaar, te vermeerderen met BTW, in rekening gebracht ten behoeve van de levering van energie en gas in het gehuurde.

ZEKERHEIDSSTELLING
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke
bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

HUURBETALING
De huurbetaling geschiedt per maand bij vooruitbetaling.

HUUPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

HUURCONTRACT
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model 2003.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 675 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 425 per maand
Servicekosten
€ 14 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1908

Oppervlakten

Oppervlakte
55 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
G 3,70

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, stadscentrum/dorpskern en in woonwijk

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
4 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 600,- per parkeerplaats per jaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Overschieseweg 12

€ 675 /mnd