Heemraadssingel 161 3022 CE Rotterdam

€ 1.750.000 k.k.

Omschrijving

Op de statige Heemraadssingel is voor verkoop beschikbaar een karakteristiek herenhuis met diverse aanwendingsmogelijkheden zoals woonhuis, kantoor (aan huis) of een transformatie naar meerdere appartementen.

Omschrijving
Het totale metrage bedraagt ca. 457 m² GBO. Het object is voorzien van een riante voor- en achtertuin en is geregistreerd als gemeentemonument (beschermd stadsgezicht). Het herenhuis is verdeeld over een souterrain, drie bouwlagen en een zolder. Het object is als laatst in gebruik geweest als kantoor maar kent ook een aanwendingsmogelijkheid tot woonhuis. Verder is voor de Heemraadssingel 161 reeds een omgevingsvergunning verleend om vier appartementen te realiseren.

Locatie & bereikbaarheid
Het object is gelegen aan de statige Heemraadssingel. Deze singel werd aangelegd rond 1900 en staat bekend om haar markante gebouwen en stadsmonumenten. De groene parkstrook van circa 1,5 kilometer vormt de scheiding tussen de wijken Middelland en Het Nieuwe Westen en is tevens de verbinding tussen de hippe wijk Blijdorp met het bruisende Rotterdam-West.

Goede bereikbaarheid met de auto: autosnelwegen A13 en A4 (Rotterdam - Den Haag - Amsterdam) zijn bereikbaar binnen 3 minuten en autosnelweg A20 (Maasdijk – Gouda) is met 10 minuten bereikbaar. Uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer. Tram bevindt zich in de directe nabijheid, met een directe verbinding richting OV-knooppunt Rotterdam Centraal station. Tevens zijn er diverse metro- en bushaltes nabij gelegen.

Bestemming
Het vigerende bestemmingsplan “Middelland - Het Nieuwe Westen” is op 07-08-2009 vastgesteld. Op de locatie geldt de enkelbestemming ‘Woningen (V)’. Deze gronden zijn bestemd voor ‘Wonen’.
In aanvulling hierop heeft het object tevens de functieaanduiding ‘Kantoor’, ten hoogste van 3 bouwlagen per adres. Kantoor is toegestaan met een BVO van maximaal 500 m², met dien verstande dat zodra het gebruik als kantoor is vervangen door het gebruik woningen, een hernieuwde ingebruikname als kantoor niet is toegestaan.

Bijzonderheden
- Totale oppervlak ca. 457 m² GBO
- Eigen grond - 296 m²
- Object is ook gezamenlijk met de Heemraadssingel 163 beschikbaar
- Parkeergelegenheid op eigen voorterrein
- Tuin op het westen
- Bouwjaar 1916
- Beschermd stadsgezicht
- Vergunning voor woningtransformatie Heemraadssingel 161 beschikbaar
- Ruime aanwendingsmogelijkheden (kantoor, herontwikkeling, wonen)

Vraagprijs
Heemraadssingel 161 en 163: EUR 3.300.000,- kosten koper
Heemraadssingel 161 : EUR 1.750.000,- kosten koper
Heemraadssingel 163 : EUR 1.550.000,- kosten koper

Verkoopproces
Bij verdere belangstelling kan er door BRiQ real estate toegang verleend worden tot een dataroom, voorzien van verdere (verkoop)informatie.

'As is, where is’
Verkoop zal gebaseerd zijn op een “as is, where is”-principe waarbij het eigendom wordt aanvaard in de feitelijke, commerciële, juridische, milieukundige, technische en fiscale situatie zoals het is op de datum van overdracht, aldus met alle fouten en met inbegrip van alle bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen. Er worden geen verklaringen of garanties afgegeven, uitdrukkelijk noch stilzwijgend, met betrekking tot de staat, kwaliteit of geschiktheid van de objecten, met uitzondering van datgene wat expliciet vermeld is in een ondertekende Koopovereenkomst.

Disclaimer
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.

Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd.

Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.750.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
457 m²
Perceel
296 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Heemraadssingel 161

€ 1.750.000 k.k.