Wielingenstraat 2 4454 BL Borssele

€ 499.000 k.k.

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag namens haar opdrachtgever dit omvangrijke bedrijfspand met ontwikkelmogelijkheden te koop aanbieden.

Het geheel bestaat uit een voormalige meubelzaak met showroom en opslagruimte, een supermarkt en een verhuurde bovenwoning. De opstallen zijn gelegen op een tweetal percelen met een gezamenlijk oppervlak van 1.099 m2. De bedrijfsruimtes op de begane grond meten in totaal 615 m2 VVO en de bovenwoning is 130 m2 GBO groot.

Op basis van het vigerende bestemmingsplan behoren detailhandel en/of wonen tot de mogelijkheden. Het gedeelte van de supermarkt en de bovenwoning is omstreeks 1965 gebouwd. En het gedeelte van de voormalige meubelzaak met opslagruimte is gebouwd omstreeks 1975. De bovenwoning is voor onbepaalde tijd verhuurd en het huurcontract van de supermarkt expireert augustus 2023.

*Foto's van de bovenwoning zijn op aanvraag beschikbaar.

In het kort:
- Wielingenstraat 2, 2a en 2b, 4454 BL Borssele
- Omvangrijk bedrijfspand incl. verhuurde bovenwoning
- Vraagprijs € 499.000,- k.k.
- Oppervlakte bedrijfsruimtes begane grond 615 m2 VVO
- Oppervlakte bovenwoning 130 m2 GBO
- Perceel 1.099 m2
- Kadastraal bekend als gemeente Borssele, sectie B, nummers 1740 en 2013
- Energielabel in aanvraag

Locatie:
Borssele is een dorp met diverse voorzieningen en beschikt over ca. 1.500 inwoners. Daarmee is Borssele een van de middelgrote kernen van de gemeente. Borssele heeft de titel 'beschermd dorpsgezicht' gekregen. Dit door de unieke vorm en het karakter. Het dorpsplein is omringd door bomen, perkjes, mooie oude huizen en een kerk.
Borssele is een gemeente met twee gezichten. Enerzijds het platteland, anderzijds het grootschalige industrie- en havengebied. Borssele ligt centraal in de provincie. De snelweg A58 door kruist de gemeente, net als de weg naar de Westerscheldetunnel. Het Sloegebied kent bedrijven met wereldwijde bekendheid zoals de kerncentrale Borssele en Zeeland Refinery. Ook telt de gemeente veel mkb-bedrijven gevestigd op Bedrijvenpark Sloepoort, aan de toegang van de haven en gemengd bedrijventerrein Noordzak, ten noorden van Heinkenszand aan de A59.
De bereikbaarheid van Borssele met het eigen vervoer is goed te noemen. Borssele is bereikbaar via de Monsterweg of de Kaaiweg. De Kaaiweg staat indirect in verbinding met de N62 (richting Middelburg / Goes) en de Monsterweg biedt een indirecte verbinding naar diverse andere dorpen in de Gemeente waaronder Heinkenszand. De bereikbaarheid met openbaar vervoer is per bus, ieder halfuur is er een directe verbinding naar o.a. Goes.

Vraagprijs:
€ 499.000,- k.k.

De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het pand zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten en evt. hypotheekkosten.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Borssele
Sectie : B
Nummer : 1740 + 2013
Grootte : 1.099 m2
Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Er zijn geen beperkingen bekend in de Basisregistratie kadaster.

Indeling:
Begane grond: verhuurde supermarkt, bedrijfsruimte bestaande uit een voormalige meubelzaak, tweetal opslagruimtes met overheaddeur en portaal met trap naar de bovenwoning.
1e verdieping: zolderverdieping boven de voormalig meubelzaak en via separate entree bovenwoning met serre en dakterras

Oppervlaktes:
Supermarkt : 347 m2 VVO
Opslag : 60 m2 VVO
Bedrijfsruimte : 208 m2 VVO
Zolder : 72 m2 VVO
Bovenwoning : 130 m2 GBO
De oppervlaktes zijn ingemeten conform de NEN2580. Koper wordt uitgenodigd de opgegeven oppervlakte(s) van het gekochte op juistheid te controleren en heeft inzage in het meetrapport.

Huurgegevens:
Een gedeelte van de begane grond is verhuurd aan een supermarkt.
Expiratiedatum : 31 augustus 2023 (contract is opgezegd)
Actuele huurprijs : € 1.453,- per maand excl. BTW
De supermarkt heeft de nutsvoorzieningen op eigen naam.

De bovenwoning is verhuurd voor onbepaalde tijd
Huurprijs : € 600,- per maand incl. voorschot gasverbruik voor hete luchtverwarming
De bovenwoning heeft water en elektriciteit op eigen naam.

Het bestemmingsplan:
Het bestemmingsplan voorziet in een gebruik in detailhandel en wonen. Eventuele andere gewenste bestemmingen dienen aangevraagd te worden bij de gemeente Borssele.
De specificatie van het vigerende bestemmingsplan luidt als volgt;

Het object valt onder het bestemmingsplan ‘Kern – Borssele’ welke geheel onherroepelijk in werking is en vastgesteld op 2 november 2012. Het heeft de bestemming Gemengd.
De op de kaart voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- detailhandel;
- wonen, zowel in combinatie met detailhandel dan wel zelfstandig;

Bodeminformatie:
Bij het Bodemloket of Nazca4u zijn geen bijzonderheden voor deze locatie beschikbaar over bodemverontreiniging/of sanering. De grond kan door de historie licht tot matig verontreinigd zijn.

Energielabel:
In aanvraag.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. Per mail en via telefoon 0118-620062.

Kenmerken overeenkomst:

Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:
Definitieve goedkeuring:
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de eigenaar.

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Notaris:
Keuze koper.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper er zélf voor langere tijd gaat wonen (met uitzondering van de startersvrijstelling).

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM-model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM-model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 499.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte en belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1965

Oppervlakten

Oppervlakte
615 m²
Verkoopvloeroppervlakte
615 m²
Perceel
1.099 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Wielingenstraat 2

€ 499.000 k.k.