Voorstraat 55 8861 BE Harlingen

€ 345.000 k.k.

Omschrijving

Monumentaal pand midden aan de voornaamste winkelstraat (A1 locatie) van Harlingen. De combinatie van wonen/werken is mogelijk. Op de begane grond is een ruime, zelfstandige bedrijfsruimte (winkel - BVO 106 m²) met achtergelegen kantoor / magazijn. Door de zelfstandige ontsluiting van de winkel en woning, kan de bedrijfsruimte en/of woning ook eenvoudig onafhankelijk van elkaar worden verhuurd. Op de 1ste en 2de verd. is de bovenwoning gesitueerd. Aan de voorzijde vrij zicht over de Voorstraat. Aan de achterzijde is er toegang naar royale stadstuin. Totale perceeloppervlakte: 250 m².

Een pand met mogelijkheden, waarbij er verschillende opties zijn voor bijv. een gebruiker / eigenaar of om het pand te her-ontwikkelen voor de verhuur. We nemen u graag mee in de mogelijkheden, als volgt:

Optie A: bestaande situatie (gebruiker / eigenaar of mogelijkheid voor verhuur bovenwoning en winkelruimte.
Winkelruimte, in verhuurde staat (centrum doeleinden I) (ca. 85 m²) met een kunststof pui. Achter in de winkel bevindt een tussen hal met toilet, berging en toegang tot het magazijn/kantoor (ca. 21½ m²).

Zelfstandige bovenwoning:
Begane grond: entree, hal trapopgang;
Boven 1ste verd.: overloop (ca. 6 m²) met toilet en toegang tot de royale woonkamer (ca. 45 m²) met open haard (niet in gebruik) de hoge raampartijen en het balkenplafond. Vrij zicht over de winkelstraat. Vanuit de woonkamer is er een doorloop naar de open keuken (ca. 15 m²) v.v. inbouwapparatuur; inductiekookplaat met warmhoudplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, vaatwasser.
Middels de overloop (ca. 16 m²) is toegang naar o.a. naar de eenvoudige badkamer (ca. 7½ m²) v.v. ligbad, douche, wastafel, witgoedaansluitingen. Royale slaapkamer (ca. 22 m²).
2de verd.: thans betreft dit een openruimte met mogelijkheid voor meerdere slaapkamers; toegang naar de zolderruimte (ca. 28½ effectieve ruimte) met hierin opgenomen de cv ketel.

Met het oog op de voorgenomen plannen zijn er reeds voorbereidingen getroffen om deze te realiseren. De 1ste en tweede verdieping zijn gedeeltelijk in casco staat gebracht. Er zijn vergaande gesprekken met de gemeente Harlingen inzake het verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning. In de presentatie hebben we een aantal visualisaties opgenomen om u een indruk te geven van de ruimtes.

Optie B: mogelijke ontwikkeling met twee zelfstandige appartementen op de 1ste en 2de verdieping
B.g.: Winkelruimte (centrum doeleinden I) (ca. 85 m²) met een kunststof pui. Achter in de winkel bevindt een tussen hal met toilet, berging en toegang tot het magazijn/kantoor (ca. 21½ m²).

Twee zelfstandige bovenwoningen.
B.g.: entree, hal met trapopgang;
1ste verd.: centrale overloop met ontsluiting voor beide woningen.

Appartement I (voorzijde):
1ste verd.: entree, portaal met toilet, royale living (totaal ca.: 61 m²) met hierin opgenomen een open keuken v.v. inbouwapparatuur. Fraaie zichtlijnen over de Voorstraat en goede lichtinval en authentieke balken. Middels de trapopgang (woonkamer) is er toegang naar:
2de verd.: overloop v.v. o.a. technische ruimte, twee ruime slaapkamers (ca. 13 en 23 m²) en ruime badkamer (ca. 7 m²) met toilet, dubbele wastafel en douche.

Appartement II (achterzijde)
1ste verd.: entree, hal/gang v.v. trapopgang en toilet, links van de hal is de woonkamer (ca. 24 m²) met goede lichtinval, keuken (ca. 9 m²) v.v. keuken (eigen inzicht te plaatsen) in rechte opstelling.
Boven 1ste verd.: overloop, slaapkamer (ca. 16 m²), badkamer (ca. 8 m²) met mogelijkheid voor tweede toilet, inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel.

Vanuit de centrale hal/gang is er een trap (naar de begane grond) die toegang geeft tot de beschutte binnentuin. Er is een ontsluiting op de naastgelegen steeg. E.e.a. in overleg en toestemming met de eigenaar van deze steeg.

Algemeen: een karakteristiek herenhuis (rijksmonument) gelegen op A-locatie in het centrum van de stad met een gevarieerd aanbod van winkels en horeca, op loopafstand van o.a. de (veer)haven, station, en o.a.:
- het geheel is in redelijke staat van onderhoud met dien verstande dat de kapconstructie aan de achterzijde aan renovatie toe is. Goed te combineren met het realiseren van woonruimte;
- het betreft hier een Rijksmonument, geregistreerd onder nummer 20696, de onderhoudskosten van een rijksmonument kunnen fiscaal worden opgevoerd. Zie ook rijksmonumenten.nl;
- in directe omgeving is voldoende parkeerruimte, op korte afstand van de uitvalswegen, 1 uur naar Amsterdam en 50 minuten naar Groningen;
- Deze informatie (inclusief bijlagen) van Van der Wal makelaars bv is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de verstrekte informatie kan Van der Wal makelaars bv geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze informatie (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend. Deze informatie is geheel vrijblijvend en niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een voorstel.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 345.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten

Oppervlakte
106 m²
Verkoopvloeroppervlakte
85 m²
Breedte gevel
5,1 m
Perceel
250 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Voorstraat 55

€ 345.000 k.k.