Honigmannstraat 40 6411 LM Heerlen

€ 1.350 /mnd

Omschrijving

OP GOEDE STAND GESITUEERDE WINKELUNIT IN HET STADSCENTRUM VAN HEERLEN INTREKKLAAR EN VOORZIEN VAN EEN HOOGWAARDIG INRICHTINGS - EN OPLEVERNIVEAU

Algemeen

In het stadscentrum van Heerlen wordt op een zeer aantrekkelijke A-locatie, circa 70 m² VVO winkelruimte
te huur aangeboden. Onderhavige ruimte is uiterst verzorgd afgewerkt en ingericht (intrekklaar!), geheel op begane grond gelegen en voorziet in een frontbreedte van circa 5 meter, hetgeen de exposure ten goede komt. De directe omgeving van het pand is levendig, oogt eveneens goed verzorgd en voorziet in meerdere speciaalzaken. Gelet op de ligging, inrichting en uitstraling van het pand is de aangeboden ruimte uitermate geschikt voor gebruik als kleding- en of een soortgelijke speciaalzaak.

Locatie / omgeving

Het pand is op een A-locatie gelegen binnen het stadscentrum van Heerlen. Dit centrum vormt niet alleen het hart van de stad, maar ook van de regio Parkstad (ca. 250.000 inwoners), waartoe ook plaatsen zoals Kerkrade, Landgraaf en Brunssum behoren. Noemenswaardig is dat de binnenstad niet alleen bezocht wordt door inwoners uit de directe omgeving, maar ook door personen uit de Euregio Maas en Rijn, waartoe ook steden zoals Aken, Luik, Hasselt en Maastricht behoren. Hierbij is binnen een straal van circa 50 KM sprake van een verzorgingsgebied ter grootte van enkele miljoenen inwoners.

Het centrum van Heerlen kent velerlei faciliteiten en voorzieningen, variërend van retail (landelijke ketens zoals H&M, Vodafone, Douglas, Etos, Jeans Center, ICI Paris, Jamin, enz.) tot warenhuizen zoals Warenhuis Berden Mode en Wonen, diverse winkelcentra zoals het Corio Center en Winkelcentrum 'T Loon, bioscopen, cultuur, architectuur (zoals het recent geopende Maankwartier) en horeca (waaronder het op loopafstand gelegen Pancratiusplein). Mede ten gevolge van allerhande evenementen die worden georganiseerd is zodoende sprake van een levendige binnenstad die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

De Honigmannstraat vormt een belangrijke schakel tussen het Corio Center en de Promenade (A-locaties), die op hun beurt beiden deel uitmaken van de looproute van het winkelend publiek. Deze straat wordt vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van enkele speciaalzaken, waaronder Vishandel Bosten, Winckers Lamberti Tassen en Reisbagagespeciaalzaak of de om de hoek gelegen Busch modespeciaalzaak. Warenhuis Berden Mode en Wonen is vrijwel naast onderhavig object gelegen, terwijl de terrassen van het Corio Center op 50 meter afstand gesitueerd zijn. Kortom een levendige omgeving die volop kansen biedt.

Aan de rand van het winkelgebied kan op meerdere locaties in parkeergarages volop geparkeerd worden, hetgeen als een pre wordt ervaren.

Indeling en voorzieningen

De commerciële ruimte omvat ca. 70 m² VVO, is geheel op begane grond gelegen en kent een front van circa 5 meter. De unit is 'turn-key' afgewerkt en beschikt o.a. over eigen meters aangaande gas, water en elektra, een kitchenette, toiletruimte, gestuct plafond v.v. in- en opbouwverlichting, rolluik, alarm en een houtenvloer.

Een aan de achterzijde gelegen patiotuin ter grootte van circa 25 m² maakt eveneens deel uit van deze aanbieding. Noemenswaardig is dat deze tuin ook via een achteringang toegankelijk is.

Prijsstelling

Vraaghuurprijs € 1.350,= per maand c.q. € 16.200,= per jaar.

Huuruitgangspunten

- huurbetaling per maand vooraf te voldoen
- indexering jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze
- BTW is niet van toepassing aangaande de verhuur
- services zijn niet van toepassing (huurder heeft eigen meters aangaande de levering van gas, water en elektra)
- opleverniveau betreft huidige staat, doch zaken zijn bespreekbaar
- huurtermijn is tenminste 2 jaar, doch bij voorkeur 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging
- opzegtermijn is in de basis tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment => in geval sprake mocht zijn van een overeenkomst van 2 jaar (of korter), dan omvat de opzegtermijn tenminste 6 maanden
- zekerheidsstelling middels 3 maanden betalingsverplichting middels een bankgarantie of waarborgsom
- contract betreft een standaard ROZ-contract model winkelruimte inclusief algemene bepalingen.

Bijzonderheden

- de vigerende bestemming luidt 'centrum', waarbij naast detailhandel ook gebruik middels dienstverlening of daghoreca is toegestaan
- in principe is het object per direct c.q. in overleg.
- verhuurder zal conform de wettelijke voorschriften aan huurder een zogenaamd 'Energie Prestatieadvies label' (EPA) beschikbaar stellen
- ter zake de verhuur is te allen tijde sprake van een voorbehoud van goedkeuring door de eigenaar van onderhavig object.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.350 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1931-1944

Oppervlakten

Oppervlakte
70 m²
Verkoopvloeroppervlakte
70 m²
Breedte gevel
5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Honigmannstraat 40

€ 1.350 /mnd