Grote Noord 113 1621 KH Hoorn (NH)

€ 3.750 /mnd

Omschrijving

Ondernemers opgelet!

In het beste deel van de Grote Noord is dit in het oog springende Rijksmonument De Bonte Hond, bestaande uit winkelruimte met bovengelegen maisonnettewoning op een top A1 locatie voor verhuur beschikbaar gekomen. Volgens onderzoeksbureau Locatus worden de meeste passanten zelfs geteld tussen Grote Noord 32 en 140.

De winkelruimte (bruto vloeroppervlakte circa 135 m² bvo) met de in het oog springende voorgevel met fraai metselwerk is gesitueerd in dé winkelstraat van Hoorn (voetgangersgebied) en maakt deel uit van het bekende ‘winkelrondje van Hoorn’ te midden van diverse modewinkels, juweliers, boekhandel en bekende landelijke publiekstrekkers.

De winkelruimte op de begane grond heeft een frontbreedte van circa 5,6 m1, de ruim bemeten hoogte geeft een ruimtelijk gevoel. Vanzelfsprekend zijn kleedkamers, een pantry en toiletvoorziening aanwezig.

De winkelruimte is voorzien van een automatisch bedienbaar rolluik, buiten winkeltijden ter afscheiding van de opgang naar de bovengelegen maisonnettewoning. Indien gewenst is deze maisonnettewoning in combinatie met de winkelruimte te huren.

Indeling eerste verdieping (groot circa 116 m² bvo):
Op de eerste verdieping treft u de woonkamer met uitzicht op de winkelstraat, keuken een tweetal slaapkamers aan, een bergruimte en toilet aan.

Ter plaatse van de kapverdieping (groot circa 103 m² bvo) bevinden zich de badkamer, een drietal slaapkamers, een kastenwand en de bergruimte aan. Tevens is een dakterras ter grootte van circa 10 m² aanwezig.

Voor de indeling verwijzen wij naar de plattegrond tekeningen.

Bijzonderheden;
- Winkelruimte op A1 locatie;
- Karakteristieke uitstraling;
- In de directe nabijheid is voldoende parkeergelegenheid en het NS-station is op loopafstand;
- Aangewezen als bescherm stadsgezicht;
- Bruto vloeroppervlakte winkelruimte van circa 135 m².

Huurspecificaties

Huurprijs winkelruimte: € 3.750,- per maand.

Huurbetaling: Per maand vooruit.

Huurtermijn: 5 jaren + 5 (optie) jaren (korter bespreekbaar)

BTW: Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Opleveringsniveau: In overleg.

Datum van oplevering: Aanvaarding in overleg.

Zekerheidsstelling: Een bankgarantie/waarborgsom gelijk aan 3 maanden, te vermeerderen met BTW.

Huurovereenkomst: Huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW conform ROZ model.

Huurindexatie: Jaarlijks op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI - alle huishoudens (2006=100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, voor het eerst een jaar na huuringangsdatum.

Voorbehoud: Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.

Bestemmingsplan: Bij de gemeente Hoorn valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Binnenstad”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming Centrum-1 heeft met een functieaanduiding specifieke vorm van detailhandel-loketverkoop en horeca – horecagebied b. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Hoorn.

Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Van Overbeek Makelaars V.O.F. niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.750 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 5.000 per maand
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
138 m²
Verkoopvloeroppervlakte
98 m²
Breedte gevel
6,2 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Lokale voorzieningen
Bank op 500 m tot 1000 m, restaurant op 1000 m tot 1500 m en winkel op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Noord 113

€ 3.750 /mnd